ابزار کاربر

ابزار سایت


کشورها:تحصیل_در_انگلستان

این یک نگارش قدیمی از این مطلب است!


گرفتن پذیرش دکترا از دانشگاه‌های بریتانیایی

در دانشگاه‌هایی که سیستم آموزشی بریتانیایی دارند (انگلستان، اسکاتلند، ایرلند، ولز، استرالیا، نیوزلند، …)، دکتری پژوهش محور بوده و در طول سه سال تحصیل، دانشجو می‌بایست روی یک پروژه مشخص، از همان ابتدا تحقیقات خود را آغاز کرده، بعد از سه سال با موفقیت به اتمام برساند.

دوره دکتری در این دانشگاه با عناوین PhD، Mphill leading to the PhD و Dphill تعریف شده‌اند. تفاوتی که Mphill leading to the PhD با دو مدرک دیگری دارد، اینست که در این نوع پذیرش، دانشجو می‌بایست به صورت یک دانشجوی Mphill (کارشناسی ارشد پژوهش محور) روی موضوع تحقیقاتی مورد نظر کار کرده و بعد از یک سال تا یک سال و نیم تحقیق، در صورتی که صلاحیت لازم را کسب نموده باشد، وارد تحقیقات مربوط به مقطع دکتری می‌شود.

شهریه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های بریتانیایی به دو نوع دانشجویان اروپایی/بریتانیایی (UK/EURO) و دانشجویان بین المللی تقسیم می‌شود. متأسفانه شهریه دانشجویان بین المللی بسیار سنگین خواهد بود. به دلیل همین شهریه سنگین دانشجویان خارجی، دریافت پذیرش در مقطع دکتری از دانشگاه‌های بریتانیا ساده بوده و دانشگاه‌ها به راحتی برای جلب سرمایه خارجی به دانشجویان غیر اروپایی(Overseas) پذیرش می‌دهند. با این وجود دانشگاه‌های تاپ بریتانیا ازجمله Oxford، Imperial College،Cambridge پروسه ارزیابی و پذیرش سختگیرانه‌تری دارند و جهت گرفتن پذیرش از این دانشگاه‌ها، نیاز به رزومه‌های قوی می‌باشد. بدیهی است که با توجه به بالابودن شهریه تحصیلی و هزینه زندگی در بریتانیا، دریافت بورس‌های کامل (پرداخت شهریه، هزینه زندگی) از دانشگاه‌ها پروسه بسیار دشواری بوده و اندک دانشجویان خارجی، آن هم با رزومه‌های چشمگیر و فوق‌العاده، موفق به دریافت بورس‌های کامل تحقیقاتی خواهند شد. داوطلبان پذیرش مقطع دکتری در طول سال تحصیلی می‌توانند با برقرای ارتباط با اساتید مورد نظر و جلب نظر مساعد آنها پیرامون تحصیل دکتری زیر نظر آنها، و پس از تعیین عنوان و موضوع تحقیق و همچنین تهیه پیشنهاد تحقیق (پروپوزال) درخواست خود را در هر زمانی از سال برای دریافت پذیرش ارسال نمایند. اما لازم به ذکر است که اکثر دانشگاه‌ها در بریتانیا یکی دو بار در سال مهلت زمانی ارسال مدارک مورد نیاز بورس تعریف کرده‌اند. در اغلب این دانشگاه‌ها پروسه درخواست پذیرش به صورت اینترنتی بوده و تمام مدارک مورد نیاز باید در وبسایت پذیرش آپلود شوند و جهت اخذ پذیرش اولیه نیازی به ارسال پستی مدارک نمی‌باشد. معمولاً در فرم‌های آنلاین پذیرش و بورسیه، می‌بایست رشته مورد نظر، موضوع تحقیق پیشنهادی و اساتید راهنمای پیشنهادی مشخص شده و در ادامه پیشنهاد تحقیق، نمره زبان، دانشنامه‌ها و ریزنمرات تحصیلی می‌بایست ضمیمه شوند. به غیر از دانشگاه‌های Oxford وCambridge، اکثر دانشگاه‌های دیگر بریتانیایی هزینه درخواست پذیرش (Application Fee) نیاز ندارند.

بعد از آنکه درخواست پذیرش (Application) متقاضی کامل شود، مدارک به دپارتمان مورد نظر ارسال شده و از آنجا نیز به هر کدام از اساتید پیشنهادی، یک نسخه فرستاده خواهد شد. به محض اینکه هر یک از اساتید، پذیرش متقاضی را قبول نماید، پذیرش اولیه از طریق مسئول تحصیلات تکمیلی دانشکده اطلاع‌رسانی خواهد شد. ملاک پذیرش برحسب اولویت انتخاب اساتید در فرم درخواست پذیرش خواهد بود. لذا تماس قبلی با اساتید، کمک فراوانی در تسریع، سهولت و موفقیت پروسه پذیرش می‌نماید، اما ضروری نیست.

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، از آنجایی که شهریه دکتری در بریتانیا مبلغ زیادی را در بر می‌گیرد و برای دانشگاه‌ها جنبه سودآوری نیز به همراه خواهد داشت، از اهدا بورس کامل به دانشجویان غیراروپایی در اغلب موارد خودداری می‌نمایند، مگر دانشجویان نخبه با رزومه‌های بسیار قوی. البته در بعضی شرایط ممکن است برای دانشجویان قوی تسهیلات خاصی فراهم شود که شهریه آنها از شهریه دانشجوی غیراروپایی به شهریه اروپایی/بریتانیایی کاهش یافته و یا دانشجوی غیراروپایی بتواند تفاوت بین شهریه بریتانیایی/اروپایی با شهریه غیراروپایی را بپردازد. راه دوم در دریافت بورس‌های تحقیقاتی، تماس با گروه‌های پژوهشی در داخل دانشگاه‌ها می‌باشد که از منابعی در خارج از دانشگاه بودجه قابل توجهی برای تحقیقات و پژوهش‌های خود دریافت می‌نمایند و با این شرایط می‌توانند شهریه و یا هزینه زندگی دانشجویان خارجی را نیز متقبل شوند.

راه دیگر برای دریافت بورس از دانشگاه‌های بریتانیایی، ارسال درخواست پذیرش برای موقعیت‌های خالی دکتری که در طول سال در هر زمانی تحت عنوان PhD Studentships در وب‌سایت دپارتمان‌ها، دانشکده‌ها، دانشگاه‌ها و دیتابیس‌های موقعیت خالی آگهی می‌شوند، است. در اغلب موارد این موقعیت‌های دکتری، همراه با بورس کامل برای دانشجویان با پرداخت شهریه بریتانیایی/اروپایی و هزینه زندگی دانشجویان می‌باشند. اما برای متقاضیانی که توانایی پرداخت تفاوت هزینه شهریه یک دانشجوی غیراروپایی و یک دانشجوی اروپایی را دارا می‌باشند، این پوزیشن‌ها، موقعیت‌های مناسبی محسوب می‌شوند، بدین صورت که این پوزیشن‌ها هزینه زندگی را کامل پرداخت نموده همچنین شهریه یک دانشجوی انگلیسی/اروپایی را پوشش می‌دهند. بنابراین دانشجویان خارجی که صلاحیت لازم برای پذیرفته شدن در این موقعیت‌ها را دارا باشند، با هماهنگی استاد و دانشگاه مورد نظر، می‌توانند با پرداخت تفاوت شهریه خارجی‌ها و اروپایی‌ها، ضمن دریافت بورس هزینه زندگی در این موقعیت‌ها پذیرفته شوند.

وب سایت مناسب برای اطلاع یافتن از این موقعیت‌های خالی دکتری در دانشگاه‌های بریتانیایی و کشورهای مشترک المنافع FindAPhD می‌باشد. با انتخاب گزینه دانشجوی غیراروپایی در منوی جستجوی موقعیت‌های خالی در این سایت، تمام موقعیت‌های خالی دکتری که بورسیه کامل برای دانشجویان غیراروپایی فراهم می‌نمایند، نمایش داده خواهد شد.

برای ادامه بحث پیرامون دانشگاههای بریتانیا، مطرح نمودن سوالات و بهرهمندی از راهنمایی‌های مشاوران، می‌توانید به انجمن آکادمیاکافه و انجمن کشور انگلستان مراجعه فرمایید.

کشورها/تحصیل_در_انگلستان.1393222016.txt.gz · آخرین ویرایش: 2019/08/17 19:50 (ویرایش خارجی)