عضــویت  قبلا ثبت‌نام کرده‌اید؟ ورود
ورود
نام‌کاربری
رمزعبور: فراموشی رمزعبور

for education, not for profitآکادمیا کافه
  • انجمن
  • جزوه (ویکی)
  • نتایج پذیرش
    • نتایج پذیرش
    • شانس پذیرش
    • رزومه‌ها
  • نتایج ویزا
    • نتایج ویزا
    • آمار سفارت‌ها
    • برندگان لاتاری گرین کارت
  • دانشگاه‌ها
    • دانشگاه‌ها
    • ملزومات پذیرش
  • کتابخانه
  • جستجو
    • جستجوی پیشرفته
  • اعضا
  • تقویم
  • راهنما
آکادمیا کافه دریافت پذیرش آزمون‌ها TOEFL آزمون iBT تجربیات آزمون‌های iBT پایگاه داده نمره TOEFL iBT

صفحه‌ها (3): « قبلی 1 2 3 بعدی »
رتبه موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
پایگاه داده نمره TOEFL iBT
آفلاین spring64
AcademiaCafe Masters Student
نقل قول

امتیاز این پست: 17
05-03-2014, 01:26 PM
با توجه به اینکه از زمان پست قبلی 120 دقیقه بیشتر گذشته ولی همچنان نمیتونم برای اضافه کردن بخش بعدی پست رو ادیت کنم، پست جدید میزنم.مدیران محترم در صورت نیاز لطفا پست ها رو ادغام کنند.ممنونم.
+++

یک مورد دیگه هست و اون هم اینکه تمام لغاتی که در متن ریدینگ های TPO ها معانی اون ها پرسش شده بود رو روی برگه های جدا نوشتم و با شماره ی TPO مشخص میکردم که مثلا در TPO شماره ی 22 چه معانی واژه ای خواسته شده. به این ترتیب که جمله ای که اون کلمه در متن بهش اشاره شده رو روی کاغذ مینوشتم و معنی صحیح (گزینه ی صحیح مربوط به سوال) رو در زیر کلمه مشخص میکردم. با این کار تمام سوالات مربوط به معانی لغت ها سر جلسه آزمون برام تکراری بود (گرچه در این امتحان معانی واژه هایی که خواسته شده بود آسون بود و همه تکراری مشابه TPO ها که مطمئنا همیشه عین این حالت تکرار نمیشه).
لیسنینگ: برای این بخش من کتاب های دلتا و ETS رو کار کردم که تقریبا همه ی آزمون ها و سوالات رو با کمترین اشتباه جواب میدادم (من برای آزمون MCHE که یکسال و نیم قبل امتحان داده بودم بخش LISTENING کتاب TOEFL KIT رو کار کرده بودم و این تنها پایه ی من بود قبل شروع برای تمرین برای تافل. درک شنیداریم از سریال های انگلیسی و فیلم ها متوسطه. آهنگ های انگلیسی رو البته سالیان ساله گوش میدم اما ضرورتا همه ی جملات رو متوجه نمیشم بدون متن!).بعد اون رفتم سراغ TPO ها که مشکلات تازه با شروع این منبع مهم آغاز شد و توصیه ام برای تمام دوستان اینه که وقت خوبی رو برای این بخش از TPO ها بذارند چون تمام نکاتی که باید بهشون دقت کنید حاصل یاد گرفتن قلق های این بخش از TPO هاست.
مجددا مثل ریدینگ نکاتی که کمک کرد در آزمون های TPO رفته رفته اوضاعم بهتر بشه رو تیتر وار اشاره میکنم:
  • در لکچر ها و کانورسیشن ها، گاهی نتایج متفاوتی برای موضوعی گفته میشود و در ضمن اشاره میشود که نتایج اولیه غلط و نتایج بعدی که در گذر زمان حاصل شده اند، صحیح میباشند. اما سوال اینطور مطرح میشود که به نظر اولین محققان کدام نتیجه درست است؟ در اینجا نباید ضرورتا نتیجه ی درست را انتخاب کنیم، بلکه باید ببینیم نتیجه ی کار کدام دسته افراد (دانشمندان قدیمی/جدید، نتایج اولیه/ نتایج امروزی)را از ما خواسته، شاید آن نتیجه ای که در نهایت اشتباه قلمداد میشه مد نظر سوال بوده.
  • بعضی اوقات پروفسور حین توضیح یک مساله ابتدا شرح مختصری پیرامون اون مساله میده. که بعد از چند بار دقت کردن متوجه میشید اون جملات DEPENDENT هستند. مثلا پروفسور توضیح میده قبل از اینکه فلان دانشمند به اهمیت کار پیرامون یک مساله ی خاص اشراف پیدا کنه .... و بعد شروع میکنه اصل مساله ای که شما باید ازش نوت بردارید و هدف پروفسور هست از توضیح مساله رو بیان میکنه. با تمرین و آشنا شدن گوشتون با این عبارات متوجه میشید که میتونید ازشون نوت برداری نکنید و این خیلی خیلی به حفظ تمرکز شما در ارتباط با موضوع اصلی مورد بحث کمک میکنه. چون حتی اگر نوت هم بردارید خواهید دید عبارت بدون هیچ نتیجه گیری تموم میشه ("عبارت" "کاما" " اصل حرف پروفسور") و شما فقط ذهنتون منحرف شده و ممکنه آمادگی لازم برای شنیدن اصل گفتار پروفسور رو هم نداشته باشید. "این دست" عبارات DPENDENT صرفا یه مقدمه هستند و گاهی طولانی هم میشوند پس بهتره گوشتون رو به شنیدن و رد کردنشون عادت بدید.
  • نظر شخصی استاد در مورد ترک دیوار کلاس درس مهم هست چه برسد به فرضیه ها و معلومات یک کتاب خاص یا دیدگاه یک محقق یا شخصیت مورد بحث در لکچر و کانورسیشن. همیشه گوشتون تیز باشه تا نظر شخصی استاد رو در هر زمینه ای که مطرح میکنه سریع نوت بردارید.
  • وقتی مواردی بر شمرده میشود که توضیح دهنده ی روش های انجام کاری باشند (این کار با دو روش صورت گرفت، از دو روش یا بیشتر استفاده شد). برای نوت برداری عنوان رو بنویسید و با فلش که عمدتا دو تا سه فلش خواهد بود روش ها یا موارد رو نوت برداری کنید. گاهی اوقات، به فرض، مورد اول نام طولانی داره و پروفسور بعد از ذکر موارد میخواد تک تک موارد رو توضیح بده. اینجور موقع ها برای مورد اول یه شماره یا یه شکلک مشخص کنید و وقتی میخواد توضیحش بده تیترتون رو اون شماره یا شکلک بزنید و به این ترتیب از گفته های پروفسور جا نمیمونید.
  • استرسی که پروفسور روی کلمات وارد میکنه بسیار مهم هست. روی نت برداری از این کلمه ها که با استرس بیان میشوند دقت کنید.
  • اکثر مواقع کلمه هایی که به لحاظ گرامری مشکل هستند یا اسم خاص (اعم از شخص و مکان) هستند در حین پخش فایل صوتی روی مونیتور نمایش داده میشه که بلافاصله باید اون ها رو یادداشت برداری کنید. اینجا هم اگر کلمه مشکل هست، بعد از اینکه اون رو نوشتید (کامل یا ناقص نوشتنش فرقی نداره، فقط خودتون بفهمید که این کلمه ای که دارید مینویسید به چی اشاره میکنه، چون تو سوالات این دست کلمات رو راحت تشخیص میدید و من تا حالا ندیدم دو تا کلمه ی مشکل با املای مشابه در حدی که درست ننوشتنشون روی برگه بخواد مشکل ساز بشه حین جواب دادن به سوالات، مطرح شوند) کنارش یه شکلک بذارید مثلا ستاره یا دایره یا ... و هر دفعه ی بعد که به اون کلمه اشاره میکنه از شکلک خودتون در نت هاتون استفاده کنید، نه اینکه سعی کنید هر دفعه اون کلمه رو بنویسید.
  • مواردی که دو موضوع رو با هم مقایسه میکند (تفاوت ها و شباعت ها) حتما نوت برداری شوند.
  • در حین نوت برداری نباید حواس شما از دنبال کردن روند کلی فایل صوتی منحرف بشه. گرچه بعد از مدتی میبینید مخصوصا در کانورسیشن ها فقط گوش دادن و نوت برداری نکردن مگر در مورد کلمات و عبارات خاصی روش بسیار بهتری هست.
  • در کانورسیشن ها اگر تصمیم گرفتید نوت برداری نکنید و به حافظه تون تکیه کنید، همچنان اسم محل ها رو در صورت ذکر، بنویسید. مثلا بعضی دانشکده ها یا ساختمان ها در دانشگاه اسم خاص دارند که خیلی بهتره نوت برداری شوند و یا اینکه در کانورسیشن ها پروفسور گاهی یه مطلب علمی رو برای دانشجو توضیح میده و از این جهت کانورسیشن حالت لکچر رو به خودش میگیره. اون نکات اعم از علت و معلول ها هم بهتره نوت برداری شوند وگرنه احتمال فرامش شدنشون زیاده. وقتی به کانورسیشن گوش میکنید حتما به تصویر روی صفحه مونیتور نگاه کنید چون خیلی کمک کنندست در جا افتادن اون بحث در ذهن شما. حتی من بعضی وقتا برای اینکه تمرکزمو در حین گوش دادن به کانورسیشن بالا ببرم خودمو در حالتی تصور میکردم که داره یواشکی به حرف های این دو نفر گوش میکنه و میخواد از حرفاشون مخفیانه سر در بیاره که واقعا کمک میکرد در حین اینکه نوت بر نمیداشتم مکالمه تو ذهنم جا بیوفته.
  • گاهی اوقات در ابتدای بحث لکچر پروفسور به تاپیک کوچکی اشاره میکنه که حالت مقدمه ی بحث کلاس رو داره. در حد چند جمله ی کوتاه. اگر با توجه به عنوان لکچر متوجه شدید این بحث حالت مقدمه داره و جزیی از لکچر نیست از نوت برداری ازش غافل نشید چون گاهی به طرز بی رحمانه ای ازش سوال میاد.
  • از فلش های رو به بالا و رو به پایین و جهت دار افقی برای نشون دادن افزایش و کاهش و نتیجه گیری حتما در حین نوت برداری استفاه کنید. اگر در حین صحبت، پروفسور از دو مورد که در قسمت های مختلف لکچر توضیحشون داده استفاده میکنه که نتیجه ای بگیره، از هر جای کاغذ نوت برداریتون اون دو مورد رو با فلش به سمت هم مایل کنید و نتیجه رو در رو به روی فلش نهایی بنویسید و تا جایی که امکانش هست در فلش ها حین نوت برداری استفاده کنید.
  • در حین نوت برداری اسم محل ها رو حتما بنویسید و به یاد داشته باشید که اطلاعات مربوط به محل ها همیشه سوال هستند. مثلا اگر اشاره شده در کالیفرنیا طی تحقیقی این مساله مشخص شد و یا در یلو استون پارک محققان به این نتیجه رسیدند حسابی گوشتونو تیز کنید برای نوت برداری که این سوال هست
کم کم با بکار بردن این دست توصیه ها و  موارد این چنینی میبینید که هر برگه ی نوت برداریتون کاملا هدفمنده و حتی میتونید سوالات رو حدس بزنید. برگه های نوت برداری من برای هر لکچر عموما به 5 الی 6 بخش تقسیم میشد (هر بخش رو با یه خط ممتد کاملا از بخش دیگه جدا میکردم/ این بخش بندی با تمرین بیشتر کاملا قابل تشخیص خواهد بود)و در هر بخش با احتمال بالایی میشد حدس زد چه سوالی امکان داره مطرح بشه. از طرف دیگه سوالات لیسنینگ به ترتیب مطرح شدن جواب حین پخش فایل صوتی مطرح میشوند و این خیلی مهمه که شما برای سوالات اول و دوم چشمتون به ابتدای نوشته باشه و دنبال جواب سوال در اون بخش ها باشید. اهمیت این مساله وقتی معلوم میشه که به فرض شما سوال 5 لکچر مربوطه رو میخواهید جواب بدید و خوب نوت بر نداشتید و تازه تمام کلمات ضروری سوال و گزینه ها رو هم بخاطر نمیارید که شنیده باشید! اگر نوت برداریتون تا حدودی قانونمند بوده باشه میدونید که الان باید دنبال جواب سوال در اواسط متن نوت برداری شده بگردید. اونطور که من متن نوت ها مو بخش بندی میکردم معمولا در هر بخش عبارت یا کلمه ای بود که با استرس عنوان شده بود. برای همین وقتی نه نوت خوبی نوشته بودم و نه تمام کلمات مهم سوال رو از فایل بخاطر می آوردم، به اون بخش خاص از متن رجوع میکردم و مثلا اگر در اون بخش کلمه ی SUN با استرس (تکیه) تلفظ شده بود و در گزینه ها هم گزینه ای وجود داشت که به SUN اشاره کرده بود، اون گزینه رو انتخاب میکردم و در خیلی از موارد همین گزینه، گزینه ی درست بود. 

♬If you're going to San Francisco, Be sure to wear some flowers in your hair♬
نقل قول  

آفلاین spring64
نقل قول

امتیاز این پست: 20
07-03-2014, 06:14 PM (آخرین تغییر در ارسال: 07-03-2014, 06:48 PM توسط spring64.)
اسپیکینگ (27): من هر  شش سوال رو با فرمت نوت فول جواب دادم. منتها بعد از اینکه به اندازه ی کافی تمرین کردم عبارت هایی که نوت فول توصیه کرده بود که در ابتدای هر جمله گفته بشه (که به این ترتیب جواب انسجام پیدا کنه) خود به خود حذف شد. مثلا در سوال سوم بعد از مدتی تمرین این عبارت رو نمیگفتم: "Two students discuss about two solutions" بلکه از زمان لازم برای گفتن این جمله استفاده میکردم و جزییات بیشتری از مکالمه ی دو نفر رو توضیح میدادم. اگر به فرمت نوت فول برای سوال ششم دقت کنید باید زمان نسبتا زیادی رو صرف گفتن قالب (فرمت) کرد و البته چون جوزف نیتو هست و میتونه بعد از خلاصه برداری جملات خاصی رو در انتهای هر یک از جملات فرمتی که ارائه میده، بکار ببره، این توصیه رو میکنه که شما خلاصه برداری کنید ولی لازم نیست سعی کنید تمام جملات خلاصه برداری شده رو عنوان کنید (چون همچنان جوزف میخواد به گفتن جملات فرمت اصرار کنه!) اما من وقتی متوجه اصل ساختار این فرمت شدم کم کم از گفتن جملات فرمت صرف نظر کردم اما سعی کردم با اسنجامی که حاصل از رعایت قالب هست تا جاییکه امکان داره نوت هایی که نوشتم رو توضیح بدم. مساله ای که راجع به نوت برداری برای سوالات اسپیکینگ وجود داره این هست که وقتی شروع به تمرین میکنیم باید کلمات رو خلاصه نویسی کنیم، همینطور که جوزف توضیح داده مثلا بجای students بنویسیم stdns که در ابتدا با این روش هم خیلی مشکل داشتم و با تمرین کم کم تونستم خودم رو به این نوع نوت برداری و در نتیجه از دست ندادن بخش زیادی از جملاتی که پخش میشوند، عادت بدم. نکته ی دیگری که وجود داره این هست که برای نوت برداری ما باید سعی کنیم در مورد هر جمله ای که مینویسیم SVO رو رعایت کنیم. یعنی Subject، Verb، Object. نوت برداری از افعال کمکی چندان لازم نیست چن شما حین صحبت کردن به راحتی این افعال رو به یاد خواهید آورد اما این مساله در مورد افعالی مثل Go،Eat ، Move، Create و.. صدق پیدا نمیکنه. وقتی نوت برمیداریم باید سعی کنیم هر جمله ی ما حاوی ساده ترین شکل بیان منظور و در برگیرنده ی این سه جزء جمله باشه و حتما حتما هر جمله یا به عبارتی هر شبه جمله ای حاوی این سه عضو باید در یک خط نوشته بشه و برای جمله ی بعدی که خونده میشه باید نوت برداری رو به خط بعدی موکول کنیم. بعد از نوت برداری و زمانی که میخواهیم صحبت کنیم نباید سعی کنیم خطوطی که نتونستیم این ساختار رو در موردشون رعایت کنیم رو مطرح کنیم، مثلا یک خط نوشتیم و هر کدوم از S یا V یا O رو ننوشتیم. اینجا بهتره اون سطر رو خط بزنیم (در زمان بیست ثانیه یا سی ثانیه ی آمادگی برای صحبت کردن) و جملات مفهوم رو انتخاب کنیم. مساله ی بعدی این هست که ما باید در طول تمریناتمون مشخص کنیم که در زمان 60 ثانیه (برای سوالات 3 تا 6) قادر به بیان چه تعداد جمله هستیم. اگر در این مدت ما فقط میتونیم 9 جمله ی کامل رو بگیم باید در زمانی که آماده میشیم تا نوت هامونو بخونیم حداکثر به همین تعداد جمله رو در چرک نویس مشخص کنیم. چون اگر این کار رو انجام ندیم و در حالیکه حداکثر میتونیم 9 جمله رو بگیم 13 جمله رو مشخص کنیم که صحبت کنیم، احتمال اینکه دست و پا شکسته صحبت کنیم یا جملات پایانی رو مطرح نکنیم زیاد هست. من با توجه به این اصول شروع به تمرین کردم ولی بعد از گذشت یک ماه میدیدم که در نوت برداری ها سرعتم به حدی رسیده که اصلا لازم نیست کلمات رو خلاصه نویسی کنم و یا با یک نگاه کلی به نوت متوجه میشدم که بهتره چه جملاتی رو حذف کنم و چه جملاتی رو عنوان کنم (اوایل حذف جمله های نوت برداری شده خیلی سخت بود و تمام تلاشم این بود که هر جمله ی مفهوم خلاصه نویسی شده رو بگم اما دیدم عملا این امکان وجود نداره و در این بازه ی زمانی امکان انجام چنین کاری نیست). در مورد سوال اول و دوم حتما باید دقت کرد که به شرح جزییات پرداخت چون در این دو سوال جنرال صحبت کردن اصلا نمره ی خوبی نمیاره. بر خلاف حرف جوزف و شاید تصور بسیاری که سوال اول چون آغاز این بخش هست در اعتماد به نفس برای پاسخگویی به سایر سوالات تعیین کننده هست، تصور من اینه که به دلیل اینکه سوال اول بر خلاف سایر سوالات هیچ قالبی نداره پس بهتره این فرصت رو به خودمون بدیم که حتی اگر از پس سوال اول بر نیومدیم میتونیم به بهترین نحو به سوالات بعدی جواب بدیم چون لااقل برای اون سوال ها یک قالب فکری وجود داره (من سوال اول رو چندان خوب جواب ندادم). تمرین در بخش اسپیکینگ در مدت زمان بیشتر از دو ماه (تا 3 ماه که من تمرین کردم) آثار هر استرسی رو در این بخش کاملا از بین خواهد برد.
من برای این بخش کتاب دلتا و TPO ها رو کار کردم.

نکته تکمیلی که فراموش کردم: زمانبندی برای پاسخگویی به سوالات بسیار مهم هست طوریکه در طول جواب دادن به سوالات باید لااقل دو بار به تایمر نگاه کنیم. برای سوالات 3 و 5 بیست ثانیه ی اول باید به شرح مقدمه (مثلا برای سوال 3 اطلاعیه ی روزنامه ی دانشگاه و اینکه نظر دانشجوی مورد بحث در مورد این تغییر اخیر دانشگاه چی هست/ برای سوال پنج مشکل دانشجو و پیش زمینه ای که فایل صوتی راجع به این مشکل عنوان میکنه)، بیست ثانیه ی دوم شرح دلیل اول ( برای سوال 3 دلیلی که دانشجو عنوان میکنه و توضیحی که راجع بهش میده که آیا با تغییر مخالف هست یا موافق/ برای سوال 5 راه حل اول و شرح مزایا و معایبش) و بیست ثانیه ی سوم شرح دلیل دوم (مشابه دلیل اول) اختصاص پیدا کنه. حتما حتما در زمان های ثانیه ی 40 و 20 به تایمر نگاه کنید و اگر به فرض دیدید به ثانیه ی 20 رسیدید اما همچنان در حال توضیح دلیل اول هستید جمله تون رو کامل کنید و برید برای بخش بعدی که توضیحش به تنهایی به 20 ثانیه احتیاج خواهد داشت. همینطور در مورد سوال اول و دوم باید زمانی که به ثانیه ی 17 یا 18 میرسیم دلیل دوم رو توضیح بدیم که همین مدت زمان رو به همراه ذکر مثالش نیاز خواهد داشت. در مورد سوال 4 و 6 هم به همین ترتیب. منتها من وقتی نمیتونستم با رسیدن به ثانیه ی 40 ذکر مقدمه رو تموم کنم و شروع کنم به توضیح دلیل اول حتما حتما حواسم به رسیدن به ثانیه ی 20 بود که با رسیدن به این زمان دلیل دوم رو توضیح بدم.

نقل قول  

آفلاین spring64
نقل قول

امتیاز این پست: 15
08-03-2014, 01:36 AM
رایتینگ (28): سوال اول رو مطابق فرمت نوت فول نوشتم، مجموعا 294 کلمه و سوال دوم چهار پاراگرافه، مجموعا 519 کلمه. در مورد سوال اول فقط میتونم به این اشاره کنم که بر طبق فرمت نوت فول باید در زمان 3 دقیقه خوندن متن جمله ی ابتدای هر پاراگراف رو روی کاغذ بنویسیم یا خلاصه نویسیش کنیم و در اینجا کار ما برای این 3 دقیقه تمام میشه. منتها من وقتی TPO ها رو کار میکردم میدیدم واقعا نمیشه این روش رو روی تمام متن ها پیاده کرد. دلیل نویسنده (AUTHOR’S REASON) در بعضی از پاراگراف ها با جمله ی اول کامل نمیشه بطوریکه نمیشه تنها به ذکر جمله ی اول اکتفا کرد. طوری که در بعضی پاراگراف ها مجبور میشدم تمام پاراگراف رو بخونم و یک جمله با استفاده از هر تعداد از جملات پاراگراف بسازم و به عنوان دلیل نویسنده خلاصه نویسی و در نتیجه ارائه کنم. در نتیجه وقتی با چنین متن هایی رو به رو میشدم که یک یا دو پاراگراف اون احتیاج داشت که کلا خونده بشه و بعد دلیل نویسنده نوشته بشه تصمیم گرفتم در طول اون 3 دقیقه هیچ یادداشتی بر ندارم و به جای اینکار تمام وقت رو به خوندن کل پاراگراف ها اختصاص بدم و وقتی خوندن پاراگراف ها تموم شد، اگر وقتی باقی مونده بود سریع سه عبارت مربوط به سه پاراگراف رو خلاصه نویسی کنم. اوایل از انجام این کار میترسیدم چون فکر میکردم اگر تمام وقت رو بذارم تا کل متن رو بخونم در زمان باقیمانده که گاهی کمتر از 30 ثانیه میشد نرسم خلاصه برداری کنم ولی از دفعه ی اولی که این روش رو پیاده کردم دیدم عملی هست و خیلی سریع نکات اصلی مربوط به هر پاراگراف طوری که بشه از هر پاراگراف یک خط خلاصه برداری کرد، به ذهنم میرسه. علاوه بر این در حین تمریناتم وقتی که میدیدم میشه دلیل نویسنده رو از خط اول هر پاراگراف جمع بندی کرد و خلاصه نویسی کرد و در نتیجه به انجام این کار بسنده میکردم و طبعا زمان 3 دقیقه به انتها میرسید (و من از خوندن سایر جملات پاراگراف خودداری کرده بودم به دلیل اینکه فکر میکردم چیزی رو که باید از پاراگراف بنویسم رو نوشتم) و فایل صوتی پخش میشد، گاها بر میخوردم به کلمات و فعل هایی که به گوشم ناآشنا بودن (غافل از اینکه اگر کل پاراگراف رو میخوندم با اون کلمات آشنا میشدم) و موقع نوت برداری هنگ میکردم. بنابر این بهتر دیدم در هر صورت کل متن رو در اون سه دقیقه بخونم تا هم با تمام کلمات بعضا مشکل و فعل ها آشنا بشم (که موقع نوت برداری از فایل صوتی که با احتمال زیادی از همین کلمات استفاده میکنه به مشکل بر نخورم) و هم اینکه اگر در اون پاراگراف مربوطه نمیشد دلیل نویسنده رو با جمله ی اول استنباط کرد فرصت این رو داشته باشم تا محتوای کلی پاراگراف ( و در نتیجه دلیل نویسنده) رو بفهمم و خلاصه نویسیش کنم. متن سوال اول رایتینگ امتحان من ساده بود طوریکه میشد راحت تشخیص داد دلایل نویسنده با جملات اول هر پاراگراف قابل جمع بندی هست منتها من شروع کردم به خوندن کل متن و حدود بیست ثانیه ای که وقت اضافه آوردم سه دلیل رو خلاصه روی کاغذ ردیف کردم (در حین پخش لکچر دلیل دوم رو متاسفانه یا خوب نشنیدم یا اینکه فقط تونستم یه جمله بنویسم که فکر میکنم اینجا یک نمره ام کم شد). در ضمن چون موقع نوشتن متن میشه ریدینگ رو دید حتی اگر کلمات و عبارات رو  به شکل سرنخ در برگه آورده باشید سریع میتونید با یک نگاه دیگه به ریدینگ، اون ها رو کامل کنید و تایپ کنید. حدود 12 نمونه سوال از TPO ها کار کردم و نمونه سوال سیزدهم بود که برام محرز شد کاملا بدون غلط نوشتم و عبارتی از بخش شنیداری رو از قلم نیانداختم (کم کم داشتم افسرده میشدم!) و کلا برای هر دو سوال رایتینگ فقط سوالات TPO رو کار کردم. یک نکته ی دیگه این که موقع خوندن متن ریدینگ کلمه ها رو زیر لب تلفظ نکنید چون وقت این اجازه رو نمیده که با این روش یکبار کل متن رو بخونید پس فقط تمرکز کنید و ذهنی بخونید [img]images/smilies/smile.gif[/img]
در مورد سوال دوم بهتره برم سراغ قالب نوشتاری که استفاده کردم:
چهار پاراگراف تشکیل شدند از:
1) INTRODUCTION
2) & 3) BODY PARAGHRAPHS
4) CONCLUSION
اجزاء پاراگراف ها:
Parts of introduction:
1[sup]st[/sup]: state that the topic is important (topic is what the question is about)
2[sup]nd[/sup]: explain why it’s important
3[sup]rd[/sup]: restate the question
4[sup]th[/sup]: presents your answer
Body paragraph construction:
Step1: reason (state your reason with one simple sentence)
Step2: general connection (explain how your reason and answer are logically connected) [2 sentences, Max 3]
Step3: detailed example (offer specific support that talks about a real experience)
 Notes to consider for step3:
 1- Relate a personal experience because if you do, there’s so much to talk about
 2- Relate an experience through time: Beginning, Middle, End.
 3- Walk your reader through the experience
 4- Spend most of your time explaining the connection to the answer in the example.
 5- The reader (grader) is an alien! He assumes nothing!

Step4: short concluding statement (repeat the answer, not the reason)
Conclusion:
1) Restate your reason
2) Restate your answer
3) Provide a final suggestion

نقل قول  

آفلاین Glee
Elite Member
نقل قول

امتیاز این پست: 24
08-03-2014, 05:58 PM (آخرین تغییر در ارسال: 08-03-2014, 07:46 PM توسط Glee.)
سلام. این اولین باری بود که آی بی تی شرکت میکردم. 22 فوریه 2014
TOtal:108
Reading:29
Listening:28
Writing:27
speaking:24
در حالت کلی دایره واژگان خوبی داشتم و لیسینینگ و ریدینگم هم خوب بود، با توجه به اینکه خیلی فیلم نگاه میکنم و مطالب تخصصی هم خیلی مطالعه می کنم، برای من مشکلترین بخش رایتینگ و اسپیکینگ بود، درسته که چند ترمی تو دوره ی دبیرستان کلاس رفته بودم ولی همیشه وقتی نوبت به صحبت کردن و نوشتن می رسید، من یه جوری در میرفتم...اینجوری بگم که (نمی دونم چرا) ولی یه جور فوبیا داشتم و حتی امتحان هم نمی کردم ببینم اصلا تو چه سطحی هستم. کلاس تافل هم سه سال پیش رفته بودم، البته همین طوری چون تو امتحان تعیین سطح تو این قسمت قبول شدم، البته به درد نخود بود کاملا!!!
من تجربیات شخصی خودم رو می نویسم:
  1. تافل رو راحت بگیرید...آروم باشید و فقط به خدا توکل کنید...
  2. برای حداقل یک ماه قبل از شروع به مطالعه تافل، دایره واژگان تقویت شود، البته حتما با تلفظ صحیح و در قالب جمله یاد بگیرید. ثانیا شما باید مرور لغت ها رو تا روزهای آخر به صورت مرتب ادامه بدید. ( من از نرم افزار جی 5 استفاده کردم و بعد از چند مرحله سعی میکردم که مثال های لغت ها رو کم کم از حفظ بگم، البته نیازی به حفظ کردن نیست، چون بعد از چند مرحله مرور خود به خود می تونید مثال ها رو بگید. این روش باعث میشه که کاملا به نحوه استفاده لغات و موارد استفادشون مسلط بشید و به صورت اتوماتیک وار برای اسپیکینگ و رایتینگتون هم خوبه...).لغت هایی که من خوندم:
  • 504
  • Essential words for TOEFL
  • Check your vocabulary for IELTS  (این کتاب به صورت self-study هست و مختصر و مفید، به شخصه خیلی خیلی به دردم خورد، دو تا بخش topic specific و General داره، در ضمن یکی از استادهای قدیمی زبانم که بزرگ شده بریتانیا هم بودن خیلی تاکید داشتن که با این کتاب می تونید کلی توی رایتینگ و اسپیکینگ پیشرفت داشته باشید.)
  • من که با این روش سر تست های آزمایشی خودم و امتحان اصلی از لحاظ لغت اصلا مشکلی نداشتم. اتفاقا یه جوری هم سواد لغتم خیلی کمکم کرد، چون تست های ریدینگی که مربوط به معنی لغت بود رو به سرعت میزدم و باعث می شد چند دقیقه جلوتر بیافتم، در نتیجه وقتی شرکت کننده های دیگه داشتن اسپیکینگ رو شروع میکردن، من داشتم این بخش رو تموم می کردم و سر و صدای بقیه که داشتن اسپیکینگ ضبط میکردن تداخلی برای من ایجاد نکرد، و این خیلی کمکم کرد( البته من تو بخش لیسینینگ هم زودتر از وقت مقرر تموم میکردم، به همین خاطر تونستم جلوتر از بقیه بخش اسپیکینگ رو شروع کنم)
3. پیشنهاد شخصی بنده اینکه سراغ این کتابها و نرم افزارهای متداول آماده سازی تافل نرید...مخصوصا برای بخش رایتینگ و اسپیکینگ....من حدود یک ماه وقت گذاشتم برای این کتابها (البته برای لیسینینگ و ریدینگ)و واقعا احساسم اینه که وقتم رو تلف کردن...( تست ها رو من همیشه با درصد بالایی میزدم ولی در نهایت خیلی با تست اصلی متفاوت بودن و به نظر من فقط وقت تلف کردن بودن...)
4. فقط به نوت فول مراجعه کنید و از استراتژیهای اون استفاده کنید. اگه سطح سواد انگلیسیتون خوب باشه می تونید با متدهای این سایت ظرف یه هفته کاملا به تافل مسلط بشید. من هم تقریبا دو هفته ولی نه پیوسته از این سایت استفاده کردم...و البته خودتون هم باید یکم انعطاف پذیر باشید و اگه لازم شد، بعضی جاها استراتژی ها رو تغییر بدید، مثلا تو نمونه های تی پی او ، بودن سئوالهایی تو قسمت اسپیکینگ که نیاز به یکم تغییر استراتژی داشتن، ولی وقتی به استراتژی های اصلی مسلط شدید، بقیه هم کاری نداره.
5.برای رایتینگ هم از نمونه های  (185 تا) کتاب تافل بارونز اسی  استفاده کنید( البته تو اینترنت هم هست)، و اول سعی کنید برای هر موضوع خودتون شروع به نوشتن کنید، اول سعی کنید برای هر موضوع خودتون بدون هیچ کمکی شروع به نوشتن کنید، حتی اگه چندین ساعت طول بکشه، چند بار برگردید به همون essay اولیه و تصحیحش کنید و استراکچر و ... رو بارها و بارها تغییر بدید. یکم وقت گیره ولی به نظر من ارزش داره که خودتون نوشته ی خودتون رو اصلاح کنید، هر سری کلی نکته یاد میگیرید. بعد هم به نمونه موجود تو کتاب نگاه کنید ببینید اون چطوری به قضیه نگاه کرده تا ایده هم گیرتون بیاد...
6.از سایت VOA هم استفاده کنید حتما خیلی مفیده... (البته متاسفانه من وقت نکردم زیاد استفاده کنم ولی همون چند موردی رو هم که خوندم و گوش کردم کلی بهم ایده داد.)
7.بقیه تست ها رو بی خیال بشید و فقط TPO استفاده کنید، یه نوع نرم افزارش هست تو اینترنت که 30 تا مجموعه نمونه سئوال داره تو محیطی کاملا شبیه به امتحان اصلی، حتما پیداش کنید. ( من حتی ده تا آزمون اول رو هم نرسیدم کامل تست بزنم، چون دیر پیداشون کردم ولی بازم خیلی مفید بود)
8.اسپیکینگ های خودتون رو ضبط کنید و دو روز آخر حتما دوباره بهشون گوش بدید، تا سر امتحان حضور ذهنتون بیشتر باشه. من یه لیست از نمونه سئوالهای اسپیکینگ خود تافل ( برای سئوال یک و دوش) پیدا کردم و فقط همون ها رو تمرین کردم، برای بقیه سئوال ها هم از همون TPO ها استفاده کردم.
9.راستی من رایتینگ ها رو تو ورد می نوشتم، ورد هم یه قسمتی داره به اسم Thesaurus (با زدن دکمه های shift + F7 رو کلمه مربوط فعال میشه)، هر وقت که احساس میکردم یه کلمه ای رو زیاد دارم استفاده می کنم بلافاصله از این امکان ورد استفاده می کردم، این باعث می شد که یه سری از لغاتی که میدونستم ولی passive بودن، یادآوری بشن واسم و بیشتر از اونا استفاده کنم.
10.روز امتحان هم حتما خوب صبحانه بخورید و کامل، چون باید حدود دو ساعت قبل امتحان تو مرکز آزمون باشید برای تایید هویت و غیره، که تمام وسایلتون رو هم ازتون همون اول میگیرن، و شما تا ساعت یک یا یک و نیم هیچی نمیتونید بخورید (البته وسط امتحان ده دقیقه وقت استراحت میدن ولی بستگی به شرایط محل آزمون داره که بتونید از این وقت استفاده کنید)من این رو نمی دونستم و با توجه به اینکه فقط ساعت شش به یکی دو لقمه اکتفا کرده بودم، و وقت استراحت هم چون باید سه طبقه بالا و پایین می رفتیم، هیچی وقتی برام نموند. آخرای امتحان مغزم به شدت قفل کرده بود و برای رایتینگ آخر هیچی به ذهنم نمی رسید...ولی خدا رحم کرد این یکی رو.
11. اگه براتون ممکن هست، چند روز قبل امتحان، تو همون مرکز آزمون یه آزمون آزمایشی شرکت کنید...خیلی اثر مثبتی داره و شما کاملا با محیط مرکز و شرایط آزمون آشنا میشید، و هر نمره ای که بگیرید، معمولا تو امتحان اصلی چند نمره بیشتر خواهید گرفت.
موفق باشید
نقل قول  

آفلاین sheikheshahr
AcademiaCafe Senior Undergrad
**
نقل قول

امتیاز این پست: 7
24-10-2015, 01:52 PM
تاریخ 18 آوریل 2015
Reading: 28 
Listening: 30 
Speaking: 23 
Writing: 22
Overall: 103

من هیچ کلاس زبان جدی ای در زندگیم نرفته بودم اما از ۳-۴ سال پیش که به فکر تافل افتادم شروع کردم یواش یواش منابع ورودی اطلاعاتم رو از فارسی بردم روی انگلیسی. مثلا اگر روزی ۵-۶ ساعت فیلم و سریال با زیرنویس فارسی می دیدمُ خودم رو مجبور کردم تا اول با زیرنویس انگلیسی و بعدها بدون زیرنویس ببینم. گوش کردن آهنگ انگلیسی، دیدن فیلم های آموزشی و ... توی یوتیوب و پادکست و رادیو هم توی برنامه ام بود.
توی دو سال اخیر هم ریدینگ ام رو بردم روی انگلیسی. یعنی موضوعاتی که برام جذاب بود و هر روز ۲۰-۳۰ صفحه مطلب فارسی درباره اش می خوندم رو سعی کردم به جای منابع فارسی از منابع انگلیسی استفاده کنم. این موضوع باعث می شه هم به اطلاعات دسته اول دسترسی داشته باشید هم زبانتون تقویت بشه.
این از روش های بلند مدتی که استفاده کردم.
بدون شک کلاس رفتن مخصوصا توی موسسه های تاپ خیلی موثره اما سعی کنین مثل من توی حلقه ی انتظار موسسه ها گیر نیافتین. من از مهرماه برای یکی از موسسات اقدام کردم ولی تا اردیبهشت ماه فقط تونستم لیسنینگ و رایتینگ ۱ (فقط گرامر) رو برم و چون خیلی به موسسه وابسته شده بودم اصلا نتونستم اسپیکینگ و رایتینگ رو خودم کار کنم.

در مورد اسپیکینگ و رایتینگ از سایت هایی مثل نوت فول ایده بگیرید اما به هیچ عنوان عینا قالبی که اونا میدن رو استفاده نکنید توی امتحان چون ETS تک تکشون رو می شناسه. این حرف رو از معده ام نمی زنم و چیزیه که خود ETS توی ویدپوهای Inside the toefl test تاکید می کنه.

و اما مهمترین نکته این که :

TPO * TPO * TPO * TPO * TPO * TPO * TPO * TPO * TPO * TPO

من اگر زمانی قرار بود دوباره امتحان بدم هیچ کاری بجز زدن TPO ها نمی کردم. در حد سطح زبانی که باشید مهمترین و مهمترین و مهمترین منبع تمرین زبانتون TPO باشه، بعد آکسفورد و دلتا و ... چون هیچ منبع دیگه ای به امتحان شبیه تر نیست. من شخصا نزدیک ۱۰ روز مونده به امتحان هر روز ساعت ۹ صبح (ساعت اصلی که امتحان واقعی ام بود) یک سری TPO کامل می زدم. یعنی عینا شرایط امتحان رو شبیه سازی می کردم. البته قبلا هم ۱۵ تا از TPO ها رو تیکه تیکه زده بودم.

علت نمره پایین اسپیکنگ و رایتینگ ام هم کاملا برای خودم مشخصه: اولا این که از پایه این دو تا رو مشکل داشتم. دوما این که اگر ۹۰ درصد از وقتم رو روی ریدینگ و لیسنینگ گذاشته بودم، حداکثر ۱۰٪ روی اسپیکینگ و رایتینگ گذاشته بودم. 

یک توصیه دوستانه ای که برای همه دارم اینه که به هیچ عنوان دنبال حفظ کردن قالب و سوال های تکراری و اینا نباشید. اصلا جواب نمیده. من اگر فقط ۱۰ روز بیشتر وقت داشتم راحت دو تا مهارت اسپیکینگ و رایتنگ رو هر کدوم سه چهار نمره ای بالا میاوردم.
تمرین من برای اسپیکینگ و رایتینگ تقریبا نزدیک صفر بود چون روزهای نزدیک امتحان خیلی نا امید شده بود و توی TPO ها خصوصا اسپیکینگ وقت کم میاوردم، من و من می کردم، یهو قفل می کردم نمی تونستم حرف بزنم، هیچ حرفی درباره ی موضوعی که می پرسید به ذهنم نمی رسید و ... این چیزا باعث شد که خیلی نا امید بشم و ده روز حیاتی آخر رو سهل انگاری کنم.

برای اسپیکینگ شدیدا توصیه می کنم خصوصا دوتا سوال اول رو از روی TPO اگه شده ده بار کار کنید تا بدون مشکل بتونید جوابشون بدین. حتما تایم رو داشته باشید.

آخرین نکته این که شما باید با TPO ها زندگی کنید یکی دو ماه. TPO بهترین دوست شماست. من شخصا معتقدم اگر کسی همه ی TPO هارو زده باشه (البته حداقل ۱۰ تاش رو بصورت کامل و مثل امتحان) حتی اگر بخواد هم نمی تونه زیر ۱۰۰ بگیره چون مهمتر از خوب بودن زبان توی تافل، آشنا بودن به فرمت سوال ها و در نتیجه شوک نشدنه. دقیقا مثل کنکور که خیلی ها درسشون خوب بود ولی رتبه خوب نمی آوردن چون تست کم زده بودن.
چطور پذیرش دکتری گرفتم - چطور تافل ۱۰۳ گرفتم - چطور با دانشگاه مصاحبه کردم
نقل قول  

آفلاین raminz
نقل قول

امتیاز این پست: 8
23-12-2015, 01:44 PM (آخرین تغییر در ارسال: 23-12-2015, 03:29 PM توسط raminz.)
Reading 28
Listening 30
Speaking 24
Writing 29

Overall = 111

من 11 اکتبر تو علامه سخن امتحان دادم و بعد 9 روز جوابا اومد.

سطح زبانم Intermediate-Upper Intermediate بود و تقریباً از اول خرداد به صورت فشرده شروع کردم به خوندن برای آزمون. پارسال یکی دو ماه پراکنده خوندم ولی بعدش مجبور شدم ول کنم برای کارای سربازیم. مهر پارسال یه جا کلاس عمومی اسپیکینگ رفتم 3 ماه که عالی بود، هم برای اسپیکینگ و هم برای گرامر. بعدش ول کردم تا خرداد امسال که بصورت جدی شروع کردم، که میشه 4 ماه و نیم به صورت فشرده و چون کار نمیکنم و درسم هم تموم شده پس تمام وقتم رو به زبان خوندن اختصاص دادم.

سنتر
من امتحانم 3 اکتبر سنجش بود که کنسل شد و مجبور شدم علامه سخن بگیرم برای 11 اکتبر. علامه سخن بالاتر از میدون ونکِ که خیلی کوچیکِ و فقط یه اتاق داره با ظرفیت 20 نفر. من تو این چند ماهی که خوندم عادت کردم با خودکار خودم نُت بردارم و واسه همین خیلی این موضوع برام مهم بود و از بچه ها شنیده بودم که سنجش میزاره خودکار خودمون رو ببریم سر جلسه. صبح که رسیدم حوزه امتحان از اون خانومی که اونجا بود پرسیدم گفت اجازه ندارین هیچی ببرین با خودتون تو و بعدش مشخص شد که خودشون هم خودکار نمیدن و مداد میدن! خیلی اعصابم بهم ریخت، آخه اولاً عادت نداشتم اصلاٌ و ثانیاً با مداد که نمیشه نوت برداشت! اگه نوکش شکست چی؟! در مورد خود سالن آزمون هم بگم که امتحان ما ساعت 9:30 شروع شد، برخوردشون با ما خوب بود ولی سیستماشون افتضاح بود. مانیتور قدیمی بود که چشم رو بعد یه مدت اذیت میکرد. میز خیلی کوچیک بود که به زور میشد کاغذ A4 رو جا داد برای نت برداشتن. کیبورد هم از کیبورد های امیربهادر بدتر بود. ضمن اینکه از این میز کشویی ها بود که کیبورد و ماوس یه طبقه پایین تر از مانیتور هستن که واسه تایپ خیلی اذیت میکرد. اگه مدادمون نوکش ضخیم میشد باید دستمونُ بلند میکردیم تا بیان بگیرن بتراشنش (البته همیشه 2 تا مداد داشتیم).

ریدینگ 28
همونطور که میدونین مهمترین چیز تو ریدینگ بلد بودن لغتِ، چون شما الان به یه آدم Native این ریدینگ ها رو بدین، بدون اینکه تکنیکهای تست زدن رو که تو کتابا هست بلد باشه، راحت 29-30 میشه، چون متن رو کامل میفهمه. پس ما هرچقدر متن رو بیشتر بفهمیم و بتونیم سریعتر بخونیم، نمره بالاتری میتونیم کسب کنیم. بهترین منابع هم به نظرم به ترتیب اینا هستن.
Essential Words
لغات TPO
اگه وقت دارین کتاب 400
اگه باز هم وقت دارین 504
اگه خیلی وقت دارین 1100 (این بیشتر برای GRE خوبه، ولی ممکنه چند تا کلمه تو TOEFL هم از این بیاد، همونطور که تو TPO بود مثل Reprimand & Repudiate)
ریدینگ امتحان اولاً طولانی تر از TPO ها بود، واقعاً طولانی بودا! ضمن اینکه به نظر من خیلی سخت بود و گزینه ها چقدر نزدیک بودن به هم، ولی عجیبه بعد آزمون چند نفر اینجا نوشتن آسون بود! پس ظاهراً نسبیه دیگه. من TPO ها رو که میزدم، به صورت میانگین تو 34 تا TPO که زدم 5-6 تا غلط داشتم که با جدول ETS همین 28 میشه. حالا نمره های TPO رو هم آخر میزارم. توی 42 تا سوال آزمون اصلی، من رو حدود 12 تا سوال شک داشتم که آخرش برگشتم حدود 7-8 تا رو چک کردم که وقت تموم شد. یعنی به نظرم نمره ها اسکیل آپ شدن و سر همین قضیه نزدیک بود امتحانمُ خراب کنم چون فکر میکردم با اون امتحانی که من دادم دیگه ماکسیمم 20-21 بشم که دیشب دیدم 28 شدم. پس لطفاً توجه کنین که اگه سوالات سخته و به نظرتون خراب کردین اهمیت ندین چون 1- ممکنه اونایی که زدین درست بوده باشه و یا 2- به خاطر سخت بودن سوالا هرچند غلطاتون زیاد باشه، نمره تون میره بالا وقتی اسکیل میشه. من تقریباً یک هفته قبل از آزمون Tpo ها رو تموم کردم و چون آزمون هم یک هفته عقب افتاد، 2 هفته وقت داشتم. به جای زدن ریدینگ جدید، همون ریدینگ های TPO رو از اول شروع کردم به مرور کردن نه به خاطر اینکه ممکنه دقیقاً ریدینگ تکراری از TPO بیاد. بلکه چون باور داشتم تو تافل موضوعات مشابه زیاد تکرار میشه و خوشبختانه تو امتحان خودم هم اینطور بود. ریدینگ اول ما در مورد primary and secondary succession بود که یه ریدینگ مشابه تو TPO درباره‌ی این موضوع وجود داره، درسته کاملاً فرق میکنه ولی من حداقل میدونستم کلاً میخواد در مورد چی حرف بزنه. و همینطور در مورد ریدینگ سوم که در مورد حیوانات دریایی بود که برای اینکه از سرما در امان باشن، یه لایه چربی زیر پوستشون دارن. دقیقاً یه چیزی شبیه این تو TPO بود. لغت های توی ریدینگ که مستقیم ازشون سوال میاد هم معمولاً آسون هستن و من سر امتحان فقط یه لغت رو بلد نبودم (Amass) و بقیه در این حد بودن Hence, Drastic. من تو ریدینگ اول عنوان رو میخوندم که ببینم چیه، بعد در حد یکی دو خط از پاراگراف اول رو میخوندم که ببینم کلاً داستان چیه و بعد هم مستقیم میرفتم سراغ سوالا. چون ریدینگ ها طولانیه ممکنه به مشکل کمبود وقت بخورین، پس سعی کنین بیشتر از 20 دقیقه رو هر ریدینگ وقت نزارین. اون سوالایی که شک دارینُ علامت بزارین که آخر اگه وقت شد برگردین چکشون کنین. برای ریدینگ بهترین منابع همون TPO ها هستن، پس اگه وقت کمی دارین بعد از یاد گرفتن مهارت ها رو اونا تمرکز کنین. به نظر من اصلاً سمت کتابایی مثل Cambridge و Oxford نرین. من خودم Oxford رو خوندم که به نظرم فقط وقتم تلف شد به دو دلیل. 1- به هیچ وجه موضوعات و لغاتی که تو کتاب هست به درد آزمون نمیخوره. به عنوان مثال تو تافل از تاریخ و حیوانات و ... سوال میاد ولی این کتاب کلاً تو یه دنیایی دیگه سیر میکنه. 2- نویسنده این کتاب برای اینکه سوالای متاب رو سخت کنه خواسته گزینه های شبیه به هم طراحی کنه که بعضاً یه سری از سوالا بیش از یک جواب صحیح دارن و کلاً توضیحات آخر کتاب در مورد گزینه درست منطقی نیست. من اول از همه لانگمن ادیشن 2 رو خوندم (ادیشن 3 هم خیلی بد شده قسمت ریدینگش)، بعد دلتا و امتحانای آخر بارونز و بعد آکسفورد. از خدود 2 ماه قبل امتحان هم شروع کردم به زدن TPOها و هر روز یه TPO میزدم.

لیسنینگ 30
لیسنینگ به نظرم آسون بود. باز هم عجیبه که هم تو حوزه امتحان و هم تو این سایت همه میگفتن سخت بوده! ولی به طور کلی با TPOها خیلی فرقی نداشت از نظر محتوایی و ساختار. از نظر سرعت هم به نظرم از TPOها کندتر بود و یا حداکثر مساوی TPO بود. من خیلی اهل فیلم و سریال دیدن نبودم و فقط از چند ماه پیش شروع کردم به صورت پراکنده سریال دیدن مثل Friends, HIMYM, Community, Big bang Theory. درسته که تأثیر داشتن ولی اگه اهل سریال و فیلم نیستین نگران نباشین چون باز هم میتونین نمره کامل این بخشُ بگیرین. هر کسی برای لیسنینگ یه عادتی داره و من اینجوری بودم که کامل نت بر میداشتم، یعنی هرچی میشنیدم رو مینوشتم. تو 99 درصد موارد هم به نُت هام رجوع نمیکردم برای جواب دادن به سوالا. نُت برداشتن فقط باعث میشد که حواسم پرت نشه و افکارم رو جمع و جور کنم. لیسنینگ ما لانگ فرمت بود و ست تکراری من ID Card, Glial Cells بود. البته بعضی از بچه ها تو آزمون اون ست تکراری Bird Migration رو داشتن. وقتی جواب ست تکراری رو از قبل بدونین، میتونین سریع جواب بدین و برین استراحت و وقتی برمیگردین برای اسپیکینگ، حداقل 3-4 تا سوال اولُ تو آرامش جواب بدین، چون بقیه یا هنوز تو لیسنینگ هستن یا دارن استراحت میکنن. تو TPO به طور میانگین برای 34 تا آزمون، من 2-3 تا غلط داشتم که با جدول ETS میشد 28، ولی اینجا 30 شدم. برای لیسنینگ هم من با لانگمن ادیشن 2 شروع کردم که آسونه، بعد دلتا که به درد نمیخوره چون سوالارو حتی بدون گوش دادن به لیسنینگ هم میشه زد! بعد لانگمن ادیشن 3 که خیلی خوب شده. بعد اون هم تامسون که نسبتاً سخته. یه ذره هم آکسفورد زدم که باز هم مثل ریدینگش کاملاً غیر اصولی و غیر مرتبط با تافل. و در آخر هم از 2 ماه قبل آزمون شروع کردم به TPO زدن که واقعاً بهترین و نزدیکترین منابع به تافل اصلی هستند.
نقل قول  

آفلاین raminz
نقل قول

امتیاز این پست: 16
23-12-2015, 01:45 PM (آخرین تغییر در ارسال: 23-12-2015, 01:47 PM توسط raminz.)
اسپیکینگ 24
چون نمره ام خوب نشده، شما به چیزایی که میگم توجه نکنین تا نمرتون خوب بشه  Big Grin   . برای اسپیکینگ من فقط و فقط از فرمت نوتفول استفاده کردم که خیلی ساده و روون بود. در کمترین زمان ممکن بیشترین بازدهی رو داره و بعد اون فقط تمرین و تمرین. بچه ها اول تو سکوت مطلق تمرین کنین و بعد که دیگه یاد گرفتین چجوری سوالا رو حواب بدین و تمپلت هارو حفظ شدین، حتماً حتماً تو محیطی تمرین کنین که یه کم سر و صدا باشه. مثلاً صدای تلویزیون رو یکم زیاد کنین چون روز امتحان مجبور هستین تو یه محیط نسبتاً شلوغ حرف بزنین. هیچ چیزی هم بهتر از TPO نیست برای تمرین. اول از همه با تسکهای 3-6 شروع کردم و یک ماهِ آخر رفتم سراغ تسک 1و2. برای تمرین من صدای خودمُ ضبط نمیکردم چون اگه یه چیزی رو اشتباه میگفتم سریع خودم متوجه میشدم. بنابراین هر تسک رو اینقدر تکرار میکردم تا زبونم روون بشه. مثلاً ممکن بود یک ساعت فقط رو تسک 3 تا 6 یک دونه TPO کار کنم. تقریباً روزی 2 ساعت اینجوری تمرین میکردم. و باز هم چون اعتقاد داشتم موضوعات TPO ممکنه شبیهش تکرار شه تو آزمون، 2 هفته آخر دوباره کل TPO هارو دوره کردم که هم مفاهیم یادم بمونه و هم تمرین بود دیگه. به عنوان مثال تسک 6 امتحان یه چیزی شبیه یکی از TPOها بود. برای تسک 1و2 هم موضوعات اخیر تافل، سوالات TPO و موضوعات پیشنهادی نوتفول رو رو کاغذ نوشتم و برای هر کدوم 3-4 تا ایده نوشتم که اگه مشابه اونا سوال اومد، ایده هارو حفظ باشم. هفته آخر هم اون موضوعات و ایدا هاشونُ دوباره مرور کردم. اینکار برای رایتینگ هم خیلی کمک میکنه. اتفاقاً نتیجه اش رو هم دیدم، تسک 1 و 2 تقریباً مشابه 2 تا از موضوعات امتحانات قبل تافل بود. به خاطر اون کلاس زبانی که گفتم پارسال میرفتم تقریباً خیلی بدون غلط و روون حرف میزدم و این نمره 24 یکمی از چیزی که انتظار داشتم کمتر بود. نمیگم حقم 30 بود، ولی فکر کنم میتونستن تا 26 هم بهم بدن. جالبه من تسک 1-2 و 3-5 رو خوب گفتم رو Fair شدم، ولی تسک 4-6 رو که سختتره و به نظرم جوابم کامل نبود رو Good شدم! با این حساب ظاهراً برای بالای 25 شدن باید صحبت کردن یه ویژگی هایی داشته باشه که برای من نداشت.

رایتینگ 29
و اما رایتینگ! حقیقتش فکر نمیکردم اینقدر خوب بشم ولی کار مهمی که کردم این بود که به حرف این معلمهای زبان بیسواد و پرادعای وطنی گوش نکردم و از فرمت نوتفول استفاده کردم. به عنوان مثال شما این کتاب خادم رو در نظر بگیرین. یکی از دوستام از این کتاب تعریف کرد و منم خر شدم رفتم خریدم این کتابُ. باور کنین بعضی از رایتینگ های این کتابُ با دیکشنری هم نمیشه فهمید چی داره میگه! بعد 2 روز گذاشتم کنار کتابٌ. تو قسمت اینتگریتد رایتینگ، من دقیقاً از فرمت و تمپلت نوتفول رفتم، یعنی دقیقاً ها! البته برای Intro یه کمی از مگوش هم استفاده کردم، پس نمیتونیم بگیم مصحح ها اگه ببینن از اینا استفاده کردیم نمره ازمون کم میکنن. من برای تسک 1 حدود 350 تا کلمه نوشتم و باز هم این خلاف ادعای اون دوستایی هست که میگن اگه بیشتر از 250 تا کلمه بنویسین نمره منفی محسوب میشه. برای تسک 2 هم دقیقاً از فرمت نوتفول استفاده کردم. از فرمت و نه از تمپلت. یعنی من الان هم نمیدونم اصلاً نوتفول مثل تسک 1 تمپلت داره برای تسک 2 یا نه. تو یوتیوب یه فیلم دیدم از نوتفول که یه رایتینگ گذاشته بود و توضیح میداد که اگه اینجوری بنویسین میتونین تا 30 هم بگیرین. من از اون ویدیو Screen Shot گرفتم و چند بار خوندم تا ببینم چجوریه (حالا اون عکسُ میزارم اینجا تا شما هم ببینیدو ترجیحاً برید تو یوتیوب ببینید توضیحات ویدئو رو). برای تسک 2 تو آزمون تافل من حدود 530-540 تا کلمه نوشتم و آخرش هم نرسیدم اصلاحش کنم که احتمالاً نمره ای که کم شده بخاطر غلط املایی بوده. مثل نوتفول 4 پاراگرافِ نوشتم و با مثال و توضیح. به طور کلی گرامرم خوب بود ولی به هیچ وجه از گرامر خاص و پیچیده ای استفاده نکردم و همینطور در مورد لغات، کاملاً ساده و روزمره. ببینید به قول نوتفول ما قرار نیست یه متن ادبی به اونا تحویل بدیم. همین که بتونیم با جمله بندی مناسب و صحیح سوالی که از ما پرسیده شده رو دقیق جواب بدیم میتونیم انتظار نمره بالا 27-28 رو داشته باشیم. من رایتینگمُ به یه معلم رایتینگ معروف تهران نشون دادم، گفت خوب و ساده و بدون غلط مینویسی ولی با این رایتینگ بیشتر از 23-24 نمیتونی بگیری! برای تسک 2 هم موضوعات اخیر تافل از کتاب خادم رو یادداشت کردم با ایده های خودم و هفته قبل آزمون اونا رو دوره کردم که اتفاقاً یه موضوع مشابه سوال اومد و چون دغدغه‌ی فکر کردن به دلیل رو نداشتم سریع شروع کردم به نوشتن.

آزمون آزمایشی
من 2 تا آزمون آزمایشی ثبت نام کردم تو امیربهادر، یکی یک ماه قبل از تافل و یکی هم 2 هفته قبل آزمون (شبیه برنامه پارسه) ولی امتحان ما که کنسل شد یکمی این فاصله ها بهم خورد.
امتحان اولُ اینجوری شدم: (5 هفته قبل آزمون)
Reading 26
Listening 26
Speaking 21
Writing 23
Overall = 96
این اولین تجربه محیط امتحان بود و مثلاً سر اسپیکینگ یه لحظه که همه شروع مردن به حرف زدن من هنگ کردم و نمرم کم شد. برای رایتینگ هم همونطور که میبینید بهم 23 دادن، چون استادای ایرانی فکر میکنن الان یه چیزی تو مایه های متون شکسپیر بهشون تحویل بدیم.
امتحان دومُ اینجوری شدم: (3 هفته قبل آزمون)
Reading 27
Listening 29
Speaking 24
Writing 24
Overall = 104
اینجا دیگه به محیط عادت کرده بودمُ و اسپیکینگ رو نسبتاً خوب حرف زدم. برای رایتینگ هم باز بیشتر از 24 ندادن بهم! با اینکه من تو یک ماه آخر فرمت رایتینگم یکی بودُ و عوض نشده بود. یعنی همین رایتینگ تافلم رو میدادن به استادای امیربهادر یه 22-23 بهم میدادن  Big Grin
پس نمره های امیربهادر شاید خیلی قابل اعتماد نباشه ولی برای آشنا شدن با جو آزمون خیلی خوبه.

حرف آخر 
من همیشه فکر میکردم اونایی که تافل بالای 100 میشن آدمای خاصی هستن که خیلی زبانشون خوبه، ولی الان که خودم 111 شدم میفهمم که با یه سواد زبان معمولی هم میشه نمره بالا گرفت. اگه یه قسمت از امتحان، مخصوصاً ریدینگ و لیسنینگ، سخت بود و فکر کردین خراب کردین نزارین رو بقیه قسمتها اثر بزاره چون اون قسمت اسکیل آپ میشه و نمرتون به صورت قابل توجهی میاد بالا. به قول یکی از دوستان این سایت، تافل امتحان مدیریت زمان و استرسِ. پس هرچی سر جلسه آرومتر باشین نتیجه بهتری میگیرین. پس با یه برنامه ریزی منطقی و تلاش مستمر به اون چیزی که میخواید، میرسید.
امیدوارم همه به اون نمره دلخواهشون برسن  Smile
نقل قول  

آفلاین fatima204
نقل قول

امتیاز این پست: 8
24-04-2017, 11:47 PM
سلام دوستان
من 15 آپریل امتحان تافل دادم سنتر خاتم
و امشب نمراتش اومد R29L24S22W29
وظیفه خودم دونستم تجربیات خودمو برای افرادیکه بعد از ما در این راه قدم میزارن بگم
اول اینو بگم من در مدت زمان طولانی با تایم مطالعه کم برای تافل خوندم بخاطر پروژه و امتحانات و یسری مشکلات دیگه که وسطش وقفه های چندماهه هم افتاد
این دفعه دومی بود که تافل میدادم دفعه اول R29L17S19W23شده بودم
اما برای نحوه مطالعه هر بخش
1- ریدینگ : کتابای 400، essential words for toefl ، 504 خوندم
504 بنظرم انقدر ضروری نیست خیلی از لغاتش بدرد نمیخوره ولی دوتا کتاب دیگه عالین
ازهمه مهم تر لغات hardworker یا همون لیست لغات چینی ها هستن که عالیه
البته یه کانالی هست که سوالات تافل هر هفته میزارن که من برای تبلیغ لینکشو نمیزارم ولی کسی خواست میتونه خصوصی به من پیام بدن
برای ریدینگ من کتابای دلتا لانگمن کمبریج ای تی اس mastering skills for toefl خوندم البته کم کم نه یدفعه مثلا روزی سه تاریدینگ
و واقعا خوندن همشون لازم نیست اما چون من نمیخواستم از تافل دورباشم و پشتم باد بخوره نشستم خوندم ولی
واقعا برای نمره آوردن در قسمت ریدینگ فقط و فقط تی پی اوها کافیه اما نکته مهم سعی کنید یه روز در میون یا هر روز یه ست ریدینگ بزنید و نکته مهم دیگه اینه که لیسن و ریدینگ رو کاملا پشت سرهم بزنید تا براتون عادت بشه من اوایل واقعا سردرد می گرفتم وقتی یه ساعت به مانیتور نگاه می کردم
 از طرفی من کلا در حالت عادی فشارم خیلی پایینه و وقتی برای دوساعت به جز آب چیزی نخورم فشارم خیلی خیلی افت می کنه پس بهتره از اول خودتونو آماده کنید برای این شرایط در غیر اینصورت روی عملکردتون تاثیر میزاره نکته دیگه این که نحوه خوندن ریدینگ اینطوریه که شما برای افزایش سرعت سعی کنید به جای بیست دقیقه هر ریدینگ رو توی 18 دقیقه بزنید این باعث میشه روز امتحان دیگه با وجود استرس زمان کم نیارید بعد که خواستید بررسی کنید ریدینگو یه دوره با آرامش بخونید و بررسی کنید چرا یسری تستهارو غلط زدید دلیل غلط بودن سه گزینه دیگه چیه دلیل درست بودن گزینه مورد نظرتون چیه اینکارو حتما انجام بدین ریدینگتون رشد می کنه از طرفی نمراتتونم یادداشت کنید تا رشدتونو متوجه شین
نمرات هم از روی سیستم خاصی محاسبه میشه که تویه سایت هست
برای لیسنینگ
من لیسینینگ ازمایشی 30 و 26 شدم یعنی لیسنم خوبه اما چندمورد اساسی روز امتحان این نتیجرو برای من رقم زد 1- من کلا اعتماد بنفسم داغونه2- سوالات لیسن یه ذره سخت تر شده 4- من بعد کانورستیشن اول خودمو باختم ودیگه بی خیال این تافل شدم 4- از همه مهم تر فشارم افت کرد و در این مرکز نذاشتن  اب و خوراکی ببریم البته شاید اگر دستمو بالا میبردم میدادن بهم اب Big Grin
نکته بعدی تا میتونید مستند و فیلم ببینید
سایت British council magazine پادکستای خوبی داره
bbc یه سایت داره برای پادکست عالیه پیداش کنم براتون میفرستم
نکته بعدی اینکه من لیسن هارو با دور تند گوش میکردم حدود 1.5 که با kmplayer میشه سرعتو زیاد کرد
هرروز لیسن گوش کنید تمام لهجه هارو و
برای لیسن های تی پی او من نت بر نمیداشتم یا خیلی کم در حدود چندتا لغت مگر اینکه یه موضع در مورد چندتا فاکتور، مزیت و معایب  بود که حروف اولشو مینوشتم و از یسری علامت ضربدر و اینا استفاده می کردم
برای اسپیکینگ که داغونم سکوت کنم بهتره ولی من چون 19 شدم دفعه اول و دفعه دوم باز بدون تمرین کافی رفتم ولی دو هفته قبلش فقط شروع کردم سوالات 1و 2 اسپیک رو واسه خودم بدون تایم حرف میزدم و بعدش میرفتم نمونه جواب هارو میخوندم بچه ها من فهمیدم که در اسپیک چندتا نکته مهمه 1- بدون استرس 2- دلیل 3- خیلی ساده و روون حرف بزنید اصطلاحا دهنتون باز شه به حرف زدن به انگلیسی من تنها فرقم این بود که تویه این یه هفته از ازمایشی تا تافل فقط دلیل خوندم وهمینطوری حرف زدم درباره مسائل مختلف
روز امتحان لغات می اومدن تو ذهنم دیگه من منم کم شده بود چندتا از تی پی اوها هم برای سوال 3تا 6 تمرین کردم که نکته مهمش این بود که تمپلیتامو بی خیال شدم مثلا توو سوال چهار سعی کردم به جای صحبت در مورد ریدینگ بیشتر در مورد لیسن حرف بزنم بعد آخرش بگم برای همینه که این پدیده چنین اثری روی جامعه داره همین البته خوبه برای سوالات اینتگریتد تمپلیت داشته باشین چون بهتون نظم میده اما از طرفی سعی کنید زیاد خودتونو درگیر نکنید از طرفی بچه ها اون تمرین های چندروز قبل یسری جواب در ذهن من مونده بود بخاطر همین خیلی درگیره ایده اینا نبودم شروع کردم به حرف زدن سعی کنید تا میتونید رو سوالایه یک و دو قبل امتحان کار کنید و دوره کنید تا ایده بیاد در ذهنتون من کمترین و شاید در مقایسه با بقیه اسکیل ها حدود صفر زمان براش گذاشتم اما همون چند روزشایدم یکی دو هفته روزی 2-3 ساعت خیلی خیلی کمکم کرد که نمرم از 19 بیاد 22
از طرفی مگوش هم میگه برای رشد هر یه نمره در اسپیک باید 15 ساعت حرف بزنید

برای رایت
اول اینکه من کلاس تافل که میرفتم استادمون مارو فرستاد دنبال نخود سیاه یسری گرامر پیچیده به ما داد و می گفت باید از لغات سخت و و گرامر استفاده کنید که درواقع سبب میشد من کم بنویسم و پرغلط بنویسم اما واقعا ممنون از فردیکه رایت های منو تصحیح کرد از جناب ترکان و آقای رامین که به من گفتن ساده بنویس ،نمونه رایت آقای رامین عالیه البته من به خوبیه ایشون نمی نویسم ولی این نمره نشون میده با رایت ضعیف تر هم میشه خوب نمره گرفت من در این امتحان 653 تا برای ایندیپندنت و 320 تا برای اینتگریتد نوشتم
برای اینتگریتد یه تمپلیت ساده در حد لغات دبیرستان داشتم و سعی کنید تمام نکات لیسن را بنویسید من تقریبا تمام نکاتو نوشتم به جز اسم یه حیوان نکته دیگه ریدینگ رو هم در حد یک یا دوجمله بنویسید البته با پارافریز کردن بعد هم سعی کنید لیسن و ریدینگ را بهم ربط بدین مثلا در پارگراف یک بگید برخلاف این نکته در ریدینگ لیسن میگه فلان
اما برای ایندیپندنت من رایت ها میدادم برام تصحیح کنه البته کلا ده تا هم ندادم ایشون هم کامنت های خوبی میدادن و شدیدا تاکید داشتن ساده بنویسم و بیشتر اصرار داشتن که منسجم بنویسم و دلایل خوب بیارم برای ساپورت ، یه تمپلیت ساده داشتم که از چندین رایتینگ مختلف جمع کرده بودم دو جمله برای مقدمه به جمله برای هر پارگراف و دوتا جمله برای کانکلوژن دوستان همه می گفتن نباید از تجارب شخصی مثال بزنید ولی من چون هیچ آماری در ذهنم نبود مثال های ساختگی شخصی بسیار طولانی زدم یعنی یه جوری قصه گفتم م اول قرار بود دی امتحان بدم تو آذر حدود 30 تا رایت نوشتم که خیلی کمک کرد ذهنم آماده بشه دیگه ننوشتم تا سه هفته مونده به آزمونم در فروردین که روزی دوتا مینوشتم بعد خودم تصحیح میکردم چنداتاشم دادم برام تصحیح کردن
سعی کنید قبل آزمون رایت بنویسید هم دستتون تند شه هم ذهنتون آماده باشه
غلطهای املاییتونم رنگی کنید مثلا من تقریبا در تمام رایت ها Although , trueحروفشونو پسو پیش میذاشتم روز امتحان حواسم بود بهشون یا یسری غلط های اشتباه زمانی یا اس جمعو اینا
سعی کنید یسری گرامر ساده مثل not only ، despite . howeverاینا هم استفاده کنید
یسری اصطلاح کلی مثل generally speaking broadly speaking اینا هم یه جا یادداشت کنید صبح امتحان دوره کنید همش در ذهنتون زنده باشه
از طرفی نمونه رایت های توی نت رو هم بخونید یک برای ایده داشتن دو برای یادگرفتن چطور دولوپ کردن و حتماحتما چند روز قبل امتحان سعی کنید زیاد رایت بخونید هم ایده میده برای رایت هم اسپیک  هم در ذهنتون همه چیز زنده باشه بازم ممنون از کمکای آقای رامین و تجاربشون در چند پست قبل که بسیار بسیار مفیده
از طرفی سعی کنید اگر میتونید ازمون ازمایشی بدین که خیلی به کنترل استرس و فهمیدن ضعف و اشکلاتتون کمک می کنه من دوتا ازمایشی آخر یکی در دی 100 و در فروردین 93 شدم
ریدینگ 26
لیسن 30
اسپیک 21
رایت 23
دومی یه هفته قبل ازمون
ریدینگ 26
لیسن 26
اسپیک 20
رایت 21
دوستان خیلی مشکلات هست خیلی چیزا ممکنه سردتون کنه من خودم شرایط بدی داشتم اما به خدا ایمان داشته باشید کمکتون می کنه دوباره بلندشین شاید چندبار مجبور شید امتحان بدین اما ناامید نشین مثلا امسال یکی از بچه ها میگفت برای پذیرش از یه دانشگاه خیلی خوب آمریکا چهاربار جی ار ای داده تا نمرشو بگیره پس یا علی بگین و بلند شین از آرزوهاتون دست نکشید البته من هنوز جی ار ای مونده ولی باز تا اینجا راه این تجاربو پیدا کردم
درنهایت از آقایان ترکان ، رامین ، اتومیتیو ، متین کینگ ،  شاهین و خانوم نسیم ممنونم خیلی کمکم کردن
یه تشکر ویژه از الهام عزیزم دوست خوبم که خیلی خیلی منو راهنمایی کرد و کمکم کرد Heart
 موفق باشین

خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی دهد، تا وقتی که آنان آنچه را که در خودشان است، تغییر دهند.
نقل قول  

آفلاین szeinalilathori
Moderator
Moderators
نقل قول

امتیاز این پست: 11
01-06-2017, 03:39 AM (آخرین تغییر در ارسال: 01-06-2017, 08:32 AM توسط szeinalilathori.)
دوستان عزیز سلام

من برای تافل مدت زیادی رو صرف کردم که البته چون ممتد نبود و گاها وقفه های چندماهه داشتم اینقد طولانی شد.
برای اینکه سطح اولیه ام رو بگم،نتایج آزمون تعیین سطحم رو که سال 94 تو یکی از آموزشگاه ها دادم رو میگم:
(R:9، L:5، S:18، W:16 (48 
مشخصه که اوضاع من خیلی داغون بوده Wink ، یه دوره کلاس شرکت کردم به نسبت کلاس خوبی بود و کمک کرد هم دید بهتری نسبت به آزمون و سوالا پیدا کنم و هم از اون سطح پایه بیام بالاتر. بعد کلاس من تقریبا مدت یک ماه روی TPO 20 اول کار کردم در کل با توجه به مشغله کاریم، روزانه 3 یا 4 ساعت بیشتر نمیرسیدم وقت بزارم که صرف بخش Reading و Listening  می شد. برای مهارت های دیگه خیلی کم زمان گذاشتم: شاید در حد نوشتن چند انشای  independent که برای کلاس تافل نوشته بودم یه سری تمرین speaking برای سوال یک و دو. بقیه رو نرسیدم کار کنم و نتیجه هم نمیشد که رضایت بخش باشه:                                                                                                                                 (R:26, L:15, S:19, W:21 (81
یه مدت به دلایلی مجبور شدم آزمون رو رها کنم، اما مجددا 7 ماه بعد از اواسط تیرماه سال 95 مجددا شروع کردم. به صورت خاص روی listening. با کتاب Longman شروع کردم و سعی کردم بخش های مربوط به listening رو از روی همین کتاب جلو برم. در مورد فردی با شرایط من listening نیاز به زمان طولانی داشت و مهارتیه که نمیشد تو کوتاه مدت به بهبود اون امیدوار بود. مشکل من این بود که مثلا فیلم که نگاه میکردم کلیت مطلب رو میگرفتم و جزئیات روحدس میزدم، اما در مورد تافل، به نظرم کلیات چندان به کار نمیاد و باید روی جزئیات تمرکز کرد. من هر track مربوط به listening  رو یک بار گوش میدادم، همزمان تا حد ممکن نت هم برمیداشتم ( بدون نت برداری تمرکزم رو از دست میدادم)، بعد سوالا رو جواب میدادم. بعد از بررسی جوابها مجددا همون فایل رو گوش میدادم و سعی میکردم جمله به جمله transcribe کنم، این کار زمان زیادی میبرد و به شدت خسته کننده است ولی خوب کمک زیادی به من کرد.
بعد تموم شدن لانگمن، مجددا TPOها رو از شماره ی 20 تا 34 رو شروع کردم.
Speaking رو طبق صحبت های دوستان، با الگوهای note full آغاز کردم. ویدیوها رو دیدم و سعی میکردم سوالات رو جواب بدم. تقریبا یک ماه برای اسپیکینگ وقت گذاشتم و تنها منبعم هم TPO ها بود. گاهی هم با بعضی از دوستان نمونه سوالات رو تمرین میکردیم.
در مورد writing من یه سری نمونه انشا از کلاس تافل داشتم، یه سری هم از دوستان گرفته بودم، با توجه به همون ها سعی کردم template خودم رو درست کنم و سعی میکردم همون رو مرتب استفاده کنم که ملکه ذهنم بشه. در مورد رایتینگ به نظرم مهمترین اصل اینه که انشا یکدست باشه چه از لحاظ ساختارهای گرامری که استفاده میشه و چه از لحاظ لغات سنگین و سخت. ( بعیده یه متن سینوسی بتونه نمره ی خوبی بگیره بنابراین استفاده از ساختارهای سنگین در صورتیکه بقیه متن با اون هم سطح نیست ضررش بیشتر از منفعتشه ). من از نمونه انشاهای آقا رامین خیلی استفاده کردم و کمکم که بتونم با سطح سواد خودم بنویسم، نه اینکه بخوام ساختاری یا کلمه ی سنگینی رو توی متنم جا بدم.
لغت رو ابتدا از 504 و با نرم افزار Anki شروع کردم. بعد 450 و 400 رو هم اضافه کردم. اوایل مهر یه آزمون آزمایشی دادم که نتیجه اش به این شکل بود:                                                                             (R:22, L:23, S:21, W:22 (88
از دوستان شنیده بودم که معمولا دو مهارت آخر رو تو آزمون آزمایشی یکم سلیقه ای نمره میدن امیدوار بودم در یک ماه باقی مانده تا آزمونم بتونم به سطح قابل قبول و بالاتری در امتحان اصلی برسم.
در مورد listening  تقریبا اوضاعم قابل قبول بود، موقع بررسی دیگه نیازی به پیاده سازی جمله به جمله نداشتم میتونستم چندین جمله رو همزمان بشنوم و بعد pause کردن، به راحتی اونا رو شفاهی تکرار کنم و همین کار رو هم میکردم. هم زمان کمتری صرف میشد و هم کمک میکرد که بتونم ساختارهای موجود در مکالمه ها و سخنرانی ها رو هم یاد بگیرم که بتونم بعدا ازشون برای writing  یا speaking هم استفاده کنم. ولی همچنان برای حفظ تمرکزم نیاز به نت برداری داشتم.
امتحانم رو اوایل آبان ماه دادم اما بازم نتیجه چندان رضایت بخش نبود و حتی بدتر از آزمون آزمایشی شد.
(R:21, L:23, S:18, W:25 (87
فکر میکنم در امتحان های TOEFL که اخیرا برگزار میشه علاوه بر توجه زیاد به متن ها یا مکالمه ها، باید در مورد گزینه ها حسابی دقت کرد، به نظرم  تله سوالها زیادتر شده بود، بخصوص در مورد listening.
نمره ی speaking واقعا برام غیرقابل باور بود فکر میکردم که خیلی خیلی بهتر از آزمون قبلی صحبت کردم اما نظر مصحح با تصور من کاملا متفاوت بوده گویا. بین صحبت کردنم pause داشتم و حتی یادمه در مورد سوال 4  یه جا کلا رشته کلام از دستم در رفت و نزدیک 5 ثانیه ساکت بودم که مطمئنا این موارد روی نمره ی من تاثیر گذار بوده.
Writing رو ساده نوشتم بخصوص در مورد بخش اول که ازش نمره ی کامل گرفته بودم (جالب بود برام که کلا یک یا دو انشا برای این قسمت ننوشته بودم) و حدود 320 کلمه. اما در مورد انشا دوم حدودا 480 کلمه با دو مثال شخصی نوشته بودم اما طبق نکات ذکر شده توسط ETS خوب دلایلم رو develop نکرده بودم و بعضی قسمتها گویا برای مصحح مبهم بوده.
مجددا بعد یه وقفه سه ماهه، برای بار سوم آزمون ثبت نام کردم و این بار تمرکز اصلی رو برای speaking گذاشتم،( که مهمترین بخش آزمون در فرایند پذیرشه ) به مدت یک ماه روزی چند ساعت فقط روی سوالای TPO کار میکردم. اوایل گاهی یه سوال رو بیش از ده بار جواب میدادم Sad  و record میکردم و اشکال هاش رو در می آوردم. همزمان از کتاب collocation in use هم یه سری درس ها رو میخوندم که بتونم ازشون موقع صحبت کردن استفاده کنم. تعداد کلمات رو در هر بار جوابدهی افزایش میدادم وسعی میکردم بهتر دلایلم رو develop کنم، در عین حال برای خودم یه template هم برای هر سوال آماده کردم. مثلا در مورد سوال 3 موقع خلاصه کردن دلایل متن، از ساختار not only، but also استفاده میکردم. هم در زمان کوتاهتری متن خلاصه میشد و هم یه ساختار گرامری مناسب برای اون قسمت بود به نظرم. (مشکل زمان بندی سوالا ها رو حل کردم و غلط خاصی هم به لحاظ گرامری نداشتم این رو دوستانی که زحمت تصحیح جواب ها رو به عهده داشتند گفته بودند)
دوباره TPO ها رو از 35 به بعد تا 49 شروع کردم. اوایل تست های دو مهارت اول رو با هم میزدم و بررسی شون میکردم، نمره ی 25 میانگین نمراتم در این دو بخش بود.
در مورد reading، برای اینکه بتونم عملکردم رو در شرایط آزمون بالاتر ببرم، خودم رو مجبور کردم که سوالها رو کمتر از 20 دقیقه جواب بدم. 
در مورد listening تقریبا دیگه نیازی به نت برداری نداشتم و سعی میکردم موقع شنیدن از متن مکالمه و سخنرانی ها تو ذهنم تصویرسازی کنم. موقع بررسی سوالا سرعت رو تا 1.5 برابر افزایش میدادم و روزهای آخر سعی میکردم لهجه های متفاوت رو هم گوش بدم. 
writing رو با توجه به نتیجه ی آزمون قبلی تا حدی با خیال راحتتر جلو میبردم و نهایتا یک یا دو مورد انشا برای بخش اول نوشتم و تصحیح کردم .مغرورارنه فقط انشا دوم رو کار میکردم تقریبا حدود 20 تا انشا با موضوعات  TPOنوشتم بخصوص روزهای آخر و نزدیک به آزمون فقط برای اینکه سرعت نوشتنم رو بالا ببرم، تعداد کلمات رو افزایش بدم و ساختارهای متفاوتی رو هم استفاده کنم. لغت فقط فایل 1212 رو مرور کردم. تقریبا روزانه یک ساعت برای brainstorming وقت میگذاشتم با فایلهایی که داشتم و حداقل یک ساعت هم با یکی از دوستان به صورت آنلاین صحبت میکردیم در مورد موضوعات مختلف.
20 May  در مرکز سازمان سنجش امتحان دادم، نتیجه از دفعات قبل بهتر بود:      
                                        (R:28, L:25, S:22, W:25 (100 

آزمون من reading long format بود. با وجودیکه دو تا از متن ها مربوط به رشته ی خودم بود حسابی پیچونده بودن متن رو و گاهی درکشون سخت میشد. مضافا اینکه متن تقریبا بهم ریخته بود، جملات یک جا تموم نمیشد یکی جلوتر یکی عقب تر و کاملا نامرتب. (دقیقا مثل حالتی که در TPO های آخر بخصوص 45 به بعد هست.) بخصوص متن اول که تقریبا 23 دقیقه براش زمان گذاشتم تا بتونم جمعش کنم. اما افزایش سرعت متن خوانی و تست زنی کمکم کرد و تونستم سه متن باقیمونده رو بهتر جواب بدم و حتی دو دقیقه وقت اضافه آوردم که به بررسی مجدد چندتا از سوالا اختصاص دادم.

اما در مورد speaking به هیچ وجه به نسبت زمانی که گذاشته بودم و انتظاری که خودم و مصحح ها داشتیم راضی نیستم. انتظار حداقل 25 برای این بخش هم داشتم که خب نشد. اخیرا سبک سوالات ا و 2 تا حدی عوض شده و به نظرم بهتره حتما دوستانی که قصد دارند در آزمون شرکت کنند سوال های آزمونهای اخیر رو مرور کنند. مثلا در مورد سوال اول این آزمون اگر درست یادم مونده باشه خواسته بود یه رفتار نامناسب اجتماعی رو توصیف کنیم و نیازی به ارائه reason یا example نبود.
در مورد writing به دلیل کمبود وقتی که ناشی از keyboard قدیمی بود، اصلا به تصحیح انشا نرسیدم برای بخش اول تقریبا 360 کلمه و بخش دوم هم 570 کلمه نوشتم.(شامل سه body که تو دوتاش نظرم رو تایید کرده بودم و یه دونه رو هم به تایید سمت مخالف اختصاص دادم) از یه ضرب المثل و یه مثال آماری هم برای قویتر کردن دوپاراگراف تاییدیه استفاده کردم. انشا دوم رو تقریبا نمره ی کامل گرفتم ولی در مورد اولی یه سری مشکل اعم از گرامری، کاربرد غلط کلمه در متن و  ... برام اشاره شده.
نکته ی آخر اینکه همونجور که دوستان دیگه هم گفتن TOEFL آزمون کنترل زمان و استرسه، من تونستم اولی رو خوب کنترل کنم اما متاسفانه در مورد دومی هنوز به اون شکلی که میخواستم موفق نبودم و فکر میکنم همین باعث شد که نتونم نمره ی دلخواهم رو در speaking بگیرم. یه زمانی نمره 100 تافل برای من در حد آرزو بود، اما الان دیگه خیلی برام دلچسب نیست Wink . در نهایت از طولانی شدن این پست عذرخواهی میکنم. 
ارادتمند
الهام

.If it costs your peace, it's too expensive
نقل قول  

آفلاین pegyyy
AcademiaCafe Senior Undergrad
**
نقل قول

امتیاز این پست: 7
05-10-2017, 10:54 PM (آخرین تغییر در ارسال: 05-10-2017, 10:54 PM توسط pegyyy.)
سلام. من در تاریخ 11مارچ 2017 برای اولین بار تافل دادم و نمره115(R29 L30 S27 W29) رو کسب کردم. به صورت جدی و با هدف تافل من 2.5 ماه روزی تقریبا 4/5 ساعت مطالعه داشتم.البته، هیچ‌گونه کلاسی شرکت نکردم و از پایه زبان رو به‌صورت خودآموز یاد گرفتم و توصیه اکید می‌کنم به دوستان که هرگز فکر نکنید کلاس رفتن معجزه می‌کنه یا بدون کلاس موفق نخواهید بود. من از خیلی از دوستان که کلاس میرفتن یا معلم خصوصی داشتن شنیده بودم که میگفتن کلاس خیلی واجبه و بدون کلاس نمیشه و الان با اطمینان میگم کلاس رفتن هرگز معجزه نمیکنه و نهایتا شما هستید که با تلاشتون میتونید زبان رو اصولی یاد بگیرید و نمرات عالی در تافل کسب کنید.
خیلی از دوستان تجریبیات ارزشمندشون رو اینجا مطرح کردند. چند نکته که خیلی در موفقیت من تاثیرگذار بود رو اینجا مطرح میکنم و امیدوارم به درد دوستانی که قصد تافل دادن دارن بخوره:
· به تواناییهای خودتون ایمان داشته باشید.
· زبان رو تنها با هدف تافل نخونید و مبنا رو بر این بذارید که قراره به زودی در کشور دیگری تحصیل کنید و تنها راه ارتباطی شما زبان انگلیسی هست.
· همه ما بارها شنیدیم که باید ذهن رو به انگلیسی فکر کردن عادت داد. این نکته خیلی خیلی مهمه.سعی کنید فضای انگلیسی زبانی رو برای خودتون ایجاد کنید. فیلم، سریال یوتیوب و Ted talk بهترین منابع شنیداری هستند البته نکته مهم این هست که این پروسه زمان بره شما نباید فکر کنید که با دیدن چندتافیلم یا سریال به سرعت لیسنینگ قوی میشه.
· فایل های صوتی eslpod خیلی خیلی به من کمک کرد. حتما سعی کنید به ویژه با هدف ارتقا کلی سطح زبان این فایل های شنیداری رو تو برنامتون بگنجونید.
· سعی کنید دایره لغات فعالتون رو افزایش بدید. فرقی نداره شما معنی چند تا کلمه رو بلدید اینکه چه طیفی از لغات رو بتونید استفاده کنید مهمه.
· سعی کنید متن های متفاوت به زبان انگلیسی بخونید. حتی سرچ های ساده ای که انجام میدید راجع به هرموضوعی رو به انگلیسی انجام بدید.
· سعی کنید ذهنتون رو به انگلیسی فکر کردن عادت بدید. من همیشه با خودم انگلیسی صحبت میکنم! خجالت نکشید و با خودتون انگلیسی حرف بزنید.
· تمام اسکیل ها رو هم زمان جلو ببرید.
· حتما زمان کافی برای بررسی t*p*o ها اختصاص بدید.
· سعی کنید به روش مطالعه خودتون ایمان داشته باشد. من سه روز مونده به آزمون در یکی از کانالهای معروف تافل عضو شدم و باعث شد خیلی استرس بگیرم. تو این کانال خیلی بحث از تکرار متن و لیسنینگ تو بخش لانگ بود، باعث شد من حس کنم چون کلاس نرفتم در جریان این نکات نیستم و ممکنه روز آزمون مشکلی برام پیش بیاد. یه مثال دیگه اینکه نمونه رایتینگ و اسپیکیننگ دانشجوهاشون رو گذاشته بودن. رایتینگ ها پر بود از کلمات قلمبه سلمبه که باعث شد من استرس بگیرم. پس با متد خودتون پیش برید!
· برای رایتینگ من روزی حداقل دو تا مینوشتم به مدت یک ماه. اصلا از کلمات سخت استفاده نکردم. سعی کنید با ساختار صحیح بنویسید و از تمپلیت های آماده استفاده نکنید بلکه با تمرین تمپلیت خودتون رو بسازید. من برای تسک اول 375 و برای دوم 580 کلمه نوشتم.
· برای اسپیکینگ هم من برای سوال 1 و 2 تمپلیتی استفاده نکردم. ولی برای بقیه سوالا برمبنای تمپلیت نوت فول ، غالب های شخصی درست کرده بودم و استفاده کردم.
· قبل از آزمون من یک هفته هر روز یک ست کامل t*p*o با فرمت امتحان اصلی میزدم. حتی از مداد معمولی و کاغذ آ4 استفاده میکردم که کاملا مشابه امتحان باشه! به همین دلیل بعد ازینکه آزمون دادم همش حس میکردم اینم یک آزمون آموزشی بود!
· تمرین و ممارست تنها کلید موفقیت در تافل هست.

توصیه های روز امتحان
· سعی کنید استرس نداشته باشید چون استرس شدیدا بازده شما رو پایین میاره. من روز امتحان خیلی از بچه هارو دیدم خیلی استرس داشتن و حتی از قرص های ضد اضطراب استفاده میکردن! نکنید این کار رو! باور کنید اگه مطالعه کافی داشته باشید تافل اصلا اون غولی نیست که ما ازش ساختیم!
· یک نکته دیگه اینکه سعی کنید خیلی بلند صحبت نکنید زمان اسپیکینگ! متاسفانه چون هدست ها تمام صداهای اطراف رو بلاک میکنن خیلی سخته آدم بدونه چقدر بلند داره حرف میزنه! وسط حرف زدن من یهو مراقب جلسه اومد بهم تذکر داد و باعث شد تمرکزم سر سوال 4 به هم بریزه که باعث کم شدن نمرم شد!
این ها نکاتی بود که به ذهنم میرسه و خیلی به من کمک کرد.
به امید موفقیت دوستان در آزمون تافل
نقل قول  

جدیدتر | قدیمی‌تر
صفحه‌ها (3): « قبلی 1 2 3 بعدی »