آکادمیا کافه
مصاحبه کاری در سوئد - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: کشورها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7)
+--- انجمن: کشورهای اروپایی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C)
+---- انجمن: سوئد (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B3%D9%88%D8%A6%D8%AF)
+----- انجمن: زندگی و کار در سوئد (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%A6%D8%AF)
+----- موضوع: مصاحبه کاری در سوئد (/Thread-%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%A6%D8%AF)

صفحات 1 2


مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 11-09-2013

مصاحبه برای کار در سوئد، یکی از مراحل بسیار مهم و تعیین کننده است که باید همه هنر خود را در خوب برگزار شدن آن به کار ببرید.
در این تاپیک در این خصوص دقیقتر بحث خواهیم کرد. 


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 11-09-2013

کلا در سوئد زمانی دعوت به مصاحبه میشوید که cv , personligt brev شما برای شغلی که انتخاب کرده اید مناسب باشد. در این حالت شرکت مربوطه با شما تماس میگیرد و معمولا در تماسی که گرفته میشود این سوالات مطرح میشود:

نکته: این تماس معمولا 5 دقیقه بیشتر طول نمیکشد و یک سری کلیات به شکل مختصر و مفید از شما پرسیده میشود که مطمئن شوند شما همان کسی هستید که رزومه فرستاده اید.

1- نام و فامیل شما
2- آیا تمایل دارید برای شغلی که قبلا اپلای کرده اید، مصاحبه شوید؟
3- دلیل  اینکه برای این شغل اپلای کرده اید چیست؟
4- از شرکت مربوطه چه میدانید؟
5- قبلا چه کارهایی انجام داده اید؟
6- آیا حقوق خاصی مد نظر دارید؟

سپس زمان مناسبی برای برگزاری جلسه با شما تنظیم میشود. ترجیحا سعی کنید نه نگویید و زمانی که آنها خواستند را قبول کنید. معمولا پس از این مرحله، برای شما ایمیلی ارسال میشود که در آن آدرس و نام شخصی که قرار است با او مصاحبه کنید در آن نوشته شده است.
مرحله بعدی خود جلسه مصاحبه است که در آینده به آن خواهیم پرداخت.


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 12-09-2013

روز مصاحبه

نکته هایی که من خودم در مصاحبه ها به آن برخوردم و البته تجربیات مشابه دیگران مجموعه ای نکات است مانند زیر:

وقتی که به مصاحبه دعوت شده اید، یعنی 50% راه را رفته اید و ویژگی های فنی و علمی مناسبی داشته اید. در مصاحبه میخواهند بدانند از نظر منابع انسانی و قواعد حاکم بر شرکت مد نظر، شما فرد خوب و مناسبی هستید یا خیر. برخلاف کشور عزیزمان، اینجا یک کارمند معمولی و  خوش اخلاق و دارای قابلیت کار تیمی بسیار بسیار بهتر است تا یک کارمند فنی فوق العاده ولی بداخلاق و ناتوان در کار تیمی.

چند پیشنهاد:  


1- کلا در سوئد خیلی اهل لباس رسمی نیستند. برای آقایان شلوار جین ساده  و بلوز معمولی (و حتی تی شرت ساده و بدون طرح ) میتواند برای مصاحبه مکفی باشد!!! کت و شلوار و کراوات فقط و فقط برای مصاحبه های در سطح بالا (مثلا انتخاب مدیر عامل شرکت) ممکن است نیاز شود. برای افرادی که قرار است در یانک یا واحد مالی یا حقوقی کار کنند شلوار پارچه ای و پیراهن ساده (شبیه لباس فرم کارمندهای بانک ملی) مناسب است. مثلا اگر برای مصاحبه بعنوان یک مهندس برق بروید و کت و شلوار داشته باشید خیلی تعجب میکنند!
برای خانم ها نیز یک ظاهر آراسته و معمولی مثلا بلوز و دامن (شلوار) ساده مناسب است. از آرایش زیاد و عطر تند و زیورآلات زیاد بپرهیزید.

2- 10 یا 15 دقیقه قبل از وقت در محل حاظر شدن بسیار بسیار مهم است. اگر دیر برسید، شاید بهتر باشد که تماس بگیرید و موضوع را کنسل کنید! کسی که در مصاحبه دیر برود، به نظر شما سر کار چطور حاظر خواهد شد؟ حتما روز قبل سری به آن محل بزنید و آدرس را چک کنید. 

3- معمولا اولین مصاحبه شما، مصاحبه با منابع انسانی (HR) است. قرار نیست در این مصاحبه اطلاعات فنی ریز و جزئی از شما گرفته شود. خودتان را برای سوالات سابقه کار، اطلاعات شخصی، شخصیت و ... آماده نمایید. 

4) ظاهر آراسته داشته باشید (موهای تمیز و مرتب، دندانهای مسواک شده، کفش تمیز، دهان خوشبو، عطر ملایم).  آدامس نجوید! خنده های بی مورد و شوخی بیمورد نکنید. در لحظه که وارد میشوید با فرد مورد نظر دست بدهید و دوستانه لبخند بزنید. هول نکنید! معمولا مصاحبه کننده ها خانم هستند. لذا وقتی تعارف کردند که وارد اتاق شوید، محترمانه تعارف کنید که اول آنها وارد شوند. eye contact خیلی مهم است و به در و دیوار نگاه نکنید و بیشتر به مصاحبه کننده نگاه کنید. موبایل را حتما حتما خاموش بفرمایید! یک خودکار یا خودنویس خوب و قابل احترام داشته باشید و دفترچه ای برای یادداشت. 
اگر دستتان میلرزد و استرس دارید، با دستهایتان بازی نکنید و کارهایی که استرس شما را بیشتر نمایان میکند نکنید(مثلا لیوان آب برندارید اگر دستتان میلرزد). 
با کمال عذرخواهی این را هم باید بگویم: اگر عادت دارید مدام بینی (دماغ) خود را مورد نوازش قرار دهید، این کار را لطفا ترک کنید!!!! اصلا جالب نیست!
خواهش میکنم با آرامش جواب دهید. وقتی جواب یک سوال را بلدید، هول نشوید و بگذارید جمله طرف مقابل تمام شود. وسط حرف او نپرید! به هبچ عنوان از هیچ چیزی بدگویی نکنید (حتی در مورد آب و هوای سوئد! ) همه چیز را با دید مثبت بیان کنید.

نکته مهم:
اگر جواب سوالی را نمیدانید، با سیاست بگویید که نمیدانید! اظهار فضل بیمورد و غلط در مورد نادانسته ها، اشتباه بزرگی است. مثلا اگر از شما پرسیدند آیا با نرم افزار matlab کار کرده اید، میتوانید بگویید: از انجایی که در محیط های کاری قبلی نیاز نشده است (یا فرد دیگری مسئول آن بوده است )در حد بسیار ابتدایی کار کرده ام (نه اینکه بی دلیل بگویید بله، تسلط کامل دارم و ..). 

نکته: اگر سوالی پرسیدند  و شما نفهمیدید که چه پرسیده شد، خیلی راحت بخواهید که سوال را تکرار کنند. به هیچ عنوان بر اساس استنباط عمل نکنید.

کلا سوئدی ها از آدم های friendly بیشتر خوششان می آید تا آدم های cool. یعنی شوخی ها و لبخند ها و دوستی ها کنترل شده و محترمانه باشند تا به قول خودمان باحال بودن! 
 
 

چند نکته کلی:

در مصاحبه، شرکت مربوطه به دنبال پاسخی برای سوالهای زیر است:

1- آیا شما میتوانید این شغل را بدرستی انجام دهید؟ (با فرض صحت آنچه در cv خود نوشته اید) 
از نظر خلاقیت، کار تیمی، منظم بودن، قابلیت رهبری تیم و .... ویژگی های لازم را دارید؟
 
2- آیا شما واقعا میخواهید که این شغل را داشته باشید؟ (یا از سر ناچاری و بیکاری و ... مجبورید در این شغل کار کنید)
آیا اصلا این شرکت را بدرستی میشناسید؟ آیا با اهداف و ویژگی های آن آشنایی دارید و ...

3- آیا شما شخصی هستید که بتوانید در این شرکت با ما کار کنید؟


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 12-09-2013

ادامه روز مصاحبه

مصاحبه معمولا در 4 بخش است و سوالات زیر مطرح میشوند:

الف) مقدمه 
1 - با شرکت ما چه آشنایی دارید؟
2- با شرکتی که قرار است در آن کار کنید چه آشنایی دارید (زمانی که یک شرکت مشاور در حال جذب نیروی متخصص برای شرکت دیگری است)
3- چرا برای این شغل اپلای کردید؟
4- چه مهارتهایی برای این شغل دارید؟
5- اگر در مورد این شغل سوالی دارید بگویید.

سعی کنید خود را برای این سوالات آماده کنید، مثلا روز قبل به سایت شرکت ها مراجعه کنید و اطلاعات لازم را استخراج کنید.
در مورد سوال 3 میتوانید بگویید به علت اینکه انتظارات مورد نیاز از این شغل با مهارت ها و خواسته های شما مطابقت دارد. ظمن اینکه شرکت مربوطه را نیز شرکت خوبی میدانید و ..


 


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 12-09-2013

ب) پرسش در مورد سابقه کاری و تحصیلی شما

1) مدرک تحصیلی تان چیست و چه سالی آن را اخذ کرده اید؟
2) چرا این رشته را برای تحصیل انتخاب کرده اید؟
3) سوابق کاری خود را شرح دهید (شرح وظایف در هر سابقه کار)
4) آخرین محل کار شما کجا بوده و چرا آن را ترک کرده اید؟
5)  در آخرین محل کاری، یک روز معمولی شما چگونه سپری میشده است؟
6) چه تعداد همکار در تیم خود داشته اید؟
7) ابزارهایی که در آن محیط کار کرده اید چه بوده است؟
8) چه چیزی در مورد محل کارهای قبلی تان مثبت/منفی بوده است؟

لطفا این اطلاعات و تاریخ ها را دقیق بدانید. هیچ چیز بدتر از این نیست که از یک نفر بپرسند کی فارغ التحصیل شده ای  و او دقیق نداند! کلا خلاصه و مختصر و مفید سخن بگویید.

​ 
 


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 13-09-2013

پ)  پرسش ها در خصوص شخصیت شما
1) چرا به سوئد آمده اید؟
2) 3 ویژگی مثبت خود را بگویید
3) چه ویژگی منفی دارید؟
4) کشور سوئد را چگونه میبینید؟
5) در مواقعی که فشار و استرس روی شما باشد، چگونه با آن کنار می آیید؟
6) اگر بخواهید به تیمی ملحق شوید، مهمترین ویژگی شما در ابتدا چه باید باشد؟
7) اولویت های زندگی شما در 5 سال آینده چیست؟

نکته: در مورد آنچه میگویید از شما سوال خواهد شد. مثلا در پاسخ سوال دوم همین قسمت اگر بگویید من آدم خلاقی هستم، از شما خواسته میشود یک نمونه از خلاقیتهای خود در محل کارهای قبلی را شرح دهید. پس لطفا خیال پردازی نکنید و خود را برای چنین سوالهایی آماده کنید.

نکته: در مورد جواب سوال سوم خیلی دقت کنید! به هیچ عنوان نباید بگویید: من استرسی هستم، من تحت فشار میترسم، من نمیتوانم نه بگویم، من خیلی رک و تند هستم و ... 
بهتر است یک ویژگی مثبت خود را به شکل افراطی تر مطرح کنید. مثلا بگویید: من تازمانی که مشکل را حل نکنم نمیتوانم استراحت کنم، البته دارم این ویژگی را بهبود میبخشم.

نکته: در مورد سوال دوم، بهتر است اینگونه بگویید: همکاران من معمولا میگویند که من آدمی (مثلا) دوستانه و خوش برخورد و اکتیو  هستم.



ت) جمع بندی
1) دو رفرنس خود را ارائه دهید (بهتر است در CV خود اشاره کرده باشید یا اینکه پرینت شده همراه ببرید)
2) آیا هم اکنون برای شرکت دیگری هم اپلای کرده اید که در انتظار گرفتن پاسخ نهایی باشید؟
3) به شما در این مرحله در مورد زمان و نحوه تصمیم گیری در مورد شما اشاره خواهد شد.

سوال آخر (همیشه پرسیده میشود)
چرا ما باید شما را استخدام کنیم؟

پاسخ این سوال بسیار مهم است. باید بتوانید در 3 جمله دلایل خودتان را بگویید. لطفا از بعضی کارهای رایج در کشور خودمان پرهیز کنید و سوال را با سوال جواب ندهید (مثلا در جواب طرف مقابل بگویید: چرا نباید مرا استخدام کنی؟!!!!) 

میتوانید اینطور بگویید:
شرکت شما یک مجموعه بزرگ و قابل احترام است و مسلما اعتمادی که به من دارد بی پاسخ نخواهد ماند . با توجه به تحصیلات و مهارتها و qualification ای که من دارم و همچنین محیط مناسب شرکت مربوطه، اعتقاد دارم که میتوانم در موقعیت شغلی مد نظر  به نحو مطلوب ظاهر شوم.  


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 14-09-2013

در فایل پیوست میتوانید نکات جالبی در زمینه مصاحبه و شرایط آن را ببینید


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 14-09-2013

فایل پیوستی یک مصاحبه اختصاصی با یک مهندس کامپیوتر را نمایش میکند. نحوه پاسخ به سوالات و تسلط فرد مصاحبه شونده بسیار جالب است. همچنین تسلط او بر تکنولوژی های نرم افزاری و ... 


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 28-10-2013

سوالهایی که در مصاحبه کاری باید بپرسید.

معمولا در هر مصاحبه کاری، از شما خواسته میشود که اگر سوالی در مورد شرکت مربوطه دارید، بپرسید. برخلاف تصور بسیاری، این مرحله واقعا  تعیین کننده است. اگر در اینجا سوالی نپرسید یا سوالهای بی ربط بپرسید میتوانید مطمئن باشید که در آن شرکت استخدام نخواهید شد!!! سوالهای بی ربط میتوانند اینها باشند:
1- این شرکت چه خدمات رفاهی خواهد داشت؟!! 2- چقدر طول میکشد تا حقوق من بالا برود؟! 3- رفت و آمد به شرکت (از نظر اتوبوس و ...) چگونه خواهد بود؟ 4- اگر من بیماری خاصی پیدا کنم، باز هم میتوانم اینجا کار کنم؟؟!! 5- روزانه چند دقیقه استراحت داریم؟؟!!! 6- آیا سیگار کشیدن مجاز است؟؟!! 7- چه باعث میشود که شما فردی را اخراج کنید؟!! 8- چقدر طول میکشد تا یک موقعیت کاری بهتری در شرکت پیدا کنم؟؟!

اما سوالهای هوشمندانه تری که میتواند شما را از دیگران متمایز کند:

1- اگر در این شرکت مشغول به کار شوم، یک روز کاری من چگونه خواهد بود؟
2- تیمی که با آن کار خواهم کرد به چه شکل خواهد بود؟
3- چالش های کنونی که این شرکت با آن مواجه است چیستند؟
4- این شغل در گذشته چگونه انجام میشده و آیا تغییر خاصی کرده است؟
5- آیا اهداف استراتژیک خاصی در این شرکت وجود دارد که نیاز باشد من آن را بدانم؟
6- به نظر شما بزرگترین چالش من در این شرکت چه خواهد بود؟
7- سبک مدیریتی این شرکت را چگونه توصیف میکنید؟
8- پرسنل شرکت عموما از چه ویژگی شرکت بیشترین رضایت را دارند؟
9- چند درصد از بودجه شرکت برای تحقیق و توسعه صرف میشود؟
10- به نظر شما چه نوع افرادی در این شغل موفق تر خواهند بود؟


نکته مهم: حداقل 3 یا 4 مورد از این پرسش ها را به یاد داشته باشید. ممکن است در همان ابتدای مصاحبه، مصاحبه کننده ضمن توصیف شرکت، چند مورد از آنها را پاسخ دهد!


RE: مصاحبه کاری در سوئد - ForeverBlue - 28-10-2013

یک سوال مهم: چرا این شرکت (این شغل) را انتخاب کرده اید؟

این سوال همواره پرسیده میشود. پاسخ درست به آن میتواند شما را از 90% دیگر افراد متمایز کند. 
پاسخ های بی ربط:  1- چون این شرکت بسیار معروف است! 2- چون این شرکت بسیار ثروتمند است!! 3- چون این شرکت امنیت شغلی بالایی دارد!!! 4- چون این شرکت ساعات کار کمی دارد! ...

اما پاسخ های جالب تر چه میتوانند باشند؟
در حقیق چیزی که مصاحب کننده بدنبال شنیدن آن است، این است که شما تا چه اندازه این شرکت را میشناسید و در مورد آن تحقیق کرده اید. چه ویژگی خاصی در این شرکت دیده اید که شما را جذب کرده است؟ کدام ویژگی این شرکت با خصوصیات اخلاقی و اهداف شما همخوانی بیشتری دارد؟

برای پاسخ به این سوال، باید سابقه شرکت مربوطه را بدانید و اطلاعات مفید دیگری نیز بدست آورید، مانند وضعیت درآمد، سود، سهام، تعداد پرسنل، اهداف استراتژیک، نوع کالاها و خدمات، اخبار جدید، موفقیتهای اخیر و ...

برخی پاسخهای مناسب میتواند این باشد:

1- با توجه به تحصیلات و تجربیات قبلی کاری که من داشته ام و همچنین اهداف بلند مدتی که دارم تصور میکنم حضور در این شرکت میتواند هم برای من و هم برای شرکت مفید باشد. 

2- از مهمترین دلایل من برای انتخاب این شرکت،  علاقه بسیار زیاد من به پژوهش و نوآوری است و  اهمیت فوق العاده ای است که این شرکت به این امور میدهد، به گونه که بعنوان مثال سال گذشته 15 درصد از بودجه  خود را برای R&D صرف کرده است.