ابزار کاربر

ابزار سایت


قوانین_تابعیت_و_گذرنامه

تفاوت‌ها

تفاوت دو نسخهٔ متفاوت از صفحه را مشاهده می‌کنید.

پیوند به صفحه‌ی تفاوت‌ها

نگارش قبل در دو طرف نگارش قبل
نگارش بعد
نگارش قبل
قوانین_تابعیت_و_گذرنامه [2013/09/07 14:40]
foreverblue [تابعیت اکتسابی]
قوانین_تابعیت_و_گذرنامه [2013/12/30 01:12] (فعلی)
ForeverBlue [2- تابعیت اکتسابی]
خط 5: خط 5:
 ===== تابعیت ===== ===== تابعیت =====
  
-تابعیت در واقع رابطه ی یک فرد با یک حکومت می باشد و به اصطلاح حقوقی به معنای عضویت یک فرد در جمعیت تشکیل دهنده ​ی یک دولت گفته می شود و یا به عبارتی دیگر تابعیت نشان دهنده رابطه ی سیاسی، حقوقی و معنوی یک شخص با کشوری معین است.+تابعیت در واقع رابطه ی یک فرد با یک حکومت می باشد و به اصطلاح حقوقی به معنای عضویت یک فرد در جمعیت تشکیل دهنده یک دولت گفته می شود و یا به عبارتی دیگر تابعیت نشان دهنده رابطه ی سیاسی، حقوقی و معنوی یک شخص با کشوری معین است.
  
 **انواع تابعیت** **انواع تابعیت**
خط 12: خط 12:
  
  
-==== تابعیت ذاتی ==== +==== 1- تابعیت ذاتی ==== 
-تابعیت ذاتی به تابعیتی گفته می شود که فرد به محض به دنیا آمدن به صورت ​اتوماتیک ​آن را کسب میکند. در کشورهای مختلف دنیا تابعیت ذاتی ​و یا اصلی از دو طریق به شهروندان ​اعطا میشود. +تابعیت ذاتی به تابعیتی گفته می شود که فرد به محض به دنیا آمدن به صورت ​خودکار آن را کسب میکند. در کشورهای مختلف دنیا تابعیت ذاتی ​به یکی از این دو روش زیر به شهروندان ​تعلق میگیرد: سیستم خون و سیستم خاک. ​
- +
-تابعیت ذاتی عموماً مبتنی بر دو سیستم است: سیستم خون و سیستم خاک. ​+
  
 === سیستم خون (Jus sanguinis) === === سیستم خون (Jus sanguinis) ===
خط 24: خط 22:
 === سیستم خاک (Jus soli) === === سیستم خاک (Jus soli) ===
  
-فقط کسی که درون خاک کشور A متولد شده باشد، تابعیت کشور A را خواهد گرفت +فقط کسی که درون خاک کشور A متولد شده باشد، تابعیت کشور A را خواهد گرفت. مثلا ​در ایران تابعیت به طور عمده بر سیستم خون متکی است، یعنی ​کسی که از پدر ایرانی (در داخل ایران یا بیرون از ایران) متولد شود ایرانی است اگرچه مادرش غیرایرانی باشد. 
-در ایران ​==> ​تابعیت به طور عمده بر سیستم خون متکی است==> ​کسی که از پدر ایرانی (در داخل ایران یا بیرون از ایران) متولد شود ایرانی است اگرچه مادرش غیرایرانی باشد. +در آمریکا و کانادا تابعیت به طور عمده بر سیستم خاک مبتنی است. ( سیستم خون شرایط و قوانین خاص خود را دارد)
-در آمریکا و کانادا ​==> ​تابعیت به طور عمده بر سیستم خاک مبتنی است. ( سیستم خون شرایط و قوانین خاص خود را دارد)+
  
 نکته: طبق قوانین جدید تابعیت کانادا(در زمان نگارش این پست)، در صورتیکه فردی خارج از کانادا متولد شده باشد و هیچکدام از والدین کانادایی اش، متولد کانادا نباشند، تابعیت کانادایی را به صورت اتوماتیک کسب نمی کند مگر آنکه حداقل یکی از والدینش قبل از کسب تابعیت کانادایی، مهاجر کانادا بوده باشد. پس بدین ترتیب مهاجرین که تبعیت کانادایی اخذ نموده اند، لازم نیست نگران تابعیت فرزندشان در صورت به دنیا آمدن وی در خارج از خاک کانادا باشند. نکته: طبق قوانین جدید تابعیت کانادا(در زمان نگارش این پست)، در صورتیکه فردی خارج از کانادا متولد شده باشد و هیچکدام از والدین کانادایی اش، متولد کانادا نباشند، تابعیت کانادایی را به صورت اتوماتیک کسب نمی کند مگر آنکه حداقل یکی از والدینش قبل از کسب تابعیت کانادایی، مهاجر کانادا بوده باشد. پس بدین ترتیب مهاجرین که تبعیت کانادایی اخذ نموده اند، لازم نیست نگران تابعیت فرزندشان در صورت به دنیا آمدن وی در خارج از خاک کانادا باشند.
خط 37: خط 34:
 {{ :​jus_soli_world.svg.png?​300 |}} {{ :​jus_soli_world.svg.png?​300 |}}
  
-==== تابعیت اکتسابی ====+==== 2- تابعیت اکتسابی ====
  
-به تابعیتی گفته می شود که فرد در هنگام تولد آنرا کسب نکرده و بعداً به خاطر پدید آمدن شرایطی آن را اخذ نموده است که خود به چند دسته تقسیم می شود:+به تابعیتی گفته می شود که فرد در هنگام تولد آنرا کسب نکرده و بعداً به خاطر پدید آمدن ​برخی ​شرایط آن را اخذ نموده است که خود به چند دسته تقسیم می شود:
  
 **تابعیت تحصیلی:​** به تابعیتی گفته می شود که در نتیجه ی اراده و درخواست فرد متقاضی صادر می شود. مثلا یک ایرانی در آلمان درخواست تابعیت آلمان میکند و در نهایت به او اعطا میشود. **تابعیت تحصیلی:​** به تابعیتی گفته می شود که در نتیجه ی اراده و درخواست فرد متقاضی صادر می شود. مثلا یک ایرانی در آلمان درخواست تابعیت آلمان میکند و در نهایت به او اعطا میشود.
خط 62: خط 59:
  
 نکته: این فرزند در صورتی که پسر باشد و 18 سال تمام داشته باشد، مباحث خدمت سربازی در خصوصش مطرح خواهد بود. نکته: این فرزند در صورتی که پسر باشد و 18 سال تمام داشته باشد، مباحث خدمت سربازی در خصوصش مطرح خواهد بود.
 +
 نکته: این فرد میتواند در شرایط خاص بعنوان همراه وارد کشور شود(بدون گذرنامه ایرانی) نکته: این فرد میتواند در شرایط خاص بعنوان همراه وارد کشور شود(بدون گذرنامه ایرانی)
  
خط 130: خط 128:
  
 درموردفقره دوم اين ماده مدت اقامت درخارجه براي خدمت دولت ايران درحكم اقامت درخاك ايران است .  درموردفقره دوم اين ماده مدت اقامت درخارجه براي خدمت دولت ايران درحكم اقامت درخاك ايران است . 
 +
 +==== ماده 988 قانون مدنی ====
 +
 +اتباع ايران نمي توانندتبعيت خودراترك كنندمگربه شرايط ذيل
 +
 +1 - به سن 25سال تمام رسيده باشند. ​
 +
 +2 - هيئت وزراءخروج ازتابعيت آنان رااجازه دهد.
 + 
 +3 - قبلا تعهد نمايند كه درظرف يكسال ازتاريخ ترك تابعيت حقوق خود رابراموال غيرمنقول كه درايران دارامي باشندوياممكن است بالوراثه دارا شوندولوقوانين ايران اجازه تملك آن رابه اتباع خارجه بدهدبنحوي ازانحاء به اتباع ايراني منتقل كنندزوجه واطفال كسي كه برطبق اين ماده ترك تابعيت مي نماينداعم ازاينكه اطفال مزبورصغيرياكبيرباشندازتبعيت ايراني خارجي نمي گردندمگراينكه اجازه هيئت وزراءشامل آنهاهم باشد. ​
 +
 +4 - خدمت تحت السلاح خود را انجام داده باشند. ​
 +
 +تبصره الف - كساني كه برطبق اين ماده مبادرت به تقاضاي ترك تابعيت ايران وقبول تابعيت خارجي مي نمايندعلاوه براجراي مقرراتي كه ضمن بند(3)ازاين ماده درباره آنان مقرراست بايدظرف مدت سه ماه ازتاريخ صدورسندترك تابعيت ازايران خارج شوندچنانچه ظرف مدت مزبورخارج نشوندمقامات صالحه امربه اخراج آنهاوفروش اموالشان صادرخواهندنمود وتمديدمهلت مقرره فوق حداكثرتايكسال موكول به موافقت وزارت امور خارجه مي باشد. ​
 +
 +تبصره ب - هيئت وزيران مي تواند ضمن تصويب ترك تابعيت زن ايراني بي شوهرترك تابعيت فرزندان او را نيز كه فاقدپدروجدپدري هستندوكمتر از18سال تمام دارند و يا به جهات ديگري محجورنداجازه دهد.فرزندان زن مذكورنيزكه به سن 25سال تمام نرسيده باشندمي توانندبه تابعيت از درخواست مادرتقاضاي ترك تابعيت نمايند. ​
 +
 +===== تابعیت دوگانه =====
 +تابعیت مضاعف یا چندگانه وضعیت شخصی است که همزمان تابعیت دو یا چند کشور را دارد. یعنی برخی کشورها به شما اجازه میدهند که به تابعیت آن کشور درآیید در حالی که همزمان تابعیت کشور قبلی خود را نیز حفظ کنید. در تصویر زیر،کشورهای سبز آنهایی هستند که تابعیت دوگانه را قبول دارند.
 +
 +{{ ::​dual_citizenship.svg.png?​300 |}}
 +
 +**مثال 1-**  کشورهایی که تابعیت دوگانه را قبول دارند(کشورهای سبز در تصویر بالا):
 +
 +چنانچه یک ایرانی در کشور فنلاند بخواهد به تابعیت فنلاند درآید. کشور فنلاند به او اجازه میدهد که همچنان تابعیت ایرانی خود را حفظ کند و پاسپورت ایرانی اش را نگه دارد
 +
 +
 +**مثال 2-** کشورهایی که تابعیت دوگانه را نمیپذیرند(کشورهای قرمز در تصویر بالا):
 +
 +چنانچه یک ایرانی در کشور دانمارک بخواهد به تابعیت دانمارک درآید. از نظر حکومت دانمارک او باید ابتدا تابعیت ایرانی اش را ترک کند و سپس تابعیت دانمارکی بگیرد (در صورت ترک تابعیت این فرد دیگر ایرانی محسوب نمیشود و برای سفر به ایران باید ویزای ایران بگیرد). مگر این که آن فرد بتواند اثبات کند فرآیند ترک تابعیت زمان بر یا هزینه بر است و مشکلات فراوانی برایش به همراه خواهد داشت.
 +
 +
 +نکته مهم: در خصوص ​ اتباع ایران، استثناهای خاصی وجود دارد. مثلا کشور آلمان با وجود این که تابعیت دوگانه را قبول ندارد، اما استثناً به ایرانیان اجازه میدهد تابعیت (و در نتیجه پاسپورت) ایرانی خود را همچنان حفظ کنند. بنابراین پیشنهاد میشود قبل از هرگونه تصمیم گیری، از قبل در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید. این موضوع در مورد کشورهای دیگر مانند نروژ و .. هم صادق است. ​
 +
قوانین_تابعیت_و_گذرنامه.1378564831.txt.gz · آخرین ویرایش: 2019/08/17 19:50 (ویرایش خارجی)