18-05-2016, 04:58 AM
من تجربه ای که در مورد سوال "پس از پایان تحصیل چه میکنی" داشتم، این بود که به مصاحبه کننده گفتم، تمایل دارم که از این تجربیاتم برای رسیدن به اهداف شغلیم استفاده کنم (حالا این اهداف شغلی با توجه به مقطعی که در اون تحصیل میکنید، میتونه مقدار کمی متفاوت باشه)، یعنی من اشاره ای به اینکه آیا میخوام در "کشور" محل تحصیل بمونم یا برگردم کشورم، نکردم، مصاحبه گر (که استاد الانم هستش) هم چیزی در مورد کشور نپرسید. فقط در مصاحبه دوم گفت که چه مراکزی رو برای کار در نظر گرفتی (جدا از صنعت و با فرض اینکه بخوای به عنوان محقق کارت رو ادامه بدی) من هم مراکز تحقیقاتی متفاوتی رو نام بردم (هم در امریکا، هم در اروپا و حتی در استرالیا و نیوزلند).
طبق تجربه من، در مورد مهارت های حل مسئله، با توجه به اینکه مصاحبه آکادمیک هستش، ممکن در راستای کاری که قراره انجام بدید یا انجام دادید، سوال کنند و بپرسند مثلا اگر فلان مشکل در کار تحقیق پیش بیاد، بنظرت چه راهی رو باید رفت یا چه باید کرد؟ (اگر مصاحبه کاری بود، نوع سوالی که در این زمینه از شما میپرسند و متعاقبا پاسخ اون هم متفاوت خواهد بود).
جواب دو تا سوال آخر هم از فرد به فرد دیگه ای تغییر خواهد کرد، اگر از من سوال اول پرسیده میشد، میگفتم که همین طور که الان در رشته مرتبطم مشغول به کار هستم، همین کار رو ادامه میدادم ولی نگاهی هم به اپلای کردن مجدد داشتم، به خاطر اینکه فکر میکنم باید این روحیه دانش پژوه خودم رو و اینکه دوست دارم اطلاعاتم رو در فلان زمینه تکمیل کنم، ارضا کنم و فکر میکنم این دوره بتونه بهم کمک که به این هدف برسم.
درباره سوال دوم هم بنظرم باید پروژه ای که قراره روش کار کنید رو بررسی کنید و جواب این سوال رو متعاقب اون بدید، مثلا میتونید اینجوری بگید که بزرگترین چالشی که ممکنه در این پروژه باهاش مواجه بشم، فلان آنالیز هستش ولی از اونجایی که من سابقه کار کردن با این روش رو دارم و از طرف دیگه چون آدمی هستم که همیشه سعی میکنه بهترین و کارآمدترین راه حل های ممکن رو برای چالش ها و مشکلات پیدا کنه، فکر میکنم بتونم به خوبی از پس این چالش هم بر بیام.
به طور کلی و به قول خارجی ها as a rule of thumb کلا شما باید سوالات اینجوری رو برگردونید و ازش در راستای هدف خودتون و با توجه به توانمندی هاتون پاسخ بدید.
The golden opportunity you're seeking is in Yourself. It's not in your environment, in luck, in chance, or the help of other; it is in yourself Alone
راه های دریافت رایگان مقالات و کتاب ها
اهــدای سلول بنیادی - اهـــدای عضو - محک
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Mami رو در متن سوال قرار بدید.
راه های دریافت رایگان مقالات و کتاب ها
اهــدای سلول بنیادی - اهـــدای عضو - محک
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Mami رو در متن سوال قرار بدید.