راهنما

اطلاعات کلی در مورد نحوه کار با دیتابیس آکادمیاکافه
«دیتابیس آکادمیک» یا به اختصار «دیتابیس» امکانات مناسبی را در اختیار کاربران می‌گذارد تا به اطلاعات تکمیلی در زمینه گرفتن پذیرش دست یابند. دیتابیس در حال حاضر از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است: نتایج پذیرش، نتایج ویزا، دانشگاه‌ها، و کتابخانه. هر چهار قسمت فوق از طریق منوی بالای صفحه قابل دسترسی هستند. مطابق شکل زیر:
با توجه به این که در اکثر این بخش‌ها اطلاعات به صورت جدول‌های مشابهی نمایش داده می‌شوند، دانستن چند نکته در مورد کار با این جدول‌ها کمک موثری برای استفاده راحت‌تر از قسمت دیتابیس خواهد بود. برای دیدن یک نمونه از این جدول‌ها می‌توانید روی نتایج پذیرش از منوی بالای صفحه کلیک کنید. این جدول‌ها تنها بخشی از اطلاعات وارد شده را به شما نمایش می‌دهند و سایر جزئیات با کلیک کردن بر روی علامت ذره‌بین در ستون سمت راست هر یک از سطر‌ها قابل مشاهده است. برای جستجو در اطلاعات کافی است که کلمه یا عدد مورد نظر را در جعبه متنی که در بالای هر ستون قرار دارد وارد کنید. همچنین می‌توانید قبل از هر یک از اعداد یا کلمات از علامت‌های نامساوی یا تساوی (<, <=, >, >=, <> or =) استفاده نمایید. جهت مرتب‌سازی نیز کافی است تا بر روی عنوان ستون‌ها کلیک کنید. (شکل زیر را ببینید.) این جدول‌ها اطلاعات را به صورت صفحه‌بندی شده نمایش می‌دهند. برای رفتن به سایر صفحات، از لینک‌های صفحه‌بندی که در پایین و سمت راست هر جدول دیده می‌شود استفاده نمایید.
اطلاعات کلی در مورد نتایج پذیرش
این قسمت شامل دو زیرمجموعه نتایج پذیرش و رزومه‌ها می‌باشد. با کلیک کردن بر روی نتایج پذیرش لیستی از نتایج پذیرش که کاربران وارد سیستم کرده‌اند نمایش داده می‌شود. این نتایج می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد تا با پیدا کردن افرادی که شرایطی شبیه شما داشته‌اند بتوانید شانس پذیرش خود و دانشگاه‌هایی را که احتمالا بتوانید از آن‌ها پذیرش بگیرید تخمین بزنید. با کلیک کردن بر روی علامت ذره‌بین در کنار هر سطر، می‌توانید رزومه مرتبط با نتیجه پذیرش و همچنین جزئیات پذیرش از قبیل این که آیا تماس با استاد در گرفتن پذیرش تاثیر داشته است یا خیر را مشاهده کنید. این قسمت علاوه بر جستجوی عادی که از طریق جعبه‌های متنی در بالای هر ستون انجام می‌شود (به توضیحات بالا مراجعه کنید)، دارای امکان جستجوی پیشرفته نیز می‌باشد. جزئیات بیشتر در مورد جستجوی پیشرفته در سوال‌های بعدی توضیح داده شده است. قسمت رزومه نیز به شما این امکان را می‌دهد که لیست تمام رزومه‌های وارد شده را ببینید و با کلیک کردن بر روی ذره‌بین از جزئیات آن‌ها اطلاع پیدا کنید. اطلاعات هر دوی این قسمت‌ها به صورت پیش‌فرض بر اساس زمان ورود اطلاعات مرتب‌ شده‌اند و اطلاعات جدیدتر در ابتدای جدول دیده می‌شوند.
اطلاعات کلی در مورد نتایج ویزا
قسمت ویزا شامل اطلاعات ویزای کاربران است که به صورت ساختار جدولی نمایش داده می‌شود و قابلیت‌های شرح داده شده در بالا را داراست. این اطلاعات شامل کشور مقصد، نتیجه مصاحبه ویزا، تاریخ مصاحبه، محل اقدام برای ویزا، فاصله زمانی بین تاریخ مصاحبه یا اقدام برای ویزا تا تاریخ صدور ویزا، چند ورودی بودن یا نبودن ویزا و سایر نکاتی که توسط کاربر وارد می‌شود می‌باشد. اطلاعات این قسمت به صورت پیش‌فرض بر اساس زمان ورود اطلاعات مرتب‌ شده‌اند و اطلاعات جدیدتر در ابتدای جدول دیده می‌شوند.
اطلاعات کلی در مورد قسمت دانشگاه‌ها و ملزومات پذیرش
قسمت دانشگاه‌ها شامل دو زیرمجموعه دانشگاه‌ها و ملزومات پذیرش (Admission Requirements) می‌باشد. هر دو قسمت اطلاعات را در قالب ساختار جدولی به شما ارائه می‌دهند. قسمت دانشگاه‌ها اطلاعاتی از قبیل نام و محل دانشگاه، شامل شهر، استان و کشور را به شما ارائه می‌دهند و جدول به صورت پیش‌فرض بر اساس نام دانشگاه‌ها مرتب‌سازی شده است. با کلیک بر روی نام دانشگاه یا کلیک کردن علامت ذره‌بین در ستون سمت راست صفحه‌ای را خواهید دید که اطلاعات را با جزئیات بیشتر به شما نمایش می‌دهد. در این صفحه لینک به وب‌سایت دانشگاه دیده می‌شود. همچنین در صورتی که نتیجه پذیرشی از این دانشگاه در سیستم وارد شده باشد، کلیدی در پایین اطلاعات دانشگاه به نمایش در می‌آید که کلیک کردن آن شما را به نتایج پذیرش صادر شده توسط این دانشگاه هدایت خواهد کرد. همچنین در صورتی که ملزومات پذیرش (Admission Requirements) برای دانشگاه وارد سیستم شده باشد، این اطلاعات در قسمت پایینی صفحه نمایش داده خواهد شد. شکل زیر نمونه‌ای از اطلاعات یکی از دانشگاه‌ها را نشان می‌دهد.
قسمت ملزومات پذیرش (Admission Requirements)، همه ملزومات پذیرش از دانشگاه‌هایی را که وارد سیستم شده‌اند نمایش می‌دهد. این قسمت امکان خوبی را در اختیار شما می‌گذارد تا اطلاعات دانشگاه‌ها را بر اساس داده‌های مختلف از قبیل ددلاین، حداقل نمره لازم برای امتحان‌های زبان، GRE، و هزینه اقدام (Application fee) مرتب‌سازی کنید. با کلیک کردن بر روی علامت ذره‌بین جزئیات بیشتر از قبیل لینک‌های مربوط به اطلاعات پذیرش در دانشگاه مربوطه و شهریه دانشگاه و غیره نمایش داده می‌شود. اطلاعات این قسمت به طور پیش فرض به ترتیب زمان ورود اطلاعات مرتب شده‌اند و اطلاعات جدیدتر در ابتدای جدول دیده می‌شوند. لطفا توجه داشته باشید که همه کاربران امکان اضافه کردن و ویرایش اطلاعات دانشگاه‌ها و ملزومات پذیرش را دارند.
اطلاعات کلی در مورد کتابخانه
قسمت کتابخانه ابزار مناسبی است که از طریق آن می‌توانید فایل‌های بارگذاری شده در فروم را به سادگی بیابید. صفحه کتابخانه شامل دو پنل اصلی است. پنل سمت چپ یک ساختار درختی شبیه به نرم‌افزار Explorer در سیستم عامل Windows را نمایش می‌دهد و امکان باز و بسته کردن هر از قسمت‌ها را دارد. با کلیک کردن بر روی هر یک از این قسمت‌ها در پنل سمت چپ، لینک به فایل‌های آن قسمت در پنل سمت راست به نمایش در می‌آید. این لینک‌ها در بعضی از موارد لینک مستقیم به فایل‌ها هستند و در سایر موارد لینک به پست‌هایی از فروم هستند که فایل‌ها به آن‌ها پیوست شده‌اند. علاوه بر ساختار درختی، شما امکان جستجو کردن بر اساس نام فایل را نیز دارید. برای جستجو کافی است که بر روی لینک «search» در بالای پنل سمت چپ کلیک کنید. شکل زیر نمایی از کتابخانه و پنل‌های چپ و راست و لینک جستجو را نمایش می‌دهد. توجه کنید که برای دریافت فایل‌ها لازم است تا در فروم لاگین کرده باشید.
اطلاعات کلی در مورد پروفایل کاربر
پروفایل به شما اجازه می‌دهد که به اطلاعات شخصی خود که وارد سیستم کرده‌اید دسترسی پیدا کنید. این اطلاعات شامل نتایج پذیرش، رزومه‌ها و ویزاهای شما می‌باشد. همه این اطلاعات از طریق منوی «پروفایل کاربر» در بالای صفحه قابل دسترسی هستند. همچنین در این قسمت شما می‌توانید تنظیمات حریم شخصی (Privacy Settings) خود را تغییر دهید. این تنظیمات به شما اجازه می‌دهد که نام کاربری خود را در تمام قسمت‌های دیتابیس مخفی نمایید. به این ترتیب سایرین امکان دیدن نام کاربری را در قسمت نتایج پذیرش، ویزاها، و غیره نخواهند داشت. علامت کلاه فارغ‌التحصیلی در فروم در کنار نام افرادی که اطلاعات پذیرش خود را وارد دیتابیس می‌کنند نمایش می‌شود. در صورتی که در قسمت Privacy Settings نام کاربری خود را مخفی نمایید، این کلاه از کنار نام شما در فروم محو می‌شود تا سایرین امکان پیدا کردن نتایج پذیرش شما را به صورت مستقیم نداشته باشند و تنها نتایج شما به صورت ناشناس در قسمت دیتابیس نمایش داده می‌شود.

سوال‌های متداول

چگونه می‌توانم اطلاعات پذیرشم را وارد دیتابیس کنم؟
برای وارد کردن اطلاعات پذیرش خود کافی است که وارد قسمت نتایج پذیرش شوید و از منوی سمت راست گزینه «Add Admission Results» را انتخاب نمایید. توجه کنید که برای وارد کردن نتایج خود حتما باید لاگین کرده باشید. اگر قبلا برای خود در قسمت دیتابیس، رزومه‌ای ایجاد نکرده باشید، هنگام وارد کردن نتایج پذیرش، سیستم از شما خواهد خواست که ابتدا رزومه‌ای برای خود ایجاد کنید. این رزومه شامل مدارک دانشگاهی که قبلا گرفته‌اید، نمره امتحانات زبان یا GRE اگر داده باشید و تعداد مقالات شما خواهد بود. پس از ایجاد رزومه می‌توانید نتایج پذیرش خود را وارد کنید و برای سایر نتایج نیازی به ایجاد رزومه جدید نخواهید داشت و از همان رزومه‌ای که قبلا ایجاد کرده‌اید می‌توانید استفاده کنید.
مایلم که اطلاعات پذیرشم را در دیتابیس وارد کنم، اما به صورت ناشناس و بدون نمایش نام کاربری. آیا این امکان وجود دارد؟
بله، شما به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. کافیست قسمت «حریم شخصی» را از منوی «پروفایل کاربر» انتخاب کنید و در صفحه مربوطه گزینه Hide my identity را تیک بزنید و save کنید. با انجام این کار هم اطلاعاتی که در گذشته وارد کرده‌اید و هم اطلاعاتی که در آینده وارد سیستم خواهید کرد به صورت ناشناس نمایش داده خواهد شد.
کاربرد رزومه در دیتابیس آکادمیاکافه چیست و چرا برای وارد کردن نتایج پذیرش لازم است؟
رزومه در دیتابیس سایت عملا شرایط شما را شرح می‌دهد. شما موقع وارد کردن نتایج پذیرش رزومه‌‌ای را انتخاب می‌کنید تا سایر کاربرانی که نتایج پذیرش شما را می‌بینند بتوانند از وضعیت تحصیلی و شرایطی که شما تحت آن موفق به دریافت پذیرش شده‌اید اطلاع پیدا کنند. برای وارد کردن نتایج پذیرش مختلف احتیاجی به داشتن رزومه‌های متعدد نیست و با یک رزومه می‌توانید تمام نتایج پذیرش خود را وارد نمایید. در عین حال اگر مایل باشید می‌توانید رزومه‌های مختلفی درست کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه سوال بعدی را ببینید.
شرایطی که من هنگام اقدام برای دانشگاه‌های مختلف داشته‌ام یکسان نبوده است. آیا می‌توانم برای خودم چند رزومه مختلف ایجاد کنم و موقع وارد کردن نتایج از رزومه‌های مختلف استفاده کنم؟
بله، شما می‌توانید تعدادی رزومه مختلف برای خود ایجاد کنید. مثلا ممکن است شما برای بعضی از دانشگاه‌ها امتحان زبان فرانسه داده باشید و برای بعضی از دانشگاه‌ها امتحان زبان انگلیسی و موقع اقدام کردن برای دانشگاه‌های فرانسه زبان فقط از نمره امتحان زبان فرانسه استفاده کرده باشید و برای اقدام برای دانشگاه‌های انگلیسی زبان از امتحان زبان انگلیسی. در این صورت می‌توانید دو رزومه مختلف برای خودتان ایجاد کنید که یکی فقط امتحان زبان فرانسه شما را در بر دارد و یکی فقط نمره امتحان زبان. موقع وارد کردن نتایج پذیرش می‌توانید رزومه مربوطه را انتخاب کنید. در عین حال که سیستم به شما این اجازه را می‌دهد، شما ممکن است ترجیح دهید که فقط یک رزومه برای خود ایجاد کنید که شامل هر دو امتحان انگلیسی و فرانسه است و از همان رزومه برای وارد کردن تمام نتایج پذیرش استفاده کنید، اگر چه این کار توصیه نمی‌شود چون ممکن است باعث سردرگمی سایر کاربرانی که نتایج پذیرش شما را می‌بینند شود.

با توجه به این که رزومه شامل اطلاعات زیادی می‌شود و ایجاد چند رزومه مختلف که فقط کمی با هم متفاوت هستند، احتیاج به حوصله زیادی دارد، سیستم به شما اجازه می‌دهد که رزومه‌ای که ایجاد کرده‌اید را کپی کنید. به این ترتیب یک رزومه جدید مشابه رزومه اول به صورت خودکار برای شما ایجاد می‌شود و شما می‌توانید قسمت‌هایی که مایلید را تغییر دهید بدون این که نیاز باشد که تمام اطلاعات را مجددا وارد کنید. برای این منظور از منوی My Profile قسمت My Resumes را انتخاب کنید و در صفحه مربوطه لینک Copy را در سمت راست رزومه‌ای که می‌خواهید کپی کنید کلیک نمایید (مطابق شکل زیر).
چگونه می‌توانم نتایج پذیرش افرادی که از دانشگاه خاصی با معدل مشخصی فارغ‌التحصیل شده‌اند را پیدا کنم؟
در بسیاری از مواقع شما مایل هستید که نتایج پذیرش افرادی که شرایطی کم و بیش شبیه به شما داشته‌اند را بیابید. به طور خاص ممکن است مایل باشید نتایج افرادی که از دانشگاهی مشابه دانشگاه شما و با معدلی مشابه معدل شما فارغ‌التحصیل شده‌اند را پیدا کنید. امکان Advanced Search در قسمت Admission Results در چنین مواقعی به کار شما می‌آید. در این قسمت شما می‌توانید شرایط متعددی را برای جستجو در نتایج تعیین کنید. به عنوان مثال، فرض کنیم که شما به دنبال نتایج پذیرش افرادی هستید که از یکی از دانشگاه‌های آزاد با معدل کمتر از ۱۶ فارغ‌التحصیل شده‌اند. می‌توانید روی لینک Advanced Search کلیک کنید و قسمت Graduated From و ‌Average را مطابق شکل زیر پر کرده و کلید Search را بزنید تا نتایج پذیرش مورد نظر را بیابید. به علامت «کوچکتر» که قبل از عدد ۱۶ در قسمت Average وارد شده دقت کنید!
می‌خواهم نتایج پذیرش کارشناسی‌ام را وارد سیستم بکنم، اما به نظر می‌رسد که در قسمت رزومه لازم است که حداقل یک مدرک دانشگاهی را وارد کنم. چگونه این مشکل را حل کنم؟
اگر چه ممکن است در نگاه اول این طور به نظر برسد که در قسمت رزومه لازم است تا حداقل یک مدرک دانشگاهی وارد کنید، ولی در واقع این طور نیست و بدون مدرک دانشگاهی نیز می‌توانید برای خود رزومه ایجاد کنید و اطلاعات پذیرش خود را وارد نمایید. در هنگام وارد کردن رزومه، در گوشه سمت راست در قسمت هر یک از مدارک یک لینک با عنوان Remove وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد مدرک را حذف کنید:
آیا می‌توانم دانشگاه جدیدی به فهرست دانشگاه‌ها اضافه کنم؟
تمام کاربران مجاز هستند که دانشگاه‌های جدیدی به لیست اضافه کنند و ما صمیمانه از همگی شما عزیزان تقاضا می‌کنیم تا به ما در زمینه تکمیل فهرست دانشگاه‌ها کمک کنید و دانشگاه‌هایی که در حال حاضر در فهرست نیستند را اضافه نمایید. اضافه کردن دانشگاه‌ بسیار ساده است. کافی است که از منوی بالای صفحه وارد قسمت «دانشگاه‌ها» شوید و ابتدا قسمتی از نام دانشگاه را در جعبه متنی مربوط به نام دانشگاه وارد کنید (مطابق شکل) و کلید Enter را بزنید. اگر در لیست دانشگاهی نمایش داده نشود، نشان دهنده این است که دانشگاه مورد نظر شما در فهرست موجود نیست. برای اضافه کردن آن، از منوی سمت راست صفحه «Add University» را انتخاب کنید و اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.
چگونه می‌توانم ملزومات پذیرش (Admission Requirement) را به دیتابیس اضافه کنم؟
اضافه کردن ملزومات پذیرش کمک بسیار موثری است تا سایر کاربران بتوانند اطلاعات دانشگاه‌ها را بر اساس deadline، حداقل معدل مورد نیاز، حداقل نمره IELTS، ... جستجو یا مرتب نمایند و دانشگاه‌های مورد نظرشان را به راحتی بیابند. در صورت تمایل به اضافه کردن ملزومات پذیرش برای دانشگاه‌ها، لطفا ابتدا مطمئن شوید که این اطلاعات قبلا در دیتابیس وارد نشده‌اند. برای این کار کافی است که از منوی «دانشگاه‌ها» در بالای صفحه وارد زیرمجموعه «ملزومات پذیرش» شوید. سپس در جدول نمایش داده شده نام دانشگاه مورد نظر را جستجو کنید و مطمئن شوید که ملزومات پذیرش برای دانشکده مورد نظر شما قبلا وارد نشده باشد. شکل زیر نحوه جستجوی نام دانشگاه و اطلاعات وارد شده برای دو دانشکده را نشان می‌دهد. در صورتی که اطلاعات مورد نظر شما در لیست دیده نمی‌شود، می‌توانید با کلیک کردن Add Admission Requirement در منوی سمت راست صفحه، ملزومات پذیرش جدید را وارد نمایید. چنانچه اطلاعات قبلا وارد شده‌اند و شما قصد به‌روزسازی اطلاعات را دارید، می‌توانید با کلیک کردن آیکون ویرایش (مطابق شکل) اطلاعات را ویرایش نمایید.
سایر سوال‌ها و اشکالات در مورد استفاده از دیتابیس آکادمیاکافه را در کجا می‌توانم مطرح کنم؟
چنانچه سوال شما در این راهنما پاسخ داده نشده است یا در استفاده از دیتابیس به اشکالی برخورد کردید، لطفا مطلب خود را در انجمن و در این موضوع مطرح کنید تا بررسی شود.