آکادمیا کافه
راهنما و آموزش نرم افزار ABAQUS - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: نرم‌افزارها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7)
+--- انجمن: راهنمای نرم‌افزارهای تخصصی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C)
+--- موضوع: راهنما و آموزش نرم افزار ABAQUS (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-ABAQUS)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8


راهنما و آموزش نرم افزار ABAQUS - Torkan - 27-09-2013

دوستانی که سررشته از ABAQUS دارن لطفا از دادن راهنمایی و مطالب مفیدشون دریغ نفرمایند.
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 27-09-2013

نرم‌افزار آباکوس
 
 از جمله نرم‌افزاری‌های قدرتمند به کمک کامپیوتر در زمینه تحلیل به روش اجزاء محدود (FEM) در بازار است. اسم و نشان این نرم‌افزار از لغت abacus در زبان انگلیسی به معنای چرتکه و (abax (ἄβαξ در زبان یونانی به معنای تخته پوشیده شده با ماسه، گرفته شده‌است.
این نرم‌افزار محصول شرکت فرانسوی داسو سیستم می باشد.آباکوس قابلیت حل مسایل از یک تحلیل خطی ساده تا پیچیده ترین مدلسازی غیر خطی را دارا می‌باشد. این نرم‌افزار دارای مجموعه المانهای بسیار گسترده‌ای می‌باشد که هر نوع هندسه‌ای را می‌توان توسط این المان‌ها مدل کرد. همچنین دارای مدل‌های رفتاری بسیار زیادی است که در مدلسازی انواع مواد با خواص و رفتار گوناگون نظیر فلزات، لاستیک‌ها، پلیمرها، کامپوزیت‌ها، بتن مسلح، فومهای فنری و نیز شکننده و همچنین مصالحی ژئوتکنیکی نظیر خاک و سنگ، قابلیت بالایی را ممکن می‌سازد. نظر به اینکه آباکوس یک ابزار مدلسازی عمومی و گسترده می‌باشد، استفاده از آن تنها محدود به تحلیل مسائل مکانیک جامدات (یعنی مسئله تنش - کرنش) نمی‌شود. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان مسایل مختلفی نظیر انتقال حرارت، نفوذ جرم، تحلیل حرارتی اجزاء الکتریکی، اکوستیک، تراوش و پیزو الکتریک را مورد مطالعه قرار داد.آباکوس با وجود اینکه مجموعه قابلیتهای بسیار گسترده‌ای را در استفاده از نرم‌افزار اختیار کاربر قرار می‌دهد، کار نسبتاً ساده‌ای می‌باشد. پیچیده ترین مسایل را می‌توان به آسانی مدل کرد. به عنوان مثال مسایل شامل بیش از یک جزء را می‌توان با ایجاد مدل هندسی هر جزء و سپس نسبت داده رفتار ماده مربوطه به هر جزء و سپس مونتاژ اجزاء مختلف مدل کرد. در اغلب مدلسازی‌ها، حتی مدلهای با درجه غیر خطی بالا، کاربر می‌بایست تنها داده‌های مهندسی نظیر هندسه مساله، رفتار ماده مربوط به آن، شرایط مرزی و بار گذاری آن مساله را تعیین کند. آباکوس در یک تحلیل غیر خطی، به طور اتوماتیک میزان نمو بار و رواداری‌های همگرایی را انتخاب و همچنین در طول تحلیل مقادیر آنها را جهت دستیابی به یک جواب صحیح تعدیل می‌کند. در نتیجه کاربر به ندرت می‌بایست مقادیر پارامترهای کنترلی حل عددی مساله را تعیین کند. تاریخچه ایده اصلی نرم‌افزار در تز دکترای دیوید هبیت در سال ۱۹۷۲ میلادی، تحت عنوان ”مکانیک محاسباتی بر پایه روش اجزای محدود“ در دانشگاه براون اریه شد. در سال ۱۹۷۸ آقای Hibitt به همراه ۲ شریک خود Karlsson و Sorenson شرکت HKS را تاسیس کردند و اولین ویرایش آباکوس را منتشر ساختد. در سال ۱۹۹۱ شرکت HKS حلگر ABAQUS/Explicit را هم به مجموعه نرم‌افزار اضافه کرد و نرم‌افزار اصلی خود را منتشر ساخت. سرانجام در سال ۱۹۹۹ اولین نسخه گرافیکی تحت عنوان ABAQUS/CAE به بازار عرضه شد. اولین نسخه گرافیکی ABAQUS 6.3 بود که شامل ۹ ماژول برای مدلسازی، حل و استخراج نتایج بود.

نرم‌افزار آباکوس شامل ۴ بخش است:
  1. Abaqus/CAE که شامل محیطی برای طراحی و مدلسازی (پیش پردازش)و نمایش گرافیکی نتایج حاصل از تحلیل است.
  2. Abaqus/CFD که یک نرم‌افزار تحلیل دینامکی سیالات است و از نسخه ۶٫۰ به بعد به این مجموعه نرم افزاری اضافه شد.
  3. Abaqus/Standard که یک تحلیل گر کلی بر مبنای روش اجزای محدود می‌باشد و از رویکرد انتگرال گیری ضمنی استفاده می‌کند.
  4. Abaqus/EXPLICIT که یک تحلیل گر خاص اجزای محدود می‌باشد و از رویکرد صریح برای انتگرال گیری استفاده می‌کند و برای حل سیستم‌های غیرخطی شامل مسائل تماس و در حالت بارگذاری گذرا کاربرد دارد.
همچنین این نرم‌افزار از زبان برنامه نویس منبع باز پایتون برای برنامه نویسی در داخل نرم‌افزار پشتیبانی می‌کند. وجود امکان اسکریپت نویسی در داخل نرم‌افزار، قابلیت‌های مدلسازی آن را دو چندان می‌کند.
یکی از مهمترین قابلیت‌های نرم‌افزار آباکوس نسبت به سایر نرم‌افزارهای اجزای محدود موجود، امکان تغییر و اضافه کردن به امکانات و کتابخانه‌های نرم‌افزار است. قابلیتی تحت عنوان «ساب روتین» نویسی که ابزاری بسیار قدرتمند برای کاربران حرفه‌ای می‌باشد. ساب روتین در واقع یک مجموعه کد است که توسط کاربر با استفاده از زبان برنامه نویسی فرترن برای کاربرد خاصی نوشته می‌شود. با استفاده از این قابلیت می‌توان مواردی نظیر تعریف مدل‌های رفتاری جدید، انجام بارگذاری‌های خاص و... را انجام داد.
مبانی نرم‌افزار آباکوسیک تحلیل کامل در برنامه آباکوس معمولاً از سه مرحله تشکیل شده‌است:
  1. مرحله پیش پردازش
  2. مرحله پردازش
  3. مرحله پس پردازش
انواع پردازش در اباکوس به سه مرحله مطابق شکل زیر به وسیله تعدادی فایل با یکدیگر ارتباط دارند.مرحله پیش پردازش (ABAQUS/CAE)در این مرحله شما باید مدل مساله را ساخته و یک فایل ورودی آباکوس ایجاد کنید. مدل را معمولاً می‌توان به صورت گرافیکی با استفاده از ABAQUS/CAE و یا سایر پیش پردازنده‌ها ایجاد کرد و یا می‌توان فایل ورودی آباکوس را با استفاده از یک ویرایشگر متن مثل Notepad ساخت.مرحله پردازش (استاندارد و یا صریح آباکوس)پردازش که معمولاً به صورت یک روند در پس زمینه اجرا می‌شود، مرحله‌ای است که در آن آباکوس استاندارد و یا صریح مساله عددی را که در مدل تعریف شده حل می‌کند. مثالهایی از خروجی تحلیل تنش عبارت است از تغییرمکانها و تنشهایی که در فایلهای باینری ذخیره می‌شود و برای مرحله پس از پردازش مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسته به پیچیدگی مساله‌ای که باید تحلیل شود و قدرت رایانه‌ای که تحلیل را انجام می‌دهد، زمان تحلیل می‌تواند بین چند ثانیه تا چند روز طول بکشد.
دوستان مکانیکی و عمرانی میتونن لطظات خوشی رو با این نرم افزار قدرت مند تحلیلی داشته باشند.
پ.ن:نسخه جدید این نرم افزار قابلیت حل مسایل پیزو الکتریک و مسایل ترکیبی حرارت تنش الکتریسیته را دارد.
در ادامه فایل های گوناگون رو براتون قرار خواهم داد.
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 27-09-2013

[b]» نام : پروژه کارشناسی- راه اندازي و تهيه دستورالعمل كاربردي نرم افزار ABAQUS/CAE
نویسنده : محمد حسين سورگي
حجم : 2.13 مگابایت
صفحات : 211
نرم افزار : Reader
ابن پروژه میتونه اولین قدم رو برای کسایی که میخوان اباکوس کار کنن نشون بده.
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 27-09-2013

نام :پروژه تحلیل پرتاب نارنجک و ترک
نویسنده : [/Lyonel Reinhardt, J.A. Cordes, David Geissler[/b]
زبان : انگلیسی
حجم : 1.084مگابایت
صفحات : 17
[نرم افزار : adobe reader
توضیحات:
این پروزه توسط سه شخص بالا که ظاهرا سربازانی از ارتش امریکا نیز بودند انجام شده است. با اینکه پروژه به طور کامل و با تمام اجزا نیامده است ولی دوستانی که عاشق تحلیل های انفجاری dynamic explicit و یا crack و یا XFEM : EXTENDED FINITE ELEMENT METHOD هستن میتونن ساعات خوشی رو با این پروژه داشته باشن.
پی نوشت: این تحلیل در نرم افزار abaqus انجام شده است.
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 28-09-2013

نام :مبانی روش های اجزای محدود
نویسنده : .V.Hutton
زبان :انگلیسی
حجم : 4.54 مگابایت
صفحات :494
نرم افزار : PDF
توضیحات:این کتاب یکی از ساده ترین و شیواترین کتاب ها به زبان انگلیسی برای دوستان علاقه مند به بحث جذاب روش های اجزای محدود نوشته شده است.
دوستانی که علاقه به روش های اجزای محدود و المانهای خاص دارند میتوانند با مراجعه به این کتاب تمام نیاز های مبتدی خود را رفع کنند.
با اینکه این کتاب واسه سال 2004 بوده ولی دوستانی که help نرم افزار اباکوس رو اندکی خونده باشند خواهند فهمید که تمامی موارد جز به جز از این کتاب برداشته شده است!
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 30-09-2013

دوستان فایل واسه شبیه سازی جوش در نرم افزار اباکوس رو براتون میذارم
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 30-09-2013

یه فایل اموزشی برای اونایی که احتمالااینجا سربزنن واسه FRACTURE MECHANICS براتون میذارم
بااحترام


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 30-09-2013

دوستان خیلی خوشحالم از اینکه فایل ها براتون مفید بوده و دانلود کردینSmile
در روزهای آتی منتظر فایل های مختلف که در FEM به درد میخورند باشین
مباحثی مثل CREEP,WEAR, FRACTURE,FATIGUE, PIEZOELECTRIC, IMPACT, ABRASION , .... رو سعی میکنم بذارم همراه با توضیح تمرین
شما هم اگه فایل دارین بذارین تا استفاده کنیم و منتظر یاری قرمزتان هستیمSmile
دوستان عزیز یه عکس هم میذارم تبدیل واحد ها که دیگه HELP بعضا خسته کننده رو نخونین واسه این چیزا
دقت کنید به تبدیل واحد ها مثلا به چگالی که چقدر میتونه مهم باشه


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 02-10-2013

دوستان یه تمرین انتقال حرارت ساده توسط نرم افزار آباکوس
دانشگاهportland state هستش...ساده هستش ولی کاربرد زیادی داره


RE: راهنمای نرم افزار ABAQUS - Torkan - 02-10-2013

دوستای عزیز بعضی مواقع هنگام SAVE نرم افزار و یا هنگام کار با نرم افزار آباکوس و یا حالت های دیگه مثل پایین اومدن نرم افزار فایل های مختلفی ذخیره میشن با پسوند های مختلف
شما میتونین به راحتی به این فایل رجوع کرده و تشخیص بدین هر پسوند واسه چیه و چه کاربردی داره
مشخصه پسوند.cae اینجا نیومده چون فایل اجرایی هستش و تابلوه!