آکادمیا کافه
اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: راهنمای دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- موضوع: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران (/Thread-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%AF%D8%B1%DA%A9-%D8%AF%D9%83%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86)



اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Atlantis - 13-03-2014

با عرض سلام خدمت شما دوستان عزیز و با کسب اجازه از مدیران محترم
یه سوال در مورد اعتبار مدرک تحصيلي دكترای مستقیم در ایران برام پیش اومده و حدس میزنم که مشکل بعضی از دوستان هم باشه.

اخیرا از استادم شنیدم که مدرک دکترای مستقیم برای وزارت علوم اعتباری نداره و حتما باید ارشد هم داشته باشیم. (من مخلص شما دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی هستم[img]images/smilies/wink.gif[/img])
یه سر که به سایت وزارت علوم زدم دیدم بــــــــلـــه متاسفانه همینطوره[img]images/smilies/sad.gif[/img]!  (اینجا)
نقل قول:  
مدارك تحصيلي صادره از مؤسسات،
 مشروط به داشتن مدرك كارشناسي ارشد معتبر [img]images/smilies/cool.gif[/img]
حالا سوال اینجاس که برای شخصی مثل من که قصد داره بعد از گرفتن phd به ایران برگرده و همینجا شاغل بشه (استاد دانشگاه بشه یا شغل دولتی دیگه ای داشته باشه) تکلیف چیه؟
آیا میشه از اون دانشگاه آمریکایی تقاضا کرد که علاوه بر مدرک phd، مدرک معادل ارشد هم بهمون بدن؟ و اینکه آیا این مدرک معادل واسه وزارت علوم قابل قبوله؟

ممنون میشم اگه کسی در این مورد اطلاعی داره به اشتراک بزاره [img]images/smilies/shy.gif[/img]

لینک بخشنامه وزارت علوم در این باره:
http://www.msrt.ir/sites/Grad_Dept/Documents/Forms/AllItems.aspx


RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Astro - 14-03-2014

سوال خوبی بود. تا اونجایی که من از تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌های آمریکا اطلاع دارم، معمولا پیش از اتمام دوره دکترا خودشون به شما یک درجه‌ی مستر هم می‌دهند. پس فکر نکنم از این جهت مشکلی باشه.


RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - M1KE - 14-03-2014

من فرصت نکردم بخشنامه رو به صورت کامل بخونم ولی اینطور که در بند 6-9 اشاره شده به نظر میرسه که صرفا کشور انگلستان مستثنی شده و یک تبصره هم گذاشته شده که میشه ازش اینطور برداشت کرد که اگر دکترای مستقیم رو در دانشگاه های گروه خوب و ممتاز (از نظر وزارت علوم) گذرونده باشید و سوابق پژوهشی تون هم خوب باشه در نهایت میتونید مدرکتون رو ارزیابی کنید. فقط اشاره شده که کارشناسی شون هم ممتاز باشه که یک مقدار برای من مبهم هست که منظور معدلشون هست یا اینکه فهرست خاصی داره (چون بیشتر دانشجویان ایرانی کارشناسی شون رو در خود ایران می گیرند و نه از دانشگاه های ممتاز خارجی که در فهرست وزارت علوم اشاره شده)

به عبارتی بین دکترای معمولی که در ماده 8 اشاره شده و دکترای مستقیم تفاوت قائل شده. در مورد دکترای معمولی گفته که کارشناسی ارشد هم داشته باشند و بقیه موارد که به ممتاز یا خوب بودن دانشگاه موردنظر بستگی داره ولی برای دوره هایی که اسمشون دکترای مستقیم بوده باشه ظاهرا طبق 6-9 ارزشیابی می شوند. به هر حال بهتره برای اطمینان از خودشون سوال بشه.

9-6- مدارک تحصيلي مقطع دکتري کشور انگلستان که بدون گذراندن دوره کارشناسي ارشد و پس از اتمام دوره کارشناسي اخذ شده باشد، قابل بررسي و ارزشيابي نمي باشد.

تبصره:  كساني كه داراي مدرك كارشناسي با درجه ممتاز باشند، در صورتي كه به علت ممتاز بودن به صورت مستقيم و بدون گذراندن دوره كارشناسي ارشد، به دوره دكتراي موسسات ممتاز و خوب وارد شده باشند، مدرك تحصيلي دكتري آنان، مشروط به بررسي و تأييد كيفيت رساله و ارزيابي توانمندي‌هاي علمي پژوهشي  متقاضي از طريق انجام مصاحبه تخصصي و يا درخواست مقاله و رعايت كليه ضوابط و مقررات، به ماخذ دكتري قابل بررسي و ارزشيابي است.


RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Atlantis - 14-03-2014

(14-03-2014, 01:08 AM)'M1KE' نوشته: من فرصت نکردم بخشنامه رو به صورت کامل بخونم ولی اینطور که در بند 6-9 اشاره شده به نظر میرسه که صرفا کشور انگلستان مستثنی شده و یک تبصره هم گذاشته شده که میشه ازش اینطور برداشت کرد که اگر دکترای مستقیم رو در دانشگاه های گروه خوب و ممتاز (از نظر وزارت علوم) گذرونده باشید و سوابق پژوهشی تون هم خوب باشه در نهایت میتونید مدرکتون رو ارزیابی کنید. فقط اشاره شده که کارشناسی شون هم ممتاز باشه که یک مقدار برای من مبهم هست که منظور معدلشون هست یا اینکه فهرست خاصی داره (چون بیشتر دانشجویان ایرانی کارشناسی شون رو در خود ایران می گیرند و نه از دانشگاه های ممتاز خارجی که در فهرست وزارت علوم اشاره شده)
به عبارتی بین دکترای معمولی که در ماده 8 اشاره شده و دکترای مستقیم تفاوت قائل شده. در مورد دکترای معمولی گفته که کارشناسی ارشد هم داشته باشند و بقیه موارد که به ممتاز یا خوب بودن دانشگاه موردنظر بستگی داره ولی برای دوره هایی که اسمشون دکترای مستقیم بوده باشه ظاهرا طبق 6-9 ارزشیابی می شوند. به هر حال بهتره برای اطمینان از خودشون سوال بشه.

 
مایک عزیز، ممنونم از پاسخت
اما در بند 8 صریحا گفته که چه از موسسات ممتاز باشیم، چه خوب چه متوسط، درهرصورت باید ارشدو داشته باشیم. و تنها تفاوت در اینه که:
1- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی ممتاز باشه، فقط کافیه ارشد هم داشته باشی
2- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی خوب باشه، علاوه بر داشتن ارشد باید رساله کیفی هم داشته باشی
3- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی متوسط باشه، علاوه بر داشتن ارشد باید معدلت هم بالای 15 باشه، دوتا مقاله هم داشته باشی و چند تا شرط دیگه...

منظورم اینه که به نظر میاد داشتن ارشد الزامیه، فقط زیرشرط ها عوض میشه.
البته نمیدونم چرا دوباره انگلستانو پایین تر مطرح کرد، چون بند 8 شاملش میشد خودبخود
بهرحال مرسی از حوصلت مایک جان



RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Torkan - 14-03-2014

ببخشید میان کلام اومدم!
البته این نظر من به این شروط زیاد مربوط نیست و نوعی انتقاد هستش. هرچند عمیقا معتقدم که قوانین وزارت علوم هم مثل هوای بهاری متغیر هستش و واقعا هیچیش معلوم نیست و معلوم نیست این به اصطلاح تصمیمها رو(مثل شروط ارز و ازادسازی و ...)رو چه کسی میگیره؟!
جدا باید آفرین گفت به این شرط ها و زیر شرطها و بندها و ... و ...های وزارت علوم که به جای صحبت کردن از نحوه پیشرفت علمی وضع کشور اومدن شرطهای بیخود و الکی میذارن نمیدونم حالا واسه کی؟!!!!
واسه کسی که میگه حاضرم تو کالجی از امریکا با بدترین رتبه درس بخونم ولی تو شریف درس نخونم!!!
یا واسه کسی که دانشگاههای ویتنام رو به اینجا ترجیح میده؟!!! البته جسارت نشه واسه دوستانی که ویتنام خوندن(کلی منظورم بود)
البته مطمینا وزارت علوم میدونه که همه دانشجوها بعد پایان تحصیل برمیگردن!!
دوست عزیز اولا تا جایی که من میدونم فقط دانشگاههای ایالات متحده دکترای مستقیم میدن و بسیاری از کشورها ارشد رو لازم میدونن قبل دکترا.
ثانیا افراد زیادی رو دیدم که دکترای مستقیم اپلای کردن ولی دانشگاه بهشون گفته شما رو مستر میتونیم بگیریم. خوب این یعنی چی؟ این یعنی اینکه شرایط طرف طوری نبوده که دکترای مستقیم بخونه. خوب این یعنی چی؟ این هم یعنی اینکه خود دانشگاه مقصد هم الکی به کسی نمیگه بیا دکترای مستقیم بخون بلکه اکثر این نوع دانشجو ها دانشجوهای با پشتکار هستن و معدلهای بالا و نمرات GRE بالایی داشتن که خوب خودش پشتکار و زرنگی رو نشون میده. در واقع در اینجور دانشگاهها به خصوص دانشگاههای خوب و ممتاز و حتی متوسط الکی به کسی دکترای مستقیم نمیدن تو این موضوع نباید شک کرد.

در هر حال نمیدونم گریه کنم یا خنده!!
بااحترام


RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Atlantis - 15-03-2014

اختیار داری charming جان، اتفاقاً به جا گفتی‌
بله بنده هم تا حد زیادی با فرمایش‌های شما موافقم [img]images/smilies/wink.gif[/img]
وزارت علوم هم هر سنگ اندازی‌ای که دستش برسه دریغ نمی‌کنه! مثلا همون چند میلیونی که آخر فارغ التحصیلی میگیره تا مدرکتو آزاد کنه خیلی‌ ستمه، چون حتی من نوعی که خیر سرم عرق ملی دارم می‌خوام برگردم ایران و به مردم خودمون خدمت کنمو فراری میده! چه برسه به کسی‌ که دیفالت می‌خواد بپره بره! [img]images/smilies/tongue.gif[/img]
بگذریم... 
هدف ما (مخصوصا در این انجمن) این هست که بهترین راهو پیدا کنیم، لذا من بیشتر ازین به درددل هام ادامه نمیدم [img]images/smilies/confused.gif[/img]

با این اوصاف، برای من که داشتن ارشد مهمه و با درنظر گرفتن اینکه امریکا برای ارشد سخت فاند میده، فک کنم بهتر باشه برای ارشد اروپا و کانادا اپلای کنم و بعد ازون ایشالا برای دکتری امریکا رو درنظر بگیرم. شما چی فکر میکنید؟
​یا علی


RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - M1KE - 15-03-2014

دلیل این عدم هماهنگی این هست که چند سال پیش و در پی رویدادهایی که در نهایت به کاهش روابط ایران و انگلستان انجامید وزارت علوم قصد داشت که کلن مدرک های تحصیلی کشور انگلیس رو فاقد ارزش اعلام کنه منتهی چون خیلی از استادان ایرانی مدارکشون رو از اونجا گرفته بودند و افراد زیادی در اونجا در حال تحصیل بودند این کار مشکلاتی رو به وجود می آورد و به جای اینکه این مورد رو به صورت کلی و برای همه مدرک ها اعلام کنند به دکتراهای مستقیم بسنده کردند.

همونطور که قبلن هم اشاره کردم اینطور به نظر میرسه که ماده های 5 تا 8 به ارزشیابی مربوط به مدرک های کاردانی تا دکترا که به صورت معمولی گرفته می شوند اشاره داره و مدرک دکترایی که در ماده 8 بهش اشاره شده از نوع دکترای مستقیم نیست. وگرنه دلیلی نداشت دوباره در ماده 9 بند 6 کشور انگلیس رو مستثنی کنه چون در هر حال در ماده 8 همه مدارک دکترای بدون مدرک ارشد رو غیر فابل ارزشیابی دونسته.

تفاوت این دو هم در این هست که مثلا گاهی در برخی دانشگاه ها (برای نمونه در رشته MBA) گفته میشه که در صورتی که فردی مدرک کارشناسی داشته باشه و سوابق کاری چشمگیری هم در زمینه های مدیریتی داشته باشته میتونه به طور مستقیم برای دکترای اون دانشگاه اقدام کنه. این با اینکه فردی دکترای مستقیم بخونه یک مقدار متفاوت هست چون ساختار اون طوری هست که در ابتدا واحدهای زیادی رو می گذرونند که به نوعی همون ارشد رو پوشش میده فقط به جای اینکه پایان نامه ارشد انجام بدهند پایان نامه اشون پیشرفته تر و توسعه یافته تر هست طوری که در سطح دکترا باشه و از نظر مدت زمان دوره تحصیلی هم قدری از مجموع ارشد+دکترای معمولی کمتر هست ولی از دکترا معمولی قدری طولانی تر هست. هر چند در همون حالت اول هم به واسطه معدل خوب کارشناسی یک فرد یا سوابق پژوهشی/کاری اش او رو مستحق ورود به دوره دکترای معمولی دونستن و وقتی اون دانشگاه معتبر فرد رو مستحق دکترای دانشگاه خودشون میدونه قاعدتن وزارت علوم هم می بایست اینها رو هم به رسمیت می شناخت. 

در هر حال بر فرض هم که ماده 8 شامل شامل دکتراهای مستقیم هم بشه وجود تبصره 9-6 دست کم راه رو برای ارزشیابی مدارک افرادی که در دانشگاه های ممتاز و خوب مدرکشون رو گرفته باشند و معدل کارشناسی شون هم خوب بوده باشه باز می گذاره. افرادی که براشون این موضوع مهم باشه می بایست این مورد رو از خود وزارت علوم پیگیری کنند. برای مدرک ارشد کلن کمک هزینه کم هست شاید بد نباشه به بورس های اراسموس که در انجمن اروپا هستن نگاه بیاندازید.

(14-03-2014, 11:43 AM)'Atlantis' نوشته:
مایک عزیز، ممنونم از پاسخت
اما در بند 8 صریحا گفته که چه از موسسات ممتاز باشیم، چه خوب چه متوسط، درهرصورت باید ارشدو داشته باشیم. و تنها تفاوت در اینه که:
1- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی ممتاز باشه، فقط کافیه ارشد هم داشته باشی
2- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی خوب باشه، علاوه بر داشتن ارشد باید رساله کیفی هم داشته باشی
3- اگه موسسه ای که در اون دکتری گرفتی متوسط باشه، علاوه بر داشتن ارشد باید معدلت هم بالای 15 باشه، دوتا مقاله هم داشته باشی و چند تا شرط دیگه...
منظورم اینه که به نظر میاد داشتن ارشد الزامیه، فقط زیرشرط ها عوض میشه.
البته نمیدونم چرا دوباره انگلستانو پایین تر مطرح کرد، چون بند 8 شاملش میشد خودبخود
بهرحال مرسی از حوصلت مایک جان

 
 
 



RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - Torkan - 15-03-2014

(15-03-2014, 12:50 AM)'Atlantis' نوشته: اختیار داری charming جان، اتفاقاً به جا گفتی‌
بله بنده هم تا حد زیادی با فرمایش‌های شما موافقم [img]images/smilies/wink.gif[/img]
وزارت علوم هم هر سنگ اندازی‌ای که دستش برسه دریغ نمی‌کنه! مثلا همون چند میلیونی که آخر فارغ التحصیلی میگیره تا مدرکتو آزاد کنه خیلی‌ ستمه، چون حتی من نوعی که خیر سرم عرق ملی دارم می‌خوام برگردم ایران و به مردم خودمون خدمت کنمو فراری میده! چه برسه به کسی‌ که دیفالت می‌خواد بپره بره! [img]images/smilies/tongue.gif[/img]
بگذریم... 
هدف ما (مخصوصا در این انجمن) این هست که بهترین راهو پیدا کنیم، لذا من بیشتر ازین به درددل هام ادامه نمیدم [img]images/smilies/confused.gif[/img]
با این اوصاف، برای من که داشتن ارشد مهمه و با درنظر گرفتن اینکه امریکا برای ارشد سخت فاند میده، فک کنم بهتر باشه برای ارشد اروپا و کانادا اپلای کنم و بعد ازون ایشالا برای دکتری امریکا رو درنظر بگیرم. شما چی فکر میکنید؟
​یا علی
 
خواهش میکنم.
کاملا با MIKE عزیز موافقم. فکر نمیکنم منظورش دکترای مستقیم حداقل تو دانشگاههای خوب و حتی متوسط آمریکا باشه.
شما چاره ای نداری جز اینکه از خود وزارت سوال کنی این مورد خاص رو اگر شرایط بر وفق شما نبود بله من موردی که آخر جملتون بیان کردید رو موافقم. یعنی اروپا شاید بهتر باشه دلیلش هم اینه که حداقل اون بورسهایی که دوستمون اشاره کردند در اروپا موجود هست. شاید نیم نگاهی هم به کانادا بندازید واسه مستر اگه بورس دادن که به نظر من بهتره کانادا برید. شما پلیا کیند به هر حال.
بازم میگم یکم هضم این شرایطی که گذاشته شده برام سخته.

بااحترام



RE: اعتبار مدرک دكترای مستقیم در ایران - SPDTD - 25-05-2018

(13-03-2014, 11:16 PM)Atlantis نوشته: با عرض سلام خدمت شما دوستان عزیز و با کسب اجازه از مدیران محترم
یه سوال در مورد اعتبار مدرک تحصيلي دكترای مستقیم در ایران برام پیش اومده و حدس میزنم که مشکل بعضی از دوستان هم باشه.

اخیرا از استادم شنیدم که مدرک دکترای مستقیم برای وزارت علوم اعتباری نداره و حتما باید ارشد هم داشته باشیم. (من مخلص شما دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی هستم[img]images/smilies/wink.gif[/img])
یه سر که به سایت وزارت علوم زدم دیدم بــــــــلـــه متاسفانه همینطوره[img]images/smilies/sad.gif[/img]!  (اینجا)
نقل قول:  
مدارك تحصيلي صادره از مؤسسات،
 مشروط به داشتن مدرك كارشناسي ارشد معتبر [img]images/smilies/cool.gif[/img]
حالا سوال اینجاس که برای شخصی مثل من که قصد داره بعد از گرفتن phd به ایران برگرده و همینجا شاغل بشه (استاد دانشگاه بشه یا شغل دولتی دیگه ای داشته باشه) تکلیف چیه؟
آیا میشه از اون دانشگاه آمریکایی تقاضا کرد که علاوه بر مدرک phd، مدرک معادل ارشد هم بهمون بدن؟ و اینکه آیا این مدرک معادل واسه وزارت علوم قابل قبوله؟

ممنون میشم اگه کسی در این مورد اطلاعی داره به اشتراک بزاره [img]images/smilies/shy.gif[/img]

لینک بخشنامه وزارت علوم در این باره:
http://www.msrt.ir/sites/Grad_Dept/Documents/Forms/AllItems.aspx
اینی که شما می گید رو من نمی دونم ولی خودم یکی از اساتید رشته میکروبیولوژی دانشگاه شهید بهشتی رو دیدم که دکترای مستقیم داشت از یکی از دانشگاه های لندن