آکادمیا کافه
خرید ارز دانشجویی به نرخ بانک مرکزی - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: اطلاعات جانبی دریافت پذیرش (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AC%D8%A7%D9%86%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4)
+--- انجمن: کارت اعتباری و امور ارزی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C)
+--- موضوع: خرید ارز دانشجویی به نرخ بانک مرکزی (/Thread-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38


خرید ارز دانشجویی به نرخ بانک مرکزی - Bahram - 01-11-2011


از یکی از دوستانم اینطور شنیدم که گویا در ایران اخیراً قانونی به اجرا درآمده که با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل و کارنامه تحصیلی در دانشگاه خارج و تایید آنها در سفارت ایران و ارائه به وزارت علوم، میتوان ارز به نرخ بانک مرکزی و تا سقف هجده هزار دلار امریکا جهت پرداخت شهریه دانشگاه خریداری کرد.

آیا شما نیز همچین موردی را شنیده اید و میتواند صحت داشته باشد؟
آیا اطلاعات کاملتری در این زمینه دارید؟


RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Faraz - 01-11-2011

بله بهرام جان این مسئله صحت دارد و من از این قانون استفاده کردم فقط مبلغش اشتباه است.
اگر بتوانید بانکی پیدا بکنید که حاضر به فروش ارز باشد(قانونا اجازه دارند ولی می گویند ارز نداریم) به شما شهریه تا سقف 15000 دلار و هزینه زندگی شامل ماهی 1000 دلار را می پردازند.البته به این شکل است که قبل از رفتن شهریه ترم اول و هزینه زندگی ترم اول را می دهند و با برگه اشتغال به تحصیلی که به تائید کنسول گری ایران در کشور محل تحصیل رسیده باشد برای ترم های بعد هم دریافت می کنید.مثلا برای خود من 7500 دلار شهریه(نصف شهریه یک سال) و 5000 دلار هزینه زندگی برای ترم اولم دادند و اگر برگه اشتغال به تحصیل بفرستم کل پول را به پدرم خواهند داد.البته من پول رو به صورت پوند خواستم و اونها هم خوشبختانه قبول کردند معادل این مبلغ پوند دادند.
برای گرفتن ارز باید در بانک حساب داشته باشید(می تونید همون موقع هم باز کنید).یک نامه از وزارت علوم می خواهد برای تشکیل پرونده در بانک که تنها بعد از گرفتن ویزا این نامه را می دهند.باید به آقای موسوی مراجعه کنید.
سوالی بود باز در خدمتم



RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Faraz - 01-11-2011

یک نکته رو گویا فراموش کردم یکی از مدارک مهم برای بانک نامه پذیرشی است که در آن مبلغ به صورت دقیق نوشته شده باشد.اگر در نامه پذیرش ننوشتند از دانشگاه نامه ای بخواهید که نوشته باشد. در نامه من شهریه ذکر نشده بود و من از نامه معرفی دانشگاه به سفارت(در انگلیس بهش می گن CAS ) استفاده کردم.
همچنین موقعی که برگه اشتغال به تحصیل می فرستید بخواهید که مبلغ شهریه و هزینه تقریبی شهریه را هم ذکر کنند.این کار بسیار مرسوم است.دو برگه اشتغال به تحصیل بگیرید یکی برای وزارت علوم و یکی برای بانک.



RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Bahram - 03-11-2011

(01-11-2011, 01:30 PM)Faraz نوشته: یک نکته رو گویا فراموش کردم یکی از مدارک مهم برای بانک نامه پذیرشی است که در آن مبلغ به صورت دقیق نوشته شده باشد.اگر در نامه پذیرش ننوشتند از دانشگاه نامه ای بخواهید که نوشته باشد. در نامه من شهریه ذکر نشده بود و من از نامه معرفی دانشگاه به سفارت(در انگلیس بهش می گن CAS ) استفاده کردم.
همچنین موقعی که برگه اشتغال به تحصیل می فرستید بخواهید که مبلغ شهریه و هزینه تقریبی شهریه را هم ذکر کنند.این کار بسیار مرسوم است.دو برگه اشتغال به تحصیل بگیرید یکی برای وزارت علوم و یکی برای بانک.
بسیار ممنونم فراز عزیز،
آیا نامه ای که اشاره به مبلغ شهریه میکند نیز باید به تایید سفارت برسد؟ چون همچین موردی جزو خدمات سفارت ایران در کشوری که من هستم نیست.(اینجا را ببینید) میشه کمی بیشتر در این مورد این نامه توضیح بفرمایید؟

ضمن اینکه از دانشگاه نامه ای خواستم که هزینه ترمهای آینده ام را مشخص کند(تخمین بزند) ولی آنها گفتند همچین چیزی نداریم.
از طرفی در نامه پذیرشی که داشتم اشاره ای به کل مبلغ تحصیلم نشده بود، بلکه مبلغ هر واحد در آن ذکر شده بود، و در قسمت دیگری نیز تعداد واحدهایی که باید بگذرانم(که اگر ایندو را ضرب کنیم، کل مبلغ حاصل خواهد شد)...آیا این نیز قبول است؟


RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - mahyarelc - 06-11-2011

درود...این نرخ بانک مرکزی که میگین حدودا دلاری چند تومن میشه؟



RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Faraz - 06-11-2011

به قیمت امروز 1082 البته یک ذره گرونتر چون کارمزد هم می خوره ولی همین حدود است


RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Pejman - 06-11-2011

آیا بانک های خاصی این کار رو می کنند؟ باید حساب داشته باشیم تو بانک مربوطه؟



RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Faraz - 06-11-2011

پژمان جان امیدوارم این حرفی که می زنم برای سایت دردسر نشه ولی چیزی است که مسئولین یکی از بانک ها بهم گفتند و سایت هایی مثل سایت الف هم این حرف من رو تائید می کنند.
قانونا تمامی بانک ها موظف به ارائه چنین خدماتی هستند.هر بانک در روز تا سقف 250000 دلار می تواند از بانک مرکزی ارز دریافت بکند و به مشتریان بدهد(منبع سایت الف روز 5 نوامبر 2011) ولی عملا این اتفاق نمی افتد.بانک ها در صورتی که حجم مشتری ها بیشتر از حجم سهمیه باشد خودشون می توانند تصمیم بگیرند کی در اولویت است.اتفاقی که می افتد این است که کلی مشتری غیر واقعی ایجاد می شود و می ایند با تبصره های مختلف پول می گیرند و به دلال ها می فروشند.دلال ها هم پول رو در بازار ازاد می فروشند.اگر خواستی یک روز معرفی ات می کنم به یکی از همین دلال ها بهت 20 میلیون تومان می ده یک صبح تا ظهر تو یک صف می ایستی و به یک بهانه ای که قبلا با بانک هماهنگ شده از یکی از بانک ها در میدان فردوسی همون مبلغ رو دلار دولتی می گیری.میای بیرون و ارز رو به اون دلال تحویل می دی و یک درصدی پول دریافت می کنی(این شنیده نیست بلکه تجربه خودم است)
با این شرایط یا باید در بانک اشنا داشته باشی یا یک بانک منصف پیدا کنی.معمولا فساد مالی و این داستان ها در بین بانک های خصوصی کمتر است.اگر خواستی بهت اسم شعبه خودم که می دونم مسئولش ادم درستی است و این کار رو نمی کنه را می دم.البته تو شهرستان ها هم بانک های خصوصی مثل پاسارگاد و پارسیان خیلی کم این کار رو می کنند پس یک سوال ازشون بپرسی بد نیست.فقط ممکن است در جریان قوانین جدید نباشند که اون هم با درخواست استعلام از مرکز حل می شه.



RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Nimaa - 13-12-2011

سلام دوستان
من خودم در کشمکش دریافت ارز دانشجویی هستم و وقتی موفق شدم جریان رو کامل در اینجا بازگو میکنم.
فقط صلاح دیدم همین رو اینجا ذکر کنم:

همه شعب ارزی بانک ملی ارز دانشجویی نمیدن. یادتون باشه قبل از اینکه به وزارت علوم مراجعه کنین و معرفی نامه برای بانک بگیرین حتماً از داخل شعبه سوال کنین که ارز دانشجویی هم میدن یا نه. خود من برای یکی از شعب تهران که شعبه ارزی بزرگی هم هست معرفی نامه گرفتم اما وقتی مراجعه کردم گفتن که طبق بخشنامه بانک ملی فقط بعضی شعب ارزی بانک ملی ارز دانشجویی میدن. من هم مجبورم به زودی با مراجعه مجدد به وزارت علوم یک معرفی نامه جدید بگیرم چون روی این معرفی نامه درج میشه که خطاب به کدوم شعبه هست.




RE: خرید ارز به نرخ بانک مرکزی - Nimaa - 14-12-2011

با سلام به همه دوستان مخصوصاً دوستان بدون فاند و Partial Fund
من امروز بعد از سه روز دوندگی موفق شدم دلار آمریکا رو به نرخ بانک مرکزی + مقداری کارمزد خریداری کنم. قصد دارم در این پست کل مراحل این کار رو به اضافه تجربیات و شنیده هام قرار بدم. شاید به درد شما هم خورد.
فقط ابتدای قضیه بگم که پذیرش من برای ژانویه 2012 هست و در واقع ارز رو برای ترم اولم گرفتم. برای کسانی که در حال تحصیل در خارج از کشور با هزینه شخصی هستند برخی مراحل متفاوت هست.
مرحله اول: ایجاد پرونده بصورت آنلاین و آپلود کردن اسکن مدارک در سایت نشا
وقتی که ویزای کشور مقصد رو دریافت کردین، اسکن اون رو به همراه مدارک زیر باید در سایت نشا که متعلق به وزارت علوم هست آپلود کنید.
- صفحه اول پاسپورت
- ویزای کشور مقصد
- صفحه شامل مهر ورود و خروج به کشور
- اصل نامه پذیرش در دانشگاه (در مورد آمریکا اسمش I20 هست.)
- آخرین مدرک تحصیلی
- شناسنامه
- کارت ملی
- کارت پایان خدمت یا دفترچه اعزام به خدمت برای آقایان
نشانی سایت نشا هم هست: http://nesha.msrt.ir
البته اول یکسری اطلاعات رو وارد میکنین و در مرحله دوم مدارک رو یکی یکی آپلود میکنین. فراموش نکنین که شماره پرونده ای که سیستم یه شما میده رو یادداشت کنین و با خودتون ببرین.
در مرحله آخر یک درخواست ثبت کنین و در متنش بنویسین درخواست معرفی به بانک برای دریافت ارز دانشجویی
مرحله دوم: مراجعه به وزارت علوم
بدون توجه به اینکه در مرحله آخر سیستم به شما میگه یک فته بعد مراجعه کنین، در اسرع وقت به طبقه همکف وزارت علوم بخش اعزام با هزینه شخصی ( یا شایدم تحصیل با هزینه شخصی) مراجعه کنین. در اونجا خانوم بسیار خوب و کار راه اندازی به نام خانوم خسروی ، شماره پرونده و اصل بعضی از مدارکی که در سایت نشا آپلود کرده بودین رو از شما میخواد. بعدش یه مراجعه فرمالیته به طبقه 3 دارید و بعد هم مجدداً پیش خانوم خسروی میرید. ایشون نامه معرفی به بانک رو برای شما آماده میکنن و اسم بانک و شعبه ای که میخواین به اون مراجعه کنین رو میپرسن. بعد نامه رو به یک آقایی که در میز بغلی هست تحویل میدین و بیرون صبر میکنین تا نامه امضا و مهر بشه و به شما تحویل بشه.
مرحله سوم: مراجعه به بانک
با اصل نامه پذیرش (مثل I20)، ویزا، نامه وزارت علوم به بانک، کارت ملی، و شناسنامه، (و در مورد خودم حتی بلیط - که فکر نمیکنم لازم باشه) به بانک مراجعه میکنین و یه فرم درخواست پر میکنین. از مدارک شما کپی میگیرن و بهتون برمیگردونن. بعدش یه تاریخی رو برای مراجعه شما تعیین میکنن و در روز تعیین شده تشریف میبرین و ارز خودتون رو میگیرین.
البته بانک از شما خواهد خواست که دوتا نامه رو بعداً به دستشون برسونین. 1- گواهی اشتغال به تحصیل 2- گواهی تایید پرداخت شهریه. توجه کنین که هر دوی این نامه ها باید به تایید سفارت ایران در کشور مقصد و یا اگر سفارت نداشت، به تایید سفارت حافظ منافع ایران در اون کشور (که در مورد آمریکا سفارت پاکستان هست) برسه.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تجربیات شخصی:
همونطور که در پست قبلی گفتم، بهتره قبل از مراجعه به وزارت علوم برای جلوگیری از مشکلاتی که گریبان خودم رو گرفت، یک سر به بانکی که میخواین ارز رو ازش بگیرین بزنین و با مسول بخش ارزی (یا معاون ارزی) صحبت کنین. من خودم با معاون شعبه یکی از شعب بانک ملی صحبت کردم و ایشون گفت که شعبه شون این کار رو میکنه. وقتی با نامه وزارت علوم به بانک مراجعه کردم، معاون ارزی همون شعبه بهم گفت که بانک ملی یکسری شعب ارزی خاص رو برای این کار در نظر گرفته و شعبه اونها نمیتونه ارز دانشجویی بده. با کلی دردسر نامه رو عوض کردم و برای بانک ملی شعبه دیگری که (دقت کنین محل زندگیتون باید نزدیک به این شعبه باشه تا براتون بازی در نیارن) نزدیک محل زندگیم بود یه نامه دیگه گرفتم. در این مرحله هم باید یادتون باشه که شعبه قبلی باید روی نامه شما بنویسه که ارز تحویل نشد و مهر و امضا کنه، وگرنه وزارت علوم نامه رو برای شما عوض نمیکنه.
بانک دوم هم با آوردن این بهانه که شعبه نزدیکتری به محل زندگی من وجود داره با کلی اکراه و منت و بعد از یم رفت و برگشت دیگه به وزارت علوم قبول کرد که ارز رو به من بده. وقتی مدارک رو ازم گرفتن گفتن که فردا ساعت 11 صبح برای دریافت ارز مراجعه کن. من هم رفتم و ارز رو گرفتم.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مقدار ارز: با توجه به سقف سالانه که دوستان هم در پستهای بالایی گفتن، هر ترم نهایتاً 7500 دلار آمریکا برای شهریه و 5000 دلار هم برای مخارج زندگی به شما پرداخت میشه. اگر مقداری که روی نامه پذیرش شما هست بیش از دوبرابر این مقادیر رو (چون روی این نامه مخارج برای یک سال محاسبه شده) نشون بده، به شما سقف مذکور پرداخت میشه.
نحوه محاسبه هزینه ریالی: امروز نرخ دلار در بانک مرکزی 11005 ریال بود که بانک ملی به من به نرخ 11085 ریال فروختن. این ظاهراً رقمی هست که بانکها دلار رو میفروشن و با رقم اول که گفتم خود بانک از بانک مرکزی میخره. پس تا اینجا به ازای هر دلار 8 تومان بیشتر پرداخت میکنین. اما این همه داستان نیستو شما باید کارمزد خرید ارز از بانک رو هم بپردازین که دو تا کارمزد 0.05 درصدی هست، یعنی جمعاً 0.1 درصد کل معادل ریالی ارزتون رو باید کارمزد بدین. مثلاً اگر فرض کنیم که 1000 دلار ارز میخرید، به ازای هر دلار 11085 میشه 11085000 ریال، و کارمزدی که میپردازین هم 11085 ریال خواهد شد. جمعاً رقم 11096085 ریال باید پرداخت کنین. (توجه کنین که من دلار رو به نرخ امروز 14 دسامبر 2011 حساب کردم)
نحوه پرداخت هزینه: اگر به بانک ملی مراجعه میکنین باید حساب سیبا داشته باشین. کلاً هر بانکی که میرید باید یه حساب در اون بانک داشته باشین. در غیر اینصورت در همون شعبه یک حساب ریال افتتاح میکنین. در بانک ملی من پول رو با ملی کارت پرداخت کردم.

در آخر از دوست عزیزم ShahdaD تشکر میکنم که مراحل این کار رو به من یاد دادند و من طبق قولی که به ایشون دادم این مطالب رو در اینجا نوشتم. امیدوارم این اطلاعات به دردتون بخوره.