آکادمیا کافه
FAQ آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: راهنمای دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- موضوع: FAQ آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم (/Thread-FAQ-%D8%A2%D9%86%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4-%D9%88-%D8%A7%D8%B9%D8%B2%D8%A7%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85)

صفحات 1 2 3


آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - ForeverBlue - 06-06-2014

اخذ پذیرش به کمک موسسات اعزام دانشجو مدتهاست که به امری رایج تبدیل شده است. بسیاری از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر جهان را دارند از خدمات این موسسات استفاده میکنند.
استفاده از خدمات این موسسات میتوانند مانند یک تیغ دو لبه باشد. از سویی ممکن است به سهولت در فرآیند گرفتن پذیرش  در زمان کمتر کمک کند و از سویی هم میتواند فرد متقاضی را به کلی از مسیر خود منحرف کند. متاسفانه افراد فراوانی نیز وجود دارند که به اسم موسسه اخذ پذیرش در حال سودجویی و اخاذی هستند و از اطلاعات کم فرد متقاضی نهایت سوء استفاده را میبرند.

در این تاپیک سعی داریم به تدریج به بررسی نکات مهم در برخورد با این موسسات بپردازیم.
 
نکته 1: این تاپیک به راهنمایی ها و اصول کلی اشاره خواهد کرد و درگیر مسائل جزئی نخواهد شد.

نکته 2: نام بردن از هیچ موسسه ای در این تاپیک مجاز نمیباشد (در صورتی که از موسسه نام برده شود، آن موسسه باید حق دفاع از خود را داشته باشد که اساسا در فروم چنین امکانی وجود ندارد)


 


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - ForeverBlue - 07-06-2014

الف) چرا موسسات اخذ پذیرش؟
موسسات اخذ پذیرش مانند موسسات خدماتی دیگر به فرد مراجعه کنند سرویس هایی را ارائه میدهند و در قبال آن پول دریافت میکنند. مانند یک موسسه حقوقی که حاضر میشود به جای متقاضی از او در دادگاه دفاع کند یا برخی امور او را پیگیری کند. 
عموما تصور اصلی از این موسسات این بوده که تلاش میکنند دانشجو درگیر مسائلی مانند پیگیری نامه ها و انجام مکاتبات نشود و از طرفی تلاش کنند فرصتهای تحصیلی مناسب برای متقاضی را جستجو کنند و از متقاضی را از اشتباه های معمول (در مکاتبات، ارسال مدارک و ...) بازدارند.
متاسفانه بسیاری تصور میکنند گرفتن پذیرش کاری است فوق توانایی انسان و  موسسات اعزام دانشجو معجزه میکنند و فقط کافی است قراردادی با آنها منعقد شود و پولی پرداخت شود! 
بدیهی است که در این بین برخی تلاش میکنند از این تصور نادرست سوء استفاده کنند و پول فراوانی به جیب بزنند. کافی است پس از 4 ماه دواندن یک متقاضی به او نامه ای بدهند که حاکی از گرفتن پذیرش است! متقاضی زمانی متوجه میشود این نامه جعلی است که درخواست ویزای او رد میشود!

1- ​آیا واقعا به کمک موسسات اعزام دانشجو نیاز است؟
لزوما خیر، بسیاری از کسانی که توانسته اند پذیرش بگیرند از هیچ موسسه ای کمک نگرفته اند و از ابتدا تا انتهای فرآیند پذیرش را خودشان طی کرده اند. هیچکدام از مراحل انجام پذیرش هم آنچنان پیچیده و سخت نیست که خودتان از پس آن برنیایید. 
گرفتن پذیرش مانند مسائل پیچیده حقوقی نیست که نیاز به یک وکیل بسیار خبره داشته باشد. با کمی مطالعه و جستجو شما هم میتوانید به هدف خود برسید.


2- آیا موسسات اعزام دانشجو کار خاصی انجام میدهند که خود فرد متقاضی نمیتواند؟
فرآیند پذیرش عموما شامل پیدا کردن موقعیت مناسب در دانشگاه ها، ارائه مدارک و پیگیری و گرفتن پاسخ است. همه این مراحل را خود شما میتوانید انجام دهید. در تاپیک فلوچارت پذیرش و مراحل مهاجرت در این مورد توضیح بسیار جالبی داده شده است.

3- آیا موسسات اعزام دانشجو دارای روابط خاصی با اساتید در دانشگاه های معتبر هستند و به این دلیل میتوانند از دانشگاه های خوب پذیرش بگیرند؟
اساتید دانشگاه های معتبر هرگز اعتبار خود را به خاطر دوستی و روابط خاص با موسسات دیگر تخریب نمیکنند. هر دانشگاه و هر دانشکده استانداردها و پیش نیازهایی دارد که اساتید هم باید آن را رعایت کنند. از طرفی هیچ استادی به دانشجویی که ممکن است بعدا در اثر ضعف و ... برایش مشکل ایجاد کند پذیرش نخواهد داد. 
این که تصور کنیم در دانشگاه های معتبر برخی اساتید صرفا از روی پارتی بازی حاضرند به افرادی که شرایط لازم را ندارند پذیرش بدهند کمی دور از ذهن است. این که بین دو نفر که شرایط لازم را دارند نظر یک استاد دخیل است و ممکن است از روی شناخت قبلی و سلیقه شخصی فردی انتخاب شود کاملا امکان پذیر است اما چندان منطقی نیست که تصور کنیم استاد یک دانشگاه رتبه 20 دنیا حاضر شود به فردی که معدل 12 دارد و آیلتس هم ندارد صرفا از روی آشنایی با موسسه خاصی پذیرش بدهد 

4- آیا میتوان بدون کمک گرفتن از هیچ موسسه ای پذیرش گرفت؟
بله، بسیاری این کار را کرده اند. پس کاملا شدنی و عقلانی است.

5- آیا این موسسات در سفارتها و .. نیز روابطی دارند و میتوانند فرآیند ویزا گرفتن را تسهیل کنند؟
خیر! گرفتن ویزا شرایط خاص و استانداردهای خودش را دارد. 
بخشی از فرآیند ویزا گرفتن در سفارت انجام میشود (که بیشتر در مورد گرفتن وقت و مصاحبه و مدارک است)
بخش دیگری که شامل  تصمیم گیری است معمولا در جای دیگری انجام میشود. همانطور که مثلا در تاپیک ویزای شنگن هم گفته شده مهمترین عوامل مثبت برای گرفتن ویزا شرایط خود شما (وضعیت مالی، اعتباری و ..) و اعتبار دعوت کننده است.
این که برخی موسسات ادعا میکنند ما در فلان سفارت "آشنا" داریم که راحت کار ویزاش شما را راه می اندازند ادعای صحیحی نیست.

6- مزایای استفاده از خدمات این موسسات چیست؟
به فرض معتبر بودن و درستکاری این موسسات، تنها مزیتی که میتوانند داشته باشند کمک و مشاوره به شما در مورد انتخاب دقیق تر دانشگاه و رشته و همچنین ارسال کامل و به موقع مدارک است. اگر آن قدر وقت کم دارید که ترجیح میدهید این کار را یک نفر دیگر برایتان انجام دهد میتوانید از این موسسات کمک بگیرید.

7- معایب استفاده از خدمات این موسسات چیست؟
شما عملا تصمیم گیری خود را به این موسسات واگذار میکنید. بنابراین در صورت هرگونه اشتباه توسط این موسسات فردی که متضرر میشود خود شما هستید. ممکن است برای شما از دانشگاه نامتعبری پذیرش گرفته شود در حالی که میتوانسته اید در دانشگاه بهتری پذیرفته شوید.
موارد متعددی رخ میدهد که این موسسات به دلیل بی دقتی در ارسال مدارک باعث رد شدن تقاضای پذیرش میشوند.
متاسفانه افراد سودجوی بسیاری نیز وجود دارند که سوء استفاده های فراوانی میکنند و به اشکال مختلف کارهای نادرستی انجام میدهند که حاصلش فقط زیان مالی برای متقاضی است.



RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - ForeverBlue - 06-07-2014

ب) اعتبار موسسات را از کجا تشخیص دهیم؟
1- از کجا بفهمیم موسسه اعزام دانشجو دارای اعتبار کافی است؟ صحت ادعاهای این موسسات را چگونه تشخیص دهیم؟
متاسفانه هیچ روش مشخصی برای این کار وجود ندارد.چرا که تقریبا هیچ معیار و استانداردی برای سنجش این موسسات وجود ندارد.

مثلا هیچ آمار دقیق نیست که نشان بدهد موسسه A چه تعداد متقاضی داشته و از این تعداد موفق شده برای چند نفر در دانشگاه معتبر پذیرش بگیرد؟ حتی در صورت وجود چنین آماری بازهم نمیتوان نظر داد که فعالیتهای این موسسه در گرفتن پذیرش نقش داشته و ناشی از تلاش و پیگیری خود متقاضی نبوده است.

تنها روشی که وجود دارد صحبت با افرادی است که اخیرا از این موسسات استفاده کرده و موفق شده اند. (البته افرادی که شما خودتان انها را بشناسید نه آنهایی که موسسه به شما معرفی میکند). البته این مورد نیز 100% قابل اعتماد نیست چرا که گاهی این موسسات در اثر مشکلات مالی یا تغییرات مدیریتی   یا در اثر مشهور شدن و ... به کلی شیوه کار خود را تغییر میدهند!


با این حال موارد زیر بدیهیاتی هستند که در صورتی که موسسه ای دارای موارد زیر نباشد چندان قابل اعتماد نیست:

1- شرکت ثبت شده باشند و از تاسیس شان مدتی گذشته باشد (موسسه ای از تاسیس آن دو هفته میگذرد و شاید چندان قابل اعتماد نباشد)

2- دارای دفتر و آدرس و تلفن معتبر باشند (جالب است بدانید برخی از این موسسات اصلا دفتر کار هم ندارند و صرفا از طریق تلفن و ایمیل و ... کار میکنند!!! یا برخی از این موسسات در آموزشگاه های زبان و ... اتاقی را اجاره میکنند و در آنجا کار میکنند.

3- صراحتا حوزه فعالیت خود را مشخص کنند و بگویند که از چه دانشگاه هایی میتوانند برای شما پذیرش بگیرند. برخی از این موسسات در هر کشوری که شما بخواهید ادعای تخصص دارند! معمولا موسسات معتبر در یکی دو کشور یا محوطه فعالیت میکنند. مثلا فقط در مورد کشورهای استرالیا و نیوزیلند. یا مثلا امریکا و کانادا.
ولی این که موسسه ای از شرق چین تا غرب جمهوری دمکراتیک کنگو تخصص داشته باشد نشانه خوبی نیست!

2- چگونه ممکن است از ناآگاهی ما سوء استفاده شود؟
در پست بعدی M1ke عزیز در این مورد مفصلا توضیح داده اند.


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - M1KE - 06-07-2014

به نظرم مهمترین نکته در کار با موسسه های پذیرش این هست که در ازای چیزی که ارزش افزوده داره پول بدین و اینطور نباشه که در ابتدای کار پول زیادی بدین و بعد بدون اینکه چیزی نصیب شما بشه پول زیادی هم داده باشین چرا که بازپس گیری اون در بیشتر موارد کار سختی هست. همین طور دقت کنند دقیقا از چه دانشگاهی (نام دقیق با رتبه تقریبی)، در چه رشته ای، با چه شرایط زبانی و مالی پذیرش می گیرند.

1- نام دانشگاه: ممکنه مثلا اسم دانشگاه Stanford College of Doushan Tapeh باشه بعد به شما بگن از Stanford براتون پذیرش می گیریم شما هم خوشحال که از یک دانشگاه خوب پذیرش می گیرین بعد که نگاه می کنید می بینید یک مدرسه ای هست بالای یک تپه در بیابان! وقتی عنوان دانشگاه مشخص شد تحقیق کنید اون دانشگاه دقیقا کجا هست از نظر شرایط زندگانی و امنیت و غیره و چه فرصت های تحصیلی و شغلی و غیره ای رو می تونه در آینده برای شما همراه داشته باشه.

2- نام رشته: ممکنه رشته شما Civil Engineering باشه و رشته ای که اونها برای شما پذیرش می گیرند Civil Rights Under Humanitarian Law باشه و به شما گفته بشه در رشته Civil براتون پذیرش می گیریم. بعد از تحصیل تازه شما متوجه میشین به سیلابس اون رشته علاقه ای ندارین و هزینه زیادی هم دارین براش می کنین. بعد از مشخص شدن رشته تحقیق کنید که دقیقا چه سیلابس درسی داره و آیا به اون علاقه دارید یا خیر و چه نقشی در پیشرفت تحصیلی و شغلی شما در آینده خواهد داشت.

3- شرایط زبانی: معمولا موسسات برای راحتی از دانشگاه هایی که شرایط زبانی مشروط (Conditional) دارند پذیرش می گیرند که در این صورت اولا شانس گرفتن ویزا برای چنین دانشگاه هایی کمتر هست و همین طور معمولا می بایست یک سری دوره های زبانی رو در ابتدای کار بگذرونید. در صورتی که دانشگاه مورد نظر غیر انگلیسی زبان باشه این موضوع ممکنه دشواری های زیادی رو از نظر زبانی برای شما بوجود بیاره.

4- شرایط مالی: اینکه مشخص باشه شما فاند دارید یا خیر و اگر قرار هست هزینه شخصی باشه هزینه اون تقریبا چقدر هست. گاهی هزینه های تحصیل برای یک مقیم/شهروند به جای هزینه تحصیل یک خارجی به عنوان هزینه تحصیل در اون دانشگاه معرفی میشه که ممکنه تا 3 برابر متفاوت باشه.

نوشتاری بودن قرارداد و مشخص بودن چهار موردی که اشاره شد می تونه تا حدی از ایجاد سوء تفاهم در آینده جلوگیری کنه.



RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - ForeverBlue - 06-07-2014

3- از کجا بدانیم برگه پذیرش ارائه شده واقعی است یا جعلی؟

معمولا این موسسات در پایان کار خود یک نامه از طرف دانشگاه/موسسه مد نظرتان به شما میدهند که همان نامه پذیرش است و شما باید آن را به سفارت مربوطه برای گرفتن ویزا ارائه کنید.
متاسفانه برخی موسسه های سودجو که از ناآگاهی مراجعه کنندگان سوء استفاده میکنند پس از مدتها دواندن متقاضی و گرفتن مبالغ پول به ایشان یک برگه جعلی میدهند که در آن نوشته شده از فلان دانشگاه پذیرش گرفته است! واضح است که ارائه این برگه به سفارت قطعا به معنی رد شدن درخواست ویزا و ثبت یک مورد سابقه منفی است.

تنها راهی که برای شناسایی صحت و اصالت این نامه وجود دارد تماس با دانشگاه و استعلام از خود دانشگاه است. ساده ترین راه اسکن کردن نامه و ایمیل زدن آن به فردی است که زیر نامه را امضا کرده است. هیچ راه دیگری وجود ندارد که بتوانید 100% مطمئن باشید این نامه جعلی نیست.

 گاهی موسسات افراد را میترسانند که اگر شما این استعلام را انجام دهید به مسئولان آن دانشگاه برمیخورد و ممکن است پذیرش را لغو کنند و ...!!!! به هیچ عنوان نباید تحت تاثیر حرفهای موسسات قرار گرفت و در نوعی رودربایستی حرف آنها را پذیرفت. پرداخت پول را میتوانید در قرارداد منعقده مشروط به تایید نامه پذیرش توسط دانشگاه بکنید. اگر نامه پذیرش واقعی باشد و دانشگاه نیز دانشگاه معتبری باشد این استعلام هیچ مشکلی نخواهد داشت.


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - Torkan - 01-07-2015

(01-07-2015, 06:23 PM)morishadmehr نوشته: سلام دوستان
میشه لطفا لینکی رو معرفی کنید که در مورد تجربیات کسانی که از خدمات این موسسات استفاده کردن مطالبی داشته باشه؟
من هر چی گوگل کردم چیزی پیدا نکردم.

درود

اینجا رو ببینید. بازم سرچ کنید گوگل رو شاید چیزای دیگری پیدا شد. امکان گذاشتن لینک فکر کنم اینجا نباشه چون خلاف قوانین هست. البته بعضا وبسایتهای موسسات خودشون نظرات مردم رو میذارن حالا نمیدونم تا چه حد سرکاری نباشه!

بااحترام،
ترکان


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - morishadmehr - 02-07-2015

(01-07-2015, 06:26 PM)Charming نوشته: درود

اینجا رو ببینید. بازم سرچ کنید گوگل رو شاید چیزای دیگری پیدا شد. امکان گذاشتن لینک فکر کنم اینجا نباشه چون خلاف قوانین هست. البته بعضا وبسایتهای موسسات خودشون نظرات مردم رو میذارن حالا نمیدونم تا چه حد سرکاری نباشه!

بااحترام،
ترکان

ممنون، خیلی گشتم ولی چیز مفیدی نیست که به فکر آدم جهت بده.
هر چی هست نقل قول افرادیه که بدون هیچ دلیل خاصی میگن همه این موسسات کلاه بردارن. حالا چطور به این نتیجه رسیدن خدا داند...


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - مهمان - 08-02-2017

کاملا موافقم‌.اینا همشون کلاه بردارن‌علت اینکه شما مدام همین رو میشنوین اینه که تا باهاشون مستقیما سر و کار نداشته باشین نمیدونین چه آدمایی هستن .جزییات بسبار زیاده.
مثلا یکیش اینه که این دوستمون میگن وقتی پذیرش گرفتن از رشته تون و شرایط مالی و زبان و اسم دانشگاه به طور دقیق مطمئن بشید بعد پول بدین.ولی عملا اینا همه ی راه ها رو می بندن چون زرنگ تر از این حرفا هستن.برای من قرار بود لیسانس و ارشد همزمان اقدام کنن توی دوتا رشته ی متفاوت.الان زنگ زدن میگن پذیرشتون اومده بیایین تسویه حساب تا پذیرش و ندارک رو تحویل بدیم.(مدارک رو هم گرو می گیرن تا پولو کامل ندین برنمی گردونن).خلاصه من بهش میگم کدوم رشته قبول شدم،میگه شماره حساب میدم بقیه مبلغ قرارداد رو واریز کنین تا بهتون بگم چه رشته ایی قبول شدین!!!بعد شما انتظار دارین که دقیق بهتون اطلاعات بدن و سیلابس هم بگن؟!
واقعا توی چاه عمیق این موسسه ها گیر نکنین که به جز تاسف و پول هدر دادن هیچ چیزی نسیبتون یشه.


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - مهمان - 14-06-2017

با سلام 
من برای تحصیل پزشکی در المان اقدام کردم..
بعضی از موسسات (اکثرشون)و بعضی از دوستانم میگن برگه ای مبنی بر اینکه در کنکور در دانشگاه سراسری در ایران قبول شدی لازمه..
ولی من در تماس با بعضی موسسات که به ظاهر بسیار مطمعن میان و چندین دفتر در شهر های مختلف ایران و همچنین در بعضی کشور های دیگه دارند گفتن ما نیازی به این برگه نداریم و بدون این میتونیم بفرستیم..حالا میشه راهنماییم کنید چجوری میتونم از صحت این موضوع اطمینان پیدا کنم؟ متشکرم


RE: آنچه باید در مورد موسسات اخذ پذیرش و اعزام دانشجو بدانیم - مهمان - 27-06-2017

سلام دوستان و ادمین جان محترم من سوالی که داشتم اینه که کارشناسی ترم اخرم هستم معدلمم 16هستش و ایلتس هم دارم 6.5هستش میخوام برای ارشد برم کشور کانادا قصدم استفاده ازین موسسات اعزام بود ولی الان مردد شدم خب خودم باید چجوری اقدام کنم اصلا باید چیکار کنم خواهش میکنم راهنماییم کنید