ابزار کاربر

ابزار سایت


کشورها:روادید_دانشجویی_آمریکا

ویزای دانشجویی (Non-Immigrant F-Visa)

برای اینکه دانشجویی بتواند ویزای دانشجویی مورد نباز برای ورود به آمریکا را دریافت کند، بایستی دو مرحله مهم را طی کند:
1- گرفتن وقت سفارت و مصاحبه
2- دریافت ویزا (pick up)
لازم به توضیح است که معمولا برای دانشجویان ایرانی فاصله زمانی موسوم به (clearance (security check بین دو مرحله وجود دارد.

مرحله اول : گرفتن وقت سفارت
پس از اینکه فرد مورد نظر پذیرش خود را از یک دانشگاه ایالات متحده قطعی کرد، بایدارسال فرمی به اسم I-20 را از دانشگاه درخواست کند (این کار در تمامی دانشگاههای آمریکا بر عهده International Office دانشگاه میباشد). این فرم دارای سه صفحه است. پس از قبولی پذیرش از طرف دانشجو، ایمیلی از طرف این بخش به وی میرسد که در آن مدارکی مثل کپی صفحه اول passport، عکس، گواهی تمکن مالی( bank statement ) و … خواسته میشود. ذکر این نکته ضروری است که معمولا دانشجویانی که فاند کامل میشوند نیازی به ارسال گواهی تمکن مالی نخواهند داشت. برای دریافت اطلاعات درمورد نحوه دریافت I-20 میتوانید اینجا را نگاه کنید.
پس از دریافت این فرم، دانشجو میتواند قرار ملاقات سفارت ایالات متحده را انجام دهد. از آنجایی که ایالات متحده سفارتی در ایران ندارد، دانشجویان بایستی به سایر کشورها برای مصاحبه بروند. معمولا کشورهای ترکیه (آنکارا)، امارات متحده عربی (دبی)، ارمنستان (ایروان)، آذربایجان (باکو)، قبرس و عشق آباد (ترکمنستان) و ازبکستان (تاشکند) مصاحبه با دانشجوهای ایرانی را انجام میدهند. معمولا سه سفارتی که نامشان در ابتدا آمده است برای این منظور درنظر گرفته میشود.
از تمامی سفارتهای ذکر شده میتوانید به صورت اینترنتی وقت بگیرید.
* پر کردن فرم DS-160 در اینجا انجام میگیرد. قبل از هر کاری باید فرمی را پر کنید که در آن از شما اطلاعات اولیه و نام سفارت مورد نظر خواسته میشود.( با دقت زیاد این فرم باید پر و تایید شود).
*در مرحله بعد، دانشجو باید اکانتی را در سایت USVISA-INFO.COM ایجاد کند. در این وبسایت اولین وقت موجود برای دانشجو نشان داده میشود و برای دیدن سایر وقتهای باز، باید هزینه مربوط به سفارت را پرداخت کرد.هنگام ساختن اکانت باید دقت کرد تا اطلاعات به درستی وارد شود. برای مثال انتخاب نوع ویزا اهمیت زیادی دارد که دانشجویان معمولا از ویزاهای نوع F , J استفاده میکنند. هزینه ویزای F برای تمام سفارت ها 160 دلار میباشد.
* مدرک دیگری که باید در هنگام مصاحبه به همراه داشت، رسید پرداخت هزینه SEVIS FEE هستش که باید تا سه روز قبل از انجام مصاحبه پرداخت شود. این رسید تا یکسال اعتبار دارد و برای هر بار مصاحبه (از نوع یکسان ویزا) نیازی به پرداخت مجدد این هزینه نیست. هزینه مربوطه 200 دلار میباشد که باید در اینجا پرداخت شود.لازم به ذکر است که برای ورود به این وبسایت باید IP غیر از IP کشور ایران برای ورود به صفحه استفاده کرد. در نهایت باید در روز مصاحبه در وقت تعیین شده با مدارک ذکر شده در سایت سفارت به سفارت مربوطه مراجعه کنید تا مصاحبه تان انجام شود. برای مثال مدارک لازم برای دانشجوی خواهان دریافت ویزای F-1 دراینجا ذکر شده است.
مرحله دوم : دریافت ویزا
پس از انجام مصاحبه، سه نوع حالت مختلف ممکن است برای دانشجو پیش بیاید. در حالت اول، افسر سفارت قانع میشود که ویزا را در جا به دانشجو بدهد. در حالت دوم، که کلیرنس نام دارد افسر مصاحبه کننده خواهان تحقیق بیشتر در مورد وضعیت دانشجو میشود که در این حالت دانشجو باید چند روز،هفته،ماه یا حتی سال منتظر نتیجه تحقیق بماند. نکته مهم این است که معمولا کلیرنس به معنای قانع شدن افسر هست ولی برای احتیاط بیشتر نیاز میبیند تا تحقیقات بیشتری انجام دهد. این کار ممکن است توسط خود افسر و یا سازمانهای دولتی وابسته به ایالات متحده انجام شود. هیچ فردی قیچ زد و بندی با افسر سفارت ندارد و تمام حدس و گمانها در مورد اتمام زمان کلیرنس بر مبنای فرضیات است. در حالت سوم، افسر قانع نمیشود که به دانشجو ویزا بدهد و او را رد میکند.
پس از آماده شدن ویزا، سفارت برای شما ایمیل میزند که ویزا آماده شده است. دانشجوی خواهان ویزای F معمولا 120 روز وقت دارد که ویزای خود را دریافت نماید.(ذکر این نکته ضروری است که بهتر است این زمان به کمتر از 2 هفته به پایان 120 روز نکشد). فرد متقاضی باید با مدارک مورد نظر برای دریافت ویزا اقدام کند (ویزا پس از دریافت passport متقاضی پس از چند روز به آدرس پستی که در مرحله گرفتن وقت انتخاب کرده اید میرود). برای کسب اطلاعات در مورد مدارک مورد نیاز به اینجا مراجعه کنید.

کشورها/روادید_دانشجویی_آمریکا.txt · آخرین ویرایش: 2015/06/27 11:51 توسط Charming