16-05-2016, 08:39 AM
(14-05-2016, 10:29 PM)Eli87501 نوشته: سلام دوستان، این اولین ایمیل من برای استاد مورد نظرمه. بیزحمت یه نگاه بهش بکنید و اگه جایی ایرادی میبینید بهم بگید تا اصلاحش کنم.
@Babak عزیز خوشحال میشم نظر شما رو هم بدونم.
Dear Professor XXXX,
I am a graduate student of Nano Chemistry from University of Isfahan (Isfahan, Iran).
I worked on preparation of polyoxomolybdate nanocages containing Keggin and investigation of their catalytic application in the oxidation of alcohols and sulfides for my M.Sc thesis and published a paper out of this work in Inorg. Chem. Commun.
I am interested in design and synthesis of nanostructures, nanoparticles, and their potential applications in catalysis, and general guest-host interactions. I have read about your research interests and publications from your web page, and I found out that your research interests are in line with those of mine. I will be grateful if you consider me for any possible PhD position in your research group in spring 2017.
All in all, as a result of my attempt my overall GPA is 17.08 out of 20, and also my overall TOEFL score is 99. For more information please kindly find my CV attached to the email as well.
Best regards,
My Name
به نظر من در کل خوبه. البته سلایق و نظرها در مورد نوشتهها کمی ممکنه متفاوت باشه و مثلا Matinking گرامی به نکاتی اشاره کرده که از نظر ایشون بهتره تغییر کنه. واقعا نمیشه گفت که کدوم به طور قطع بهتره، اما اونچه که مسلمه باید سعی کنید که متن شما بدون اشکالات گرامری
و نگارشی باشه.
شاید بهتر باشه جمله I have read about your research ... رو به صورت زیر بنویسید:
Reading your web page, I became familiar with your publications and research interests and found them close to those of mine.
پاراگراف آخر رو هم من این طور مینویسم:
My overall GPA is 17.08 out of 20, and my overall TOEFL score is 99. For more information please see my attached resume.
«ارزش زندگی میتواند با توانایی فرد برای تغییر سرنوشت انسانهایی که در موقعیت پایینتری از وی قرار دارند، اندازهگیری شود.» --Bill Strickland
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Babak رو در متن سوال قرار بدید.
چنانچه با ساختار فروم آشنا نیستید و نمیدونید سوالتون رو کجا بپرسید، سوالتون رو در این موضوع مطرح کنید تا مشاوران شما رو راهنمایی کنند.
لطفا سوالاتتون رو در فروم بپرسید و از پیام خصوصی برای این منظور استفاده نکنید. در صورتی که مایلید من به سوال شما پاسخ بدم @Babak رو در متن سوال قرار بدید.
چنانچه با ساختار فروم آشنا نیستید و نمیدونید سوالتون رو کجا بپرسید، سوالتون رو در این موضوع مطرح کنید تا مشاوران شما رو راهنمایی کنند.