آکادمیا کافه

نسخه‌ی کامل: سوالات متدوال (FAQ) درباره مصاحبه ویزای امریکا
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
مصاحبه ویزا


چگونه می توانم بفهمم که تقریباً چقدر طول می کشد تا در یکی از کنسولگری های ایالات متحده قرار ملاقاتی را برای مصاحبه ویزا رزرو کنم؟

می توانید با مراجعه بهhttp://travel.state.gov/visa/temp/wait/t...s_wait.php ، از مدت زمان تقریبی انتظار برای رسیدگی به درخواست ویزا مطلع شوید و پیوندهایی را به وب سایت های کنسولی بیابید. همچنین برای اطلاع از رویه های محلی و دستورالعمل های ویژه، نظیر نحوه حضور در مصاحبه، حتماً وب سایت کنسولی را مستقیماً بررسی کنید. با این وجود، توصیه می کنیم در اسرع وقت در خصوص درخواست برای پذیرش اقدام کنید زیرا ممکن است تأخیرهای غیر قابل پیش بینی روی دهد.
آیا نکته خاصی هست که باید هنگام حضور در جلسه مصاحبه برای ویزا ذکر کنم؟

حتماً تصریح کنید که برای ویزای دانشجویی درخواست می دهید، زیرا به متقاضیان ویزای دانشجویی اولویت داده می شود - و همین می تواند تفاوت قابل ملاحظه ای در زمان انتظار شما ایجاد کند. همچنین فرمI-20 خود را دم دست بگذارید تا بتوانید تاریخ شروع برنامه، شماره SEVIS ، و سایر اطلاعات مربوط به پیشینه خود که مورد نیاز کنسولگری است را به راحتی ارائه دهید.
مصاحبه ویزا چقدر طول خواهد کشید؟

به خاطر حجم زیاد پرونده ها در اکثر کنسولگری های ایالات متحده، کارمند کنسولگری فرصت کوتاهی برای گفتگو با شما خواهد داشت (شاید یک الی سه دقیقه). به لحاظ این گونه محدودیت های زمانی، سازماندهی مناسب اوراق و مدارک و دادن پاسخ های مختصر و مفید به سؤالات، کمک بزرگی به کارمند کنسولگری محسوب می شود.
آیا برای حضور در مصاحبه ویزا باید لباس به خصوصی بپوشم؟

خیر، و خواهید دید که افراد لباس های مختلفی پوشیده اند. پیشنهاد می شود لباس های رسمی بپوشید آن هم فقط برای اینکه در نگاه اول برداشت خوبی از شما ایجاد شود. (کارمند کنسولگری باید بتواند تشخیص دهد که شما همان فردی هستید که که عکس او روی ویزا الصاق شده است؛ بنابراین توصیه می شود از ایجاد تغییرات زیاد در ظاهر خود بعد از گرفتن آن عکس خودداری کنید.)

هنوز مطمئن نیستم در آینده می خواهم چکار کنم. چگونه این موضوع را در مصاحبه ویزای خود شرح دهم؟


این برای دانشجویان، به ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی، طبیعی است که برنامه شغلی مشخصی نداشته باشند. بسیاری از دانشجویان مقطع کارشناسی در آمریکا تا سال دوم یا سوم تحصیلات خود، رشته تحصیلی خود را تعیین نمی کنند. اما به احتمال قوی شما اندیشه ها و دیدگاه هایی راجع به گزینه های شغلی احتمالی دارید که می توانید به طور خلاصه آنها را بیان کنید. صادق باشید —شرح برنامه های، هر چند عملی، که با علایق شما همخوانی ندارند به طور کلی می تواند صداقت شما را زیر سؤال ببرد.
من اقوامی دارم که دارای اقامت دائم در ایالات متحده هستند. آیا این امر مشکل ساز خواهد بود؟


این امرمعمولاً مشکلی را ایجاد نمی کند . شما باید حقیقت را بگویید، به ویژه اینکه داشتن اقوامی در ایالات متحده چیزی است که به احتمال زیاد طی بررسی های مربوط به درخواست ویزا افشاء خواهد شد. شما باید با ارائه اسناد و مدارک قوی کارمند کنسولگری را متقاعد کنید که دلبستگی شدیدی به کشور خود دارید.
اگر در مصاحبه ویزا حقیقت را نگویم، چه عواقبی را در پی خواهد داشت؟

متقاضیانی که طی مصاحبه اطلاعات نادرست یا اسناد جعلی ارائه دهند ممکن است برای همیشه فاقد شرایط لازم برای دریافت ویزا شناخته شوند. (این شامل حال افرادی که به متقاضیان کمک می کنند اطلاعاتی نادرست ارائه نمایند نیز می شود.) کلیه درخواست های ویزای تأیید شده با سوابق کامپیوتری موجود تطبیق داده خواهد شد تا صحت یا سقم اطلاعات ارائه شده مشخص گردد.

آیا والدین/اسپانسرم می توانند در مصاحبه ویزا حضور یابند؟

کارمند مسئول صدور ویزا می خواهد مستقیماً با خود شما صحبت کند و شما باید بتوانید حرف خود را بزنید و او را تحت تأثیر قرار دهید. توصیه نمی شود که شما والدین یا افراد دیگری را همراه خود بیاورید—اگر فکر می کنید که کارمند ممکن است سؤالاتی راجع به اسپانسر یا فرد دیگری که مستقیماً در روند اخذ ویزا دخالت دارد بپرسد، این افراد می توانند در مصاحبه حضور یابند، اما باز هم خود شما باید به سؤالات پاسخ دهید مگر آنکه کارمند تصریح کند که به طور اخص می خواهد پاسخ آنها را بشنود.
اگر درباره توانایی های زبان انگلیسی خود نگران باشم چه؟ آیا می توانم کسی را همراه خود بیاورم که بتواند به زبان انگلیسی بهتری با مصاحبه کننده صحبت کند؟

لازم است مهارت های زبان انگلیسی شما به قدر کافی خوب باشد تا بتوانید در برنامه دانشگاهی خود شرکت کنید. بنابراین، هرگز کسی را به عنوان مترجم همراه خود نیاورید حتی اگر در صدد باشید که در یک برنامه آموزش زبان انگلیسی ادامه تحصیل دهید و نیاز به مهارت های زبانی قوی نداشته باشد، معمولاً لازم نیست مترجم به همراه خود بیاورید —در کنسولگری های ایالات متحده در آنکارا، دبی و ابوظبی قطعاً افرادی خواهند بود که بتوانند به زبان فارسی تکلم کنند.
در مصاحبه ویزای دانشجویی معمولا چه سوالاتی از ما پرسیده می‌شود؟


(متن زیر توسط کاربر Behnoush جمع آوری و نوشته شده است.)
من با توجه به تجربه ها و نتایج مصاحبه بقیه متقاضیان ویزای دانشجویی یه سری سوالات رو که در 99درصد مصاحبه ها تکرار شده یادداشت کردم واینجا می نویسم شاید بقیه دوستان هم استفاده کردند. البته به این معنی نیست که همه این سوالات از یک نفر پرسیده شده یا اینکه حتما تمام سوالات از بین این ها خواهد بود.
  • کی فارغ التحصیل شدی و توی این مدت چکار میکردی؟
  • چه رشته ای میخوای بخونی؟ چه بخشی از این رشته برات جالبه؟
  • در حال حاضر لیسانس داری یا فوق لیسانس؟
  • آیا دانشگاه های دیگه ای هم اپلای کردی؟ کجا؟ چرا؟
  • آیا کشورهای دیگه ای هم اپلای کردی؟ کجا؟ چرا؟
  • دیگه کجا پذیرش گرفتی؟
  • توی ایران کار می کردی؟ دقیقا چه کاری؟ چندسال؟
  • هزینه هاتو کی میده؟ ( اینجا اگه فاند ندارید باید BS خوب و منطقی نشون بدید )
  • در امریکا کسی رو داری؟
  • جاهای دیگه ای هم این رشته رو دارن؟
  • درباره رشتت و زمینه تحقیقت توضیح بده
  • درباره رشته و دانشگاهی که تو ایران درس خوندی
  • تز یا research plan داری؟
  • چرا امریکا رو انتخاب کردی ؟
  • این دانشگاه رو چطور پیدا کردی؟
  • چرا میخوای دکترا ( یا ارشد ) بخونی و انگیزه ت چیه؟
  • چرا رشته رو عوض کردی ؟ ( در مورد کسایی که تغییر رشته دادند)
  • چرا این رشته رو توی کشور خودت نمیخونی؟
  • برنامت بعد از اتمام تحصیل چیه؟
  • مسافرت خارج از کشور داشتی؟ به چه منظور؟
  • علت رد شدن دفعه قبل چی بوده ؟ و الان وضعت چه تغییری کرده که دوباره اقدام کردی ؟ ( در مورد کسایی که سابقه رد درخواست ویزا دارن )
  • چرا دوباره میخوای ارشد بخونی ؟ ( برای کسانی که دوباره قصد خوندن ارشد دارن)
  • چرا از دکترا ( یا ارشد ) در ایران انصراف دادی ؟ ( برای کسانی که قصد انصراف دارن )
دقت کنید جواب بعضی از این سوالات ممکنه از فرم DS-160 هم مشخص باشه ولی آفیسر بخواد شخصا از خودتون بپرسه و جوابتون رو بشنوه.
فکر میکنم بد نباشه اگه تمام این سوالات رو بنویسیم و براش یه جواب خوب آماده کنیم. از توضیح اضافی هم بپرهیزیم که الکی سوال دیگه ای ایجاد نکنیم .
متقاضیان ویزای دانشجویی هم حتما انگلیسی مصاحبه رو انجام بدن حتی اگه افیسر فارسی بلد باشه و خودش به فارسی شروع به سلام کردن بکنه.
ا