27-02-2017, 08:29 PM
سلام. وضعیتم رو براتون توضیح میدم، ممنون میشم نظرتون رو بدونم دوستان.
دو سال پیش بود که متوجه کم کاری تیرویید شدم، به پزشک متخصص غدد مراجعه کردم و تحت درمان قرار گرفتم. حالا بعد از بیشتر از یک سال و چندی که تحت درمان هستم، دکترم بهم گفت که بیماری "هاشیموتو" داری. این بیماری درمان نداره و باید تا آخر عمر به قرص خوردن ادامه بدی..
من آیین نامه جدید و قدیم معافیت پزشکی رو مطالعه کردم. تو این آیین نامه جدید به بعضی از بیماری ها (مثلا هاشیموتو، ندول سرد و گرم، کم کاری مقاوم به درمان و غیره) اصلا هیچ اشاره ایی نشده!!
تو ایین نامه ایی که قبل از سال 93 استفاده میشد عین متن زیر اومده:
بند 2- بيماريهاي غده تيروئيد
الف) گواتر توكسيك معاف دائم.
ب) هيپرتيروئيدي و هيپوتيروئيدي معاف دائم.
ج) گواترهاي حجيم معاف دائم.
د) ندولهاي گرم و سرد معاف دائم.
ه) تيروئيديتهاي حاد شش ماه معاف موقت.
و) گواتر عمل شده خدمات غیر رزمي
ولی در آیین نامه ایی که بعد از سال 93 ابلاغ شده اینطور اومده:
بيماريهاي غده تيروئيد
هایپر تیروئیدی با علائم واضح بالینی و آزمایشگاهی (مقاوم به درمان) : معاف دائم
هایپرتیروئیدی و هایپوتیروئید با علائم واضح بالینی و آزمایشگاهی (در صورت پاسخ به درمان) : معاف از رزم
در کمال تعجب هیچ صحبتی از سایر بیماری هایی که گفته بودم نشده!!
فقط آخرش یه بند آورده که میگه:
سایر بیماری های موضوع این بخش منطبق با دسته های دوم و سوم و چهارم به ترتیب معاف از رزم ، 6 ماه معاف موقت و معاف دائم میشن!
*دسته دوم معاف از رزمی ها، دسته سوم معاف موقتی ها و دسته چهارم معاف دائمی ها هستن.
همینطور نحوه تاثیر دادن مدرک تحصیلی رو هم مشخص نکرده!! (اینکه چه کسی با چه بیماری ایی در چه دسته ایی قرار بگیره بر اساس مدرک تحصیلیش و یه سری چیزهای دیگه هست!!)
با این اوصاف حالا شخصی مثل من که "هاشیموتو" دارم تکلیفم چی هست؟!! بیماری هاشیموتو تو لیست اورده نشده و جزء سایر بیماری ها میشه از طرفی درمانی هم براش وجود نداره و شخص باید تا آخر عمر قرص بخوره..
لطفا اگر کسی تجربه مشابهی داره یا اطلاعاتی داره کمک کنه. ممنونم ازتون.
در ضمن من دانشجوی فوق هستم.
دو سال پیش بود که متوجه کم کاری تیرویید شدم، به پزشک متخصص غدد مراجعه کردم و تحت درمان قرار گرفتم. حالا بعد از بیشتر از یک سال و چندی که تحت درمان هستم، دکترم بهم گفت که بیماری "هاشیموتو" داری. این بیماری درمان نداره و باید تا آخر عمر به قرص خوردن ادامه بدی..
من آیین نامه جدید و قدیم معافیت پزشکی رو مطالعه کردم. تو این آیین نامه جدید به بعضی از بیماری ها (مثلا هاشیموتو، ندول سرد و گرم، کم کاری مقاوم به درمان و غیره) اصلا هیچ اشاره ایی نشده!!
تو ایین نامه ایی که قبل از سال 93 استفاده میشد عین متن زیر اومده:
بند 2- بيماريهاي غده تيروئيد
الف) گواتر توكسيك معاف دائم.
ب) هيپرتيروئيدي و هيپوتيروئيدي معاف دائم.
ج) گواترهاي حجيم معاف دائم.
د) ندولهاي گرم و سرد معاف دائم.
ه) تيروئيديتهاي حاد شش ماه معاف موقت.
و) گواتر عمل شده خدمات غیر رزمي
ولی در آیین نامه ایی که بعد از سال 93 ابلاغ شده اینطور اومده:
بيماريهاي غده تيروئيد
هایپر تیروئیدی با علائم واضح بالینی و آزمایشگاهی (مقاوم به درمان) : معاف دائم
هایپرتیروئیدی و هایپوتیروئید با علائم واضح بالینی و آزمایشگاهی (در صورت پاسخ به درمان) : معاف از رزم
در کمال تعجب هیچ صحبتی از سایر بیماری هایی که گفته بودم نشده!!
فقط آخرش یه بند آورده که میگه:
سایر بیماری های موضوع این بخش منطبق با دسته های دوم و سوم و چهارم به ترتیب معاف از رزم ، 6 ماه معاف موقت و معاف دائم میشن!
*دسته دوم معاف از رزمی ها، دسته سوم معاف موقتی ها و دسته چهارم معاف دائمی ها هستن.
همینطور نحوه تاثیر دادن مدرک تحصیلی رو هم مشخص نکرده!! (اینکه چه کسی با چه بیماری ایی در چه دسته ایی قرار بگیره بر اساس مدرک تحصیلیش و یه سری چیزهای دیگه هست!!)
با این اوصاف حالا شخصی مثل من که "هاشیموتو" دارم تکلیفم چی هست؟!! بیماری هاشیموتو تو لیست اورده نشده و جزء سایر بیماری ها میشه از طرفی درمانی هم براش وجود نداره و شخص باید تا آخر عمر قرص بخوره..
لطفا اگر کسی تجربه مشابهی داره یا اطلاعاتی داره کمک کنه. ممنونم ازتون.
در ضمن من دانشجوی فوق هستم.