![]() |
راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - نسخه قابل چاپ +- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf) +-- انجمن: نرمافزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7) +--- انجمن: راهنمای نرمافزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C) +--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-Eviews) |
RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 30-11-2015 (30-11-2015, 10:47 PM)مهمان نوشته: سلام به دوستان گرامی سلام، شرایط زیر در حال حاضر به ذهنم میرسد اما شرایط خاص دیگری هم وجود دارند . به طور کلی : 1-اگر داده هایتان ناپایا باشد، نتایج اشتباه به دست می آید . 2-اگر متغیرها بی ارتباط به یکدیگر باشند هم این احتمال وجود دارد ( مبنای نظری کار باید یررسی گردد) 3-اگر داده ها دست کاری شده باشند نیز این احتمال وجود دارد. 4-اگر این دو متغیر زیر مجموعه یکدیگر باشند، این احتمال وجود دارد . 5-اگر اعمال ریاضی انجام شده روی متغیرها، صحیح نباشد ، این اتفاق ممکن است بیفتد . گاهی هم دو متغیر ارتباط شدیدی را با یکدیگر نشان میدهند که این میزان r ، طبیعی است . موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - ftmh68 - 05-12-2015 سلام دوستان. ضریب ecm حتما باید معنی دار باشه؟ برای مدل من معنی دار نمیشه. من فقط میخام ضریب رو و درصد تعدیل رو گزارش کنم آیا باید معنی دار باشه حتما؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 05-12-2015 (05-12-2015, 12:51 AM)ftmh68 نوشته: سلام دوستان. سلام، معمولا به لحاظ تکنیکی باید معنادار باشه،از لحاظ تئوری، ecm بدون معناداری شاید به دلیل ناپایداری سیستم یا عدم تعادل آن باشد . البته برای اینکه مطمئن بشید بهتر از شخص دیگری هم بپرسید که به صورت تجربی روی این قضیه کار کرده باشد چون همیشه باید شرایط خاص را در نظر گرفت که شرایط خاص را پژوهشگران تجربی بهتر میدانند . من صرفا از لحاظ تئوری جواب به این سوال دادم و در حال حاضر ، بیشتر از این نمیدانم . شاید دوستان ، جواب دقیق تری برای سوال شما داشته باشند . موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - nooshinnikpour - 09-12-2015 سلام دوستان شما میدونید که ایا وارد شدن به فضای سیستم معادلات از سری زمانی در رفع هم خطی موثره یا نه؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 24-12-2015 (09-12-2015, 03:36 PM)nooshinnikpour نوشته: سلام دوستان شما میدونید که ایا وارد شدن به فضای سیستم معادلات از سری زمانی در رفع هم خطی موثره یا نه؟ با سلام، برای حل مشکل همخطی میتوانید از توصیه های فایل قرار گرفته شده در پیوست استفاده نمایید . موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - eco-saha - 26-12-2015 سلام خدمت همه دوستان و اساتید یه سوال نسبتا ابتدایی داشتم که امیدوارم بتونم جوابشو اینجا پیدا کنم. من می خوام رابطه بین چندتا متغیر مستقل رو روی یک متغیر وابسته بسنجم. بطور مثال رابطه بین ارائه خدمات فروش تو یه شرکت (متغیر وابسته) با یه سری از عوامل تاثیر گذار (که هم کمی هستن و هم کیفی) اینکه کلا تو این معادله هر کدوم از این متغیر ها چه ضریبی می گیرن و وزنشون چی میشه و... فقط اگه لطف کنید به زبان ساده بگید ممنون می شم. یه دنیا سپاس RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 26-12-2015 (26-12-2015, 05:39 PM)eco-saha نوشته: سلام خدمت همه دوستان و اساتید با سلام ، کارهایی که لازم است در ابتدا انجام دهید عبارت است از : 1- کمی کردن متغیرهای کیفی ( با توجه به نوع مسئله ای که مطرح کردید) 2- بررسی نرمال بودن یا نبودن متغیر ( در بعضی از مسائل، این امر به دلایلی میتواند نادیده گرفته شود مثلا زمانی که از تقریب لاپلاس یا سایر تقریب های حدی بتوان تحت شرایط خاصی استفاده نمود) . 3- تعیین نوع رگرسیون مناسب ، مثلا اگر کار شما کار ساده ای باشد، میتوانید از رگرسیون ساده خطی استفاده نمایید . در رگرسیون به هر متغیر یک ضریب بتا تعلق میگرد که پس از حل شدن مسئله ( با توجه به دیتاهایی که به نرم افزار میدهید ) ضریب بتا برای هر متغیر تعیین میشود ، که حتی شاید منجر به حذف یک یا چند متغیر گردد ( یعنی ضریب صفر) . ضریب متغیرهای باقی مانده نشان دهنده میزان تاثیری است که آن متغیر مستقل رو متغیر وابسته دارد . به طور مثال اگر ضریب x1 برابر 0.4 + ، یعنی متغیر مستقل x1 به اندازه 40 درصد توانسته روی متغیر y اثر بگذارد . بیشترین مقدار ضریبی که یک متغیر میتواند دریافت کند 1 است یعنی تاثیری 100 درصد. و حالا چیزی که بین انواع مختلف رگرسیون متفاوت است ، نحوه نوشتن معادلات و در نتیجه محاسبه مختلف بتاها (ضرابب متغیرهای مستقل) و بر اساس تئوری های مختلف است. رگرسیون های چند متغیره غیرخطی و نمایی و ... دیگه ای هم هست که در مقالات متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته اند . میتوانید موضوع خود را با عناوین linear regression و nonlinear regression سرچ نمایید . اما اساس آن همین مطلبی است که در بالا گفتم . یاداوری میکنم که در یک رگرسیون یک عنصر اپسیلون هم میتواند نوشته شود که نشان دهنده میزان خطای محاسباتی است و نیز در رگرسیون ها ممکن است عرض از مبدا هم وجود داشته باشد . موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - بتول سیاوش - 11-01-2016 سلام.خسته نباشید من ارشد اقتصاد میخونم و دارم رو پایان نامم کار میکنم و الان در نرم افزار ایویوز متغیر وابسته و مستقلم تو رگرسیون معناواری شدم 0/65..هستش و معنادار نیست چیکار باید بکنم؟؟؟ RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 11-01-2016 (11-01-2016, 02:37 AM)بتول سیاوش نوشته: سلام.خسته نباشید من ارشد اقتصاد میخونم و دارم رو پایان نامم کار میکنم و الان در نرم افزار ایویوز متغیر وابسته و مستقلم تو رگرسیون معناواری شدم 0/65..هستش و معنادار نیست چیکار باید بکنم؟؟؟ با سلام، فکر میکنم خوب متوجه سوال شما نشدم...اما اگر منظور شما این است که یک متغیر مستقل و یک متغیر وابسته داشتید که طبق تئوری پژوهش های پیشین باید معنادار می بود رابطه آنها ولی حالا نیست .... باید عرض کنم که لطفا موارد زیر را کنترل کنید : 1- داده ها پایا باشند و داده های ساختگی یا گم شده ترجیحا در آنها نباشد. 2- تئوری پژوهش های پیشین با تئوری کار شما همسو باشد ( یعنی متغیرها دقیقا همان باشد که در مقاله پایه منتخب شما نام برده و محیط بررسی شما با محیط بررسی مقاله یکی باشد ) : برای مثال ، بعضی از متغیرها با تغییر یافتن محیط، ارتباطشان از بین میرود مثل شرایط بازار آزاد و بازار های انحصاری و.... 3-آزمون های جانبی و پیش پردازشی داده ها به دقت و متناسب با مبانی نظری انجام شده و تحلیل گردند. 4- در نهایت ، شاید مجبور شوید متغیر وابسته مناسب تری انتخاب کنید یا شاید خیلی وارد زیرمجموعه شدید و نیاز باشد یک شاخص کلی تر را انتخاب نمایید . در کل یادآور میشوم که : بدون دانستن جنس متغیرها و ماهیت آنها ، دقیقتر از این نمیشود پاسخ داد. تعداد داده ها باید به اندازه کافی زیاد باشد. کنترل هایی که در بالا ذکر شد را حتما انجام دهید. در مورد موضوع پیش آمده مطالعه کنید ولی ترجیحا از مقالات انگلیسی مربوط به منابع برتر بین المللی استفاده شود ( حداقل 4 مقاله پایه باید از منابع معتبر داشته باشید) موفق باشید RE: راهنما و آموزش نرم افزار Eviews - mona - 11-01-2016 نکته ای برای تمام مخاطبان این فروم : انجام آزمون های اشتباه یا ناکامل و غیردقیق شاید باعث شود نتیجه این باشد که متغیر مستقل و وابسته بی ارتباط اعلام شوند اما توجه شود که اگر دو متغیر با انجام دقیق و صحیح آزمون ها بی ارتباط اعلام شوند از این لحاظ که تاثیری روی یکدیگر نمیگذارند، نشان دهنده این موضوع است که محقق در انتخاب متغیرها دقت کافی را نداشته است . تاکید میکنم که لطفا قبل از به ثبت رساندن موضوع پایان نامه های خود ، حتما حتما وضعیت ارتباطی دو متغیر را در محیط مورد بررسی در پژوهش مورد نظرتان ، تعیین نمایید و سپس موضوع را به ثبت برسانید. برای چندمین بار طی یکسال اخیر ، تاکید میکنم مقاله پایه خود را محدود به یک مقاله نکنید و سعی کنید حداقل 4 یا 5 مقاله پیدا کنید از منابع برتر بین المللی و در صورت امکان 2 مقاله از منابع برتر داخلی را داشته باشید ( همه مقالات درباره یک موضوع و محتوا تحقیق کرده باشند) |