آکادمیا کافه
دانستنی های تازه واردین به کانادا - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: کشورها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7)
+--- انجمن: کانادا (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7)
+---- انجمن: زندگی و کار در کانادا (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7)
+---- موضوع: دانستنی های تازه واردین به کانادا (/Thread-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7)



دانستنی های تازه واردین به کانادا - Cortex - 19-01-2011


1- فرودگاه و هواپیما
خرید بلیط:
قیمت بلیط هواپیما به مقصد تورنتو متناسب با زمان و شرکت مورد نظر فرق می کند. اگر محدوده زمانی حرکت شما مشخص باشد بهتر است تهیه بلیط را به تاخیر نیاندازید چون برخی فرصت های خوب را از دست می دهید.
ارزانترین و پرطرفدارترین انتخاب ، از مسیر آمستردام و با استفاده از هواپیمایی ایران ایر و KLM است.اما سایر مسیرها نیز موجود است که می بایست آژانس مورد نطر بهترین موقعیت را برای شما جستجو کند. از جمله لندن، فرانکفورت، دوسلدورف، میلان، مسکو و غیره
ضمنا اخذ ویزای ترانزیت از کشورهای فوق نیز به عهده آژانس است.

اضافه بار:
بهتر است حداقل 4 ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید تا بتوانید با آرامش بارهای خود را تحویل دهید.
از ابتدا یقین داشته باشید که مجبور به پرداخت اضافه بار هستید آنوقت پس از شنیدن مبلغ آن ناراحت نمی شوید ! شیوه محاسبه اضافه بار در شرکت ها فرق می کند یکی از این روش ها پذیرش بار به صورت تکه ای (Piece ) است. یعنی شما مجاز می شوید به تعداد مثلا 2 عدد چمدان حداکثر 32 کیلویی با خود داشته باشید و هر چمدان بیشتر را حتی با وزن کم یک تکه جساب می کنند.
برای همین به نفعتان است که کیف های کوچک را به وسیله ای ( مثلا کیسه ) به هم وصل کنید تا یک تکه حساب شود.
یک نکته: شما که تاکنون هزینه زیادی را برای اخذ اقامت کانادا صرف کرده اید ، به دنبال این نباشید که با پر کردن ساک های کوچک و انتقال آن به داخل کابین در اضافه بار خود صرفه جویی کنید. چون هم وزن کیف های دستی داخل هواپیما محدودیت دارد( حدود 8 کیلو) و هم هنگام ایستادن در صف ها و تعویض هواپیما در فرودگاه میانی باید این بارهای سنگین را تحمل کنید که از لذت سفر کاسته می شود.


-فرودگاه میانی:
با توجه به فرصت کمی که در فرودگاه میانی دارید بهتر است ابتدا با دقت در علائم راهنما ، کارت پرواز خود به مقصد کانادا را بگیرید و سپس به گشت و گذار یا استراحت بپردازید.

-Airport

-فرودگاه مقصد در کانادا:
در داخل هواپیما یک کارت که اظهاریه گمرکی می نامند، به شما داده می شود که باید پر کنید . در این کارت از شما درباره لوازم همراهتان سوال شده از جمله لوازم برقی و با ارزش ، دارو و غیره .این کارت را هنگام ورود از شما طلب خواهند کرد.
پس از توقف هواپیما به دنبال سایر مسافران مسیر خروج را طی می کنید و در انتها باید برای تکمیل پروسه مهاجرت ، به قسمت مربوط به مهاجرین ( Immigrants ) مراجعه کنید.
این فسمت از یک سالن و چند گیشه تشکیل شده و افرادی همانند شما از ملیت های مختلف در آنجا نشسته اند. وقتی نوبتتان رسید می بایست گذرنامه ها ، برگ تاییدیه ویزا ، اظهارنامه گمرکی و احتمالا برگ مربوط به حساب بانکی شما در تورنتو را تحویل دهید. اطلاعات فردی شما مجددا چک خواهد شد تا اگر اشتباهی بوده اصلاح شود. همچنین میزان پول همراهتان از شما سوال و ثبت می شود.


-Immigration-Airport

از این لحظه ویزای شما بر روی گذرنامه ،باطل می شود و نسخه زیرین برگ تاییدیه ویزا مورد استفاده شما خواهد بود تا زمانیکه کارت اقامت دائم یا (PR ) یا (Permanent Resident Card ) به نشانی شما پست شود. ( شما حتما باید یک نشانی مربوط به اقامت اولیه خود یا هتل مورد نظر را بدهید تا کارت ها را به آنجا ارسال نمایند. در صورت تغییر محل اقامت می توانید بعدا به آنان اعلام نمایید).
ممکن است از خانم ها در همان بخش عکس جدیدی بدون روسری یا با روسری نسبتا باز برای استفاده در کارت PR انداخته شود.

-PR card
با دریافت کارت PR خواهید توانست در صورت تمایل به کرات از کشور خارج شوید. (قبل از دریافت کارت، باید به مرکز مربوطه مراجعه کنید تا نامه خروج برای شما صادر گردد).

پس از اتمام مراحل پذیرش، مجموعه ای از بروشورها ،فرم ها و راهنماها ( نظیر نحوه گرفتن کارت بهداشتی (Health Card ) ، کارت شماره بیمه اجتماعی (Social Insurance Number ) ، مالیات کودک ، کلاس های زبان و ... )به شما داده می شود که بعدا از آنها استفاده خواهید کرد.

“Welcome to Canada! “
این جمله ای است که از این پس ، برای چند بار از زبان کارکنان فرودگاه خواهید شنید!


New-Comer
یکی از مجلات ویژه تازه واردین


خروج از فرودگاه:
برای دریافت چمدان ها به قسمت سالن خروجی می روید. چون با تاخیر به این قسمت مراجعه می کنید ، احتمالا بارهای شما روی زمین قرار گرفته است. اگر مشاهده کردید که برخی چمدان های شما مفقود شده، با مراجعه به نماینده خط هوایی که با آن آمده اید ( مثلا KLM ) فرم مربوطه را تکمیل می کنید تا پس پیدا شدن به نشانی شما تحویل شود
می توانید با انداختن سکه های يک دلاری در دستگاه های اجاره گاری ، به تعداد مورد نظر از گاری های موجود استفاده کنید.
هنگام خروج از فرودگاه و در قسمت گمرک اطهارنامه گمرکی را از شما طلب خواهند کرد و لیست لوازمی که احتمالا طی 3 سال آینده و در سفرهای بعدی بخواهید با خود بیاورید.( این لیست را بعداً نیز می توانید ارائه کنید)
2-اولین کارها
آشنایی با سیستم حمل و نقل عمومی:
از اولین کارهایی که در بدو ورود باید انجام دهید آشنایی با سیستم حمل و نقل عمومی تورنتو است.
استفاده از تاکسی به هیچوجه با صرفه نیست و لازم است از ابتدا با روش استفاده از اتوبوس و مترو آشنا شوید. مسیرهای مترو و اتوبوس ها در نقشه ویژه ای درج شده که می توانید از اولین ایستگاه مترو به صورت رایگان تهیه کنید. استفاده از اتوبوس و مترو اطلاعات و ظرافت های خاصی دارد که به همین منظور توصیه می شود به بخش حمل و نقل در همین سایت مراجعه کنید.

آدرس یابی :
شناختن خیابان ها و شیوه یافتن آدرس ها برای انجام امور اولیه خیلی مهم است. به دلیل شکل هندسی منظم خیابان های تورنتو، یافتن آدرس بسیار آسان است . شما نیاز به خرید نقشه شهری تورنتو دارید. ( این نقشه با نقشه مسیرهای مترو و اتوبوس متفاوت است). در این نقشه علاوه بر نام خیابان ها ، برخی شماره پلاک ساختمانها در طول خیابان نیز مشخص شده است .کافیست بدانید مقصد مورد نظر شما با چه پلاکی و در کدام جهت خیابان ( شرق یا غرب ) قرار دارد. آنگاه با مراجعه به نقشه می توانید حدود تقریبی یا حتی دقیق آن را بیابید.سپس با مراجعه به نقشه مسیر اتوبوس و مترو ، تصمیم بگیرید که برای رسیدن به مقصد تا چه مسیری را با مترو و چه مسیری را با اتوبوس طی کنید.

خرید مایحتاج
قبل از انجام هر نوع خرید اعم از خوراکی و سایر مایحتاج اولیه حتما به بخش خرید مراجعه نمایید.

حساب بانکی:
یکی از مهمترین کارهای هفته اول ورود به کانادا باز کردن حساب بانکی است.البته هرمهاجری قبلا بخاطر واریز پول Landing Fee نسبت به گشایش حساب مثلا در رویال بانک کانادا اقدام نموده است.
داشتن حساب بانکی برای انجام امور بعدی زندگی اهمیت دارد از جمله به هنگام اجاره آپارتمان که ممکن است از شما بخواهند که یک Bank Statement نشان دهید. Bank Statement ( یک نامه از بانک است که تائید کننده وجود حساب شما در آن یانک است).
یکی دیگر از مهمترین دلایل برای باز کردن حساب بانکی درخواست کارت اعتباری یا همان Credit Card است. با استفاده از کارت اعتباری می توانید نسبت به خرید مایحتاج خود به صورت عادی یا Online اقدام نمایید.
و بالاخره شاید مهمترین دلیل برای داشتن حساب بانکی داشتن جایی ایمن برای نگاهداری پولیست که همراه خود به کانادا آورده اید.
اطلاعات بیشتر درباره امور مالی در کانادا را در بخش مربوطه بخوانید.

خرید موبایل یا سل فون:
برخی دوستان ممکن است خرید موبایل و خط تلفن را در مراحل بعدی به شما توصیه نمایند . اما از آنجا که برای یافتن منزل اجاره ای و همچنین داشتن ارتباط با اعضای خانواده در هنگام خروج از منزل، نمی توانید مرتبا از تلفن های همگانی استفاده نمایید . لذا توصیه می شود پس از دریات کارت اعتباری با مراجعه به یکی از شرکت های خصوصی تلفن ، نسبت به خرید موبایل یا خط آن به صورت دائم یا کارتی اقدام نمایید. توضیحات بیشتر در بخش مربوطه

sin

کارت بيمه اجتماعی: SIN Card
سين کارت (SIN ) يا کارت بيمه اجتماعی (Social Insurance Number ) کارتی است سفید رنگ با کادر قرمز که نام و شماره ای 9 رقمی بر آن نگاشته شده . با داشتن این شماره یا کارت شما قادر خواهید بود با هويت اجتماعی مشخص ،تقاضای استخدام ،گشایش حساب بانکی ، درخواست وام ، کارت اعتباری و ... نمایید.
برای دریافت کارت لازم است فرم مربوطه را که در فرودگاه دریافت کرده اید، تکمیل نموده ، به همراه پاسپورت و برگ تاییدیه ویزا به یکی از مراکز Human Resource تورنتو مراجعه نمایید. هر یک از اعضای خانواده و فرزندان بالای 18 سال باید شخصا مراجعه نمایند.
چون ارسال کارت طول خواهد کشید، مرکز مربوطه همان لحظه شماره سین (SIN ) شما را بر روی یک برگ کاغذ اعلام می کند.
در اين مراکز همچنین خدماتی نظیر کاريابی ، نوشتن رزومه ، راهنمایی درباره دوره های زبان ،امکانات اینترنت و فکس هم ارائه می شود.

Apartment

اجاره منزل:
3 نوع منزل برای اجاره در تورنتو موجود است.
1- آپارتمان : ساختمانهای چند طبقه ای که همه واحد ها متعلق به یک نفر یا یک شرکت است.
2- کاندو یا کاندومینیوم (Condominium ): آپارتمانهایی که هر واحد آن مالک مستقل دارد.
3- منزل ویلایی مستقل یا طبقه ای از آن

شیوه جستجوی منزل اجاره ای:
1- نشریات رایگان Rent که در کنار خیابان ها گذاشته می شود.
2- سایت های اینترنتی
3- روزنامه ها
4- هفته نامه های ایرانی
5- مراجعه حضوری به آپارتمانها

مهمترین موضوع در یافتن منزل نزدیک بودن آن به ایستگاه مترو است. البته آپارتمانهای

کنار ایستگاه های مترو نسبتا گرانتر هستند اما برای تازه واردین بهترین انتخاب است چون به این ترتیب حتی اگر محل کار آینده شما از منزل دور نیز باشد چندان مشکلی ایجاد نمی شود.
برخی از هموطنان ترجیح می دهند از همان ابتدا در منطقه عمدتا ایرانی نشین (که چندان هم ارزان نیست!) زندگی کنند . قسمت ایرانی نشین تورنتو از شمال خیابان یانگ ( تقریبا ایستگاه فینچ Finch ) آغاز و به سمت شمال تا منطقه "ریچموند هیل" گسترش می یابد ( چیزی شبیه تجریش به بالا در تهران!).برای همین می توانید با استفاده از مترو یانگ در ایستگاه فینچ پیاده شده ، با مراجعه به فروشگاه های ایرانی ، ضمن دریافت نشریات رایگان فارسی به تحقیق در این مورد بپردازید.
اما آنانیکه ترجیح می دهند بیشتر به مرکز شهر نزدیک باشند( مثلا میدان ونک به پایین در تهران!) می توانند در سایت های زیر تقاطع های Yong و Eglinton یا Davisvill یا Rosedale و ... را جستجو نمایید.
از جمله مناطق ایرانی نشین و چسبیده به مترو که نسبت به خیابان یانگ قیمت های مناسبتری دارد تقاطع خیابان های دانمیلز و شپرد است که تعداد زیادی آپارتمان همیشه واحدهای آماده برای اجاره دارند.( این منطقه از نظر جغرافیایی، مشابه منطقه قلهک در تهران است!)
www.viewit.ca
http://www.torontorentals.net
اطلاعیه های شخصی در اینترنت
Find-a-Rental

همچنین می توان مستقیما به تقاطع خیابان های یانگ با خیابان های Eglinton ، Davisvill ، یا پایین تر مراجعه نموده و با صرف وقت و تماس تلفنی (موبایل خودتان!)با دفتر اجاره آپارتمان ها در خصوص منزل اجاره ای سوال کنند.

مشخصات آپارتمانها:
آپارتمان ها به صورت های بچلر ( Bachelor ) یا همان سوئیت خودمان ، یک خوابه ، دو یا چند خوابه یافت می شود و غالبا دارای امکانات آشپزخانه نظیر یخچال و اجاق گاز ، اتاق لباسشویی مشترک ، پارکینگ سرپوشیده و بعضا سایر سرویس ها نظیر اتاق ورزش و استراحت می باشند.

در بیشتر آپارتمان ها ( نه کاندوها) هزینه آب ، برق و گاز در مبلغ اجاره پیش بینی شده است و شما تنها برای پارکینگ ، تلفن ، اینترنت و تلویزیون کابلی هزینه جداگانه می پردازید.
متوسط اجاره ماهانه آپارتمان از 800 تا 1450 دلار بسته به تعداد اتاق خواب و مکان متفاوت است.

کارت بهداشتی: Health Card ( یا کارت OHIP )
کارت بهداشتی مشابه دفترچه بیمه ایران شما را قادر می سازد از امکانات رايگان پزشکی ( بجز دندانپزشکی و جراحی های زیبایی)در کانادا استفاده کنيد.( بهتر است تمام امور دندانپزشکی خود را در ایران انجام دهید!)
برای دریافت کارت با در دست داشتن گذرنامه ، اجاره نامه ( که اسامی دقیق تک تک اعضای خانواده بر روی آن نوشته شده باشد)، و برگ تایید ویزا ، به یکی از مراکز OHIP مراجعه نمایید.در همان محل از شما عکس گرفته می شود( والدین می توانند کارت کودکان را دریافت دارند چون نیاز به عکس ندارند).
اين کارت دقیقا 3 ماه پس از تاریخ ورود شما به کانادا اعتبار پیدا می کند و طی این مدت مشمول بیمه رایگان نخواهید بود.

مراکز YMCA و تقویت زبان
دولت کانادا امکانات ویژه و رایگانی را جهت تقویت زبان انگلیسی تازه واردین تدارک دیده است. مراکز YMCA مکانهایی است که چنین برنامه هایی را ارائه می کند . علاوه بر کلاس های زبان شما می توانید با مراجعه به آن مراکز اطلاعات دیگری را درباره زندگی در کانادا کسب کنید.همچنین این مراکز برنامه های متنوعی برای خانواده ها و کودکان دارند که توصیه می شود با مراجعه و عضویت در آنها ، از این برنامه ها بهره مند شوید.

کلاسهای زبان با عنوان لينک (LINC ) از جمله برنامه های مهم مراکز YMCA هستند که برای افراد بالای 17 سال درنظر گرفته شده است .برخی از مراکز از کودکان در هنگام حضور مادر در کلاس نگهداری می کنند.برای شرکت در کلاس های زبان با مراجعه به نزدیکترین مرکز و انجام تست ، کلاس خود را انتخاب نمایید . جهت اطلاعت بيشتر ميتوانيد به آدرسهای ذيل مراجعه فرمائيد.

مراکز کامیونیتی : Community Centre
یکی از مهمترین مجموعه های شهری تورنتو با نام کامیونیتی است که در اکثر مناطق وجود دارند. کامیونیتی ها چیزی شبیه فرهنگسراهای خودمان است که امکانات آموزشی و تفریحی را به صورت رایگان یا قیمت بسیار کم در اختیار خانواده ها قرار می دهد.
همچنین برنامه ها و امکانات ورزشی ، اردوها و حتی استخر رایگان نیز در این مجموعه ها یافت می شود.
کامیونیتی ها جلسه های مختلفی را با حضور کارشناسان درباره امور تربیتی، کاریابی، امور مالیاتی و پاسخگویی به نیازهای تازه واردین و مردم آن محل برگزار می کنند.
نشانی نزدیک ترین مرکز کامیونیتی به منزلتان را می توانید از این لینک بیابید

عضویت در کتابخانه:
تمامی شهرهای کانادا دارای کتابخانه های بسیار مجهز عمومی است که شما می توانید به راحتی یکی از آنها را نزدیک محل سکونت خود بیابید.
عضویت در کتابخانه های عمومی به شما کمک می کند از امکانات آن نظیر کتاب ، نوار های آموزشی ، موسیقی و فیلم و همچنین اینترنت به صورت رایگان استفاده کنید.
کليه کتابخانه های شهر تورنتو توسط کامپيوتر شبکه بوده و شما مي توانيد با استفاده از امکانات اينترنتی- کتاب يا مورد مورد نظر خود را از هر شعبه در سطح شهر رزرو کرده و در کتابخانه مورد نظر خود دريافت کنيد (توسط يک منشی کامپيوتری تلفنی وصول کتاب مورد نظرتان به کتابخانه انتخابيتان به شما خبر داده مي شود) و يا بازگردانيد. در کليه کتابخانه ها محلی برای مطالعه و بازی کودکان وجود دارد.

گواهينامه رانندگي: Driver Licence
گواهينامه ايران شما تنها شصت روز اعتبار دارد و پس از آن باید برای گرفتن گواهینامه کانادایی اقدام نمایید. گواهینامه مهمترین و با ارزشتر مدرک شناسایی محسوب می شود.

دریافت گواهینامه 3 مرحله دارد:
۱- گواهينامه G1 يا آئين نامه ( رانندگی در کنار یک راننده حرفه ای)
۲- گواهينامه G2 برای رانندگی در خیابان ( غیر از بزرگ راه ها)
۳- گواهينامه دائم رانندگی G ( بزرگراه)

مدارک لازم جهت دریافت گواهینامه:
1- گذرنامه
2- برگه تاییدیه ویزا یا کارت PR
3- نامه تأیید گواهینامه ایران از سفارت ایران در اتاوا
4- 125 دلار ( بابت هزینه ثبت نام، امتحان G1 و G2 ) -( هزینه امتحان G بعدا دریافت می شود)

برای ثبت نام و امتحان باید به يکی از مراکز انجام آزمون رانندگی مراجعه نمایید. در همانجا ابتدا از شما عکس گرفته می شود و همزمان معاینه چشم به عمل می آید. اگر قبلا خود را آماده کرده باشید می توانید بلافاصله در امتحان آیین نامه شرکت کنید. (روش دستی بهتر از روش کامپیوتری است).

کتاب مربوط به سوالات در همانجا به فروش می رسد اما بهترین کار مطالعه کتابی است که توسط چینی ها تهیه شده و حاوی کلیه سوالات آئین نامه به صورت چهارجوابی است.
در صورت قبولی و اخذ گواهینامه G1 مي توانيد در کنار يکنفر دارای گواهينامه G ، بعد از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب رانندگی کنید.
برای امتحان شهری معمولا چند هفته بعد وقت می دهند و شما فرصت دارید چند ساعتی با مربیان ایرانی تعلیم ببینید.
کسانی که گواهینامه ایران را نداشته باشند باید یکسال ( شاید هم 8 ماه! ) برای امتحان شهری صبر کنند.
امتحان با ماشین خودتان انجام می شود . پس از قبولی در امتحان شهری می توانید بلافاصله برای امتحان بزرگراه (High Way ) اقدام نمایید.
برخی ترجیح می دهند دو امتحان فوق را با هم بدهند.
4-چند نکته مهم:

شهر و خیایان ها:

بجز بخش های مرکزی شهر ها که از نظر ساختمان های بلند اداری و خیابان ها، با یکدیگر متفاوت هستند، سیستم شهرسازی و خانه سازی در تمامی شهرهای کانادا به یک شکل است. بطوریکه نمی توان تفاوتی بین شمال یا جنوب شهر آنگونه که مثلا در تهران مطرح است قائل شد.

در این میان آدرس یابی در تورنتو بمراتب آسان تر است ، چرا که نقشه ابتدایی احداث شهر به صورت خیابان های منظم و بصورت شطرنجی طراحی شده و تقریبا اکثر خیابان ها از غرب به شرق یا شمال به جنوب بصورت موازی کشیده شده و شهر فاقد میدان به سبک ایران است.
در مرکز شهرها ، مغازه ها و فروشگاه ها مشابه خیابان های ایران در مسیر خیابان های اصلی قرار دارند، اما در سایر مناطق ،مراکز خرید در تقاطع خیابانهای اصلی در یک مجموعه به همراه پارکینگ قرار گرفته اند. هر یک از فروشگاه های زنجیره ای هم شعبه هایی در این مجموعه ها تاسیس کرده اند.

رفتن به مرکز شهرهای بزرگ، همواره با دشواری یافتن محل پارک همراه است و هزینه پارکینگ عمومی یا سکه ای کنار خیابان نیز کم نیست.


محل بستن دوچرخه:
در همه پیاده رو ها جایگاه دایره ای فلزی برای پارک و بستن دوچرخه یا سگ ها (!) پیش بینی شده است.

رمپ کالسکه و ویلچر:
در محل تقاطع خیابان ها پیاده رو ها داری شیب کوچکی می شوند که درآن حالت سالمندان ، معلولان ، یا کالسکه کودکان و چرخ های دستی خرید بدون مشکل از تقاطع رد شوند.


جعبه های نشریات:
پیاده رو ها و بخصوص تقاطع خیابان ها پر از جعبه های فلزی رنگارنگی است که در آنها روزنامه ها و نشریات رایگان یا غیر رایگان عرضه می شود

آب و هوا:

همانگونه که انتظار دارید ،آب و هوای کانادا در حدود 7 ماه از سال سرد است بهارو پاییز هرکدام یک ماه و تابستان 2 ماه طول می کشد. نکته دیگر اینکه دمای هوا معمولا در طول یک هفته و حتی روز متغیر است و نمی شود به آن اطمینان کرد.
دمای هوا تا 25 درجه زیر صفر نیز می رسد که وزش باد سرد باعث می شود سرمای بیشتری احساس شود.اما به دلیل عایقبندی مناسب منازل و ساختمانها و استفاده از شیشه های دوجداره ، این سرما در محل های سرپوشیده کمتر احساس می شود.
حتی اکثر ایستگاه های اتوبوس نیز دارای اتاق شیشه ای هستند که تا حدودی از سرما می کاهد.
بارش برف در ایان زمستان در اکثر روزها وجود دارد و بجز برف نوع دیگری از بارش با نام باران یخی (Freezing Rain ) نیز اینجا وجود دارد که درواقع قطره های باران به دلیل سردی هوا به محض رسیدن به زمین یخ می زند و مثل قطره های یخ روی زمین می نشیند.
به محض باریدن برف ماشین های برف روب و نمک پاش وارد عمل می شوند و عبور و مرور را تسهیل می کنند.
با اینکه تابستان کوتاه است اما به دلیل شرجی هوا، گاهی دما به ۳۵ درجه بالای صفر می رسد.
کانادا دارای غنی ترین منابع آبی جهان است. و آب لوله کشی همانند ایران قابل شرب هست. اما برخی ترجیح می دهند یا آب های معدنی استفاده کنند و یا قبل از مصرف آب شهری ، آن را با پارچ های ویژه یا فیلتر ، تصویه کنند.

شهر چینی ها!
نکته مهمی که در اولین نگاه هر تازه واردی جلب توجه می کند ، حجم فراوان چهره های آسیایی یا به قولی چشم بادامی ها بخصوص در شهر تورنتو است که اکثرا از چین یا از کشورهایی نظیر ویتنام ، کره ، مالزی، فیلیپین و ... آمده اند. به طوریکه گاهی انسان در خصوص آمار رسمی دولت کانادا در باره تعداد شهروندان چینی دچار تردید می شود.
تعجبی ندارد که شهر تورنتو دارای 7 منطقه چینی نشین یا بقولی ( China Town ) است.در حال حاضر نیز هر سال تقریبا نیمی از جمعیت 250 هزار نفری مهاجران به کانادا را چینی ها تشکیل می دهند.
برخلاف اتباع برخی کشورها(!) ، چینی ها به شدت هوای همدیگر را دارند و فرصت های پیشرفت و شغلی را با هم تقسیم می کنند.

عادت های غذایی:
استفاده از غذاهای آماده و ساندویچی ( Fast Food ) همانند خیلی از کشورهای غربی، به شدت در بین ساکنین کانادا حتی کودکان رایج است. به طوریکه حتی برای وعده های مختلف غذایی به یک ساندویچ هات داگ یا همبرگر و یا پاره ای از پیتزا راضی می شوند.
پس تعجبی ندارد که مادرها راضی می شوند برای غذای ظهر فرزندانشان نیز به طور مرتب از ساندویچ استفاده کنند!

قهوه:
از دیگر عادتهایی که تقریبا نمی توان مشابه آن را در ایران یافت ، عادت به نوشیدن انواع قهوه ها در ساعات مختلف روز و بویژه هنگام صبح است . کانادا دارای کافی شاپ های زنجیره ای متنوعی است که مردم صبح خود را با آنها آغاز می کنند و در دست برخی عابرین نیز لیوان های مقوایی حاوی قهوه دیده می شود.
کافی شاپ ها بهترین محل برای ملاقات های عمومی بخصوص در روزهای سرد سال است و خیلی ها نیز با بردن لپ تاپ های خود ، کارهای شخصی و درسی خود را در همانجا انجام می دهند به شرطی که محدودیت زمانی برای نشستن نداشته باشند.

سگ ها ،سنجاب ها و پرندگان:
در شهرهای کانادا، انواع اقسام سگ ها با اندازه ها و شکل و شمایل های مختلف ( از سگ های به اندازه بچه گربه گرفته تا اندازه شتر! ) به عنوان عضوی از خانواده نگهداری می شوند. دیدن یک سگ بزرگ در یک آپارتمان کوچک ، تعجب آور نیست.
البته ناگفته نماند که هنگام پیاده روی، مسئولیت برداشتن مدفوع سگ از پیاده رو و انداختن آن به سطل آشغال به عهده صاحبان آنهاست! بنابر این هر صاحب سگی، یکی دو تا نایلون خالی به همراه دارد.

همچنین برخلاف ایران که خیابان ها در سیطره گربه های ولگرد است، پیاده رو های سرسبز ، جولانگاه سنجاب های سیاه و خاکستری است که بر روی چمن ها و درخت ها زندگی می کنند و مردم نیز گاهی با بادام زمینی آنها را مهمان می کنند.

گربه ها معمولا در برخی خانه ها یافت می شوند و باید گردنبندی داشته باشند که نشان دهد، بی صاحاب نیست. در غیر اینصورت ، مخل محیط زیست بحساب آمده از سوی مأموران شهرداری به انجمن حمایت از حیوانات سپرده می شود.
اگر کسی بخواهد از انجمن مذکور ، حیوانی را برای نگهداری بگیرد، باید هفت خوان رستم را در زمینه تعهدات مربوط به رفتار صحیح با حیوان طی کند!

در برخی پارکینگ ها و محوطه های باز هم، شاهد فراز و فرود پرندگان دریایی و غازهای بزرگی هستیم که سر و صدای زیادی هم راه می اندازند.

سالمندان و کودکان:
در کانادا احترام زیادی به سالمندان و معلولان گذاشته می شود. بعضی از سالمندان سوار موتورهای سه چرخ برقی می شوند که در پیاده روها حرکت می کنند. علاوه بر شیب پیاده رو ها برای عبور ویلچرها و اینگونه چرخ ها ، اتوبوس های عمومی نیز به سیستمی مجهز هستند که به هنگام سوار شدن آنها ( یا افرادی که کالسکه بچه و چرخ دستی خرید دارند) به کف خیابان نزدیک می شود یا یک سطح شیب دار برای انتقال چرخ ها به ورودی اتوبوس اضافه می شود.

در داخل اتوبوس نیز صندلی های مخصوص سالمندان و معلولان همیشه برای آنها خالی می شود.
کودکان نیز که بخش کوچکی از جمعیت تورنتو را تشکیل می دهند ، همواره مورد حمایت و اهمیت نهادهای دولتی و عمومی هستند. علاوه بر تحصیل رایگان ، از نظر حقوق قضایی هم کودکان از اولویت نخست برخوردارند.
اتوبوس مدرسه نیز تحت مقررات شدید ترافیکی قرار گرفته و امنیت آن تضمین می شود. بطورریکه هنگام توقف اتوبوس مدرسه برای پیاده یا سوار کردن دانش اموزان، هیچ خودروی حق سبقت از ان را ندارد و باید متوقف شوند.

درهای سفت:
درکانادا برای حفظ انرژی و دمای هوای داخل ساختمانها و ایستگاه های مترو، درهای ورودی محکم و سفتی تعبیه شده که باز کردن آنها نیروی زیادی می طلبد! برای همین مردم عادت دارند پس از باز کردن در ، آن را برای عبور نفر پشت سری باز نگهدارند تا او نیز مجبور به صرف نیرو نگردد. البته طرف مورد نظر نیز به خاطر این عمل تشکر می کند.

نگاه نکردن به دیگران:
در کانادا به طور کلی و تحت هیچ شرایطی، کسی به کسی نگاه نمی کند ..مگر اینکه سوالی یا حرفی داشته باشد.
این امر شامل نگاه آقایان به خانمها و برعکس و حتی نگاه آقایان و خانمها به همجنسان خود است.
برای ما ایرانیان که هنگام نشستن در اتوبوس ، مترو یا رستوران و مکانهای عمومی همه را زیر نظر می گیریم ، این قضیه عجیب خواهد آمد. باید دقت نمایید همواره خود را با چیزی سرگرم کنید تا نگاهتان به دیگران نباشد که اصلا خوششان نمی آید.

بحث و اعتراض:
در ایران ما عادت کرده ایم در صورت مخالفت با یک موضوع یا قانون و یا احساس بی عدالتی، بلافاصله با فرد مقابل به بحث و جدل بپردازیم ، فراموش نکنید، هرگونه بحث، اعتراض یا بالا بردن صدا در کانادا، بلافاصله با عکس العمل سریع مأموران امنیتی و نگهبان ها مواجه و برایتان گران تمام می شود. چرا که آنان معتقدند، همیشه راه قانونی برای ارائه اعتراض و نارضایتی موجود بوده و باید مراحل آن طی شود.
و یا اگر مقررات در یک موضوع خاص اجازه نمی دهد شما به هدف خود برسید، اصرار به مقام مسئول یا کارمند برای استثنا قائل شدن به شما و یا رعایت حال شما بی نتیجه خواهد بود و فقط خودتان را کوچک کرده اید.
پس سعی کنید ، از هر گونه بحث یا گفت و گوی بی حاصل و اصرارهای بی مورد پرهیز کنید.

سیگار کشیدن در محیط بسته:
یکی از قوانین بسیار خوب و پیشرفته کانادا، ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن بسته و یا در کنار کودکان است.
سیگاریها بخصوص در ساختمان های اداری، تنها می توانند در خارج از ساختمان و در مقابل در بیرونی، سیگار بکشند، حتی اگر دمای هوا 40 درجه زیر صفر هم باشد!
در کانادا قانونی است که شما می توانید بر اساس آن ، در صورتیکه در معرض دود دست دوم سیگار قرار بگیرید، از فرد سیگاری شکایت کنید.

عبور از خط کشی و هنگام چراغ سبز
همانگونه که حدس زده اید، در شهرهای کانادا، می بایست برای رفتن به آنسوی خیابان، از خط عابر پیاده و هنگام چراغ سبز استفاده نمایید.
همچنین در برخی تقاطع ها ، کلید کوچکی بر روی یک میله قرار دارد، که برای روشن شدن سریع تر چراغ سبز عابر پیاده، باید آن را بزنید.

جمع آوری زباله
در کانادا، بر خلاف ایران، تنها یک روز در هفته زباله های منازل جمع آوری می شود. آنها که در آپارتمان زندگی می کنند، زباله های غیر از کاغذ و پلاستیک را معمولا از طریق شوتینگ یا کانال زباله ، به مخزن بزرگ پرت می کنند و زباله های قابل بازیافت را نیز هنگام خروج از منزل، در مخزن بزرگ مربوطه می ریزند.
در منازل هم سطل های ویژه ای برای هر نوع زباله از سوی شهرداری به خانواده ها اختصاص یافته که از آنها استفاده می کنند.
همچنین هنگام پاییز، برگ های زرد حیاط را در کیسه های کاغذی بزرگ که در فروشگاه های مختلف بفروش می رسد، ریخته، و در مقابل منزل می گذارند تا مأموران شهرداری با خود ببرند.



RE: دانستنی های تازه واردین - Artin - 31-01-2011


آزمون حقوق شهروندي پس از ورود به كانادا براي اعطاي مدرك شهروندي

Discover Canada
The Rights and Responsibilities of Citizenship

[عکس: discover-citizen-guide-1.jpg]







RE: دانستنی های تازه واردین - imdastyar - 10-02-2011

کانادا امن ترین شهرهای جهان را در اختیار دارد و آمار جرم و جنایت در کمترین میزان نسبت به شهرهای آمریکای شمالی است. با این وجود نیروی پلیس به شکل قدرتمنده سازماندهی شده و در کمترین زمان به محل حادثه می رسد.
همچنین سیستم خیابان ها و معابر نیز برای دسترسی آسانتر خودروهای آمبولانس و آتش نشانی مناسب بوده و همه رانندگان نیز به سرعت راه را برای عبور خودروهای امدادی باز می کنند.
دسترسی به نیروی "پلیس" ، " اورژانس" و "آتش نشانی" و همچنین ده ها بخش و قسمت فرعی امداد رسان بوسیله ارتباط تلفنی 911 امکان پذیر است. همه گشت های پلیس ، در امور مربوط به جرائم، تصادفات و منازعات فعال هستند و هیچگونه تفاوتی در شرح وظایف آنها نیست.( بجز پلیس کنترل پارکینگ ها که به شیوه پارک خودرو نظارت دارد). برای همین کلیه گشت ها مسلح هستند .

به محض تماس تلفنی با این مرکز ، نشانی دقیق تماس گیرنده بر روی دستگاه های رایانه مرکز و همزمان در رایانه های داخل خودرو ، ظاهر می شود و همین امر باعث سرعت عمل بیشتر نیروها برای رسیدن به مقصد می گردد. ( هنگام تماس بوسیله موبایل ، باید نشانی محل حادثه توسط تماس گیرنده اعلام شود).
*تورنتو به عنوان یکی از شهرهای چند فرهنگی، تنها شهر در جهان است که سیستم پاسخگویی 911 آن به صورت 24 ساعته و به 150 زبان مختلف به ارائه خدمات می پردازد.

شهروندان در صورتیکه کار اضطراری با پلیس نداشته باشند می توانند شماره تلفن نزدیکترین پاسگاه یا کلانتری را از صفحات آبی یا اپراتور سوال کنند و ارتباط برقرار نمایند.
نیروی پلیس استانی مسئولیت امنیت بین شهرها را ایفا می کند. ( همانند ژاندارمری سابق در ایران) و نیروی پلیس ملی کانادا ( RCMP ) ( که لباس فرم سرخ رنگ آنها مشهور است) به عنوان پلیس فدرال در سراسر کشور مشغول فعالیت است.

آتش سوزی ها در کانادا غالبا به دلیل سیستم چوبی منازل مسکونی است . برای همین بیمه مسکن در این کشور بسیار پر اهمیت است. از سوی دیگر به دلیل زلزله خیز نبودن شهرها،
نیروهای امدادی نظیر صلیب سرخ بسیار ضعیف و در حد ارائه آموزش کمک های اولیه خدمت می کنند. از جمله نشانه های ویژه خودروهای آتش نشانی ، بوق وحشتناک انها نظیر بوق کشتی است که هر راننده خوروی جلو آنها را در جای خود میخکوب می کند!!

خودروهای آمبولانس نیز به شکل ها و رنگ های مختلف در هر شهر مشغول فعالیت هستند و بازای ارائه سرویس به شهروندان حداقل مبلغ 45 دلار هزینه دریافت می کنند.



RE: دانستنی های تازه واردین به کانادا - hooman_m - 10-05-2015

دوستان سلام. یک سوال دارم از خدمتتون. من می خوام موقع ورود به کانادا یک سری بسته که بیشترشون لباس هستش رو به کانادا بفرستم. آیا پست ایران تو این زمینه قابل اعتماد هستش که بسته ها رو سالم برسونه یا شرکتی هستش که بسته ها رو ایران تحویل بگیره و تو تورنتو بهم تحویل بده؟! اگر هست قیمتش در چه حدی هستش؟ ممنون میشم اگه کسی اطلاع یا نظری داره بگه.



RE: دانستنی های تازه واردین به کانادا - RO0OZ - 27-05-2015

سلام و درود

دوستان این کتاب
 
Your First Year in Canada by Efim Cheinis [font]کتاب جالبی هست.قیمتش هم حدود 20 دلار هست و اینترنتی میشه خرید البته با کارت اعتباری. به هر حال من این کتاب رو خریدم و دارم مطالعه می کنم. نکات جالبی داخلش هست . قسمت سوم کتاب به 12 مشکل مهاجرت می پردازه که عبارتند از:

1-زبان رسمی: دلیل اصلی بیکاری در بین مهاجرین
2-لایسنس: همون مبحث رشته های رگولاتوری شده(فارسی انگلیسی قاطی شد ؛ ببخشید)
3-ارزشیابی مدارک
4-بیکاری: گفته توی کانادا به جستجوی کار میگیم شکار کار(JOB HUNTING)
5-نداشتن سابقه کار کانادایی
6-نداشتن تحصیلات کانادایی
7-کمبود اطلاعات
8-عدم وجود نتورکینگ 
9-مشکلات مالی
10-تغییر شغل
11-شوک فرهنگی
12-روز اول در کانادا

کتاب رو نمی تونم توی سایت بذارم به دلیل رعایت قوانین کپی رایت و اینکه فکر نکنم نویسنده اجازه بده هر چند دارم فکر می کنم که بهش ایمیل بزنم و ازش اجازه بگیرم.
دوستای که کانادا تشریف دارن می تونن از کتابخونه ها استفاده کنن و این کتاب و کتاب های مشابه رو مطالعه کنن.
سعی می کنم به ترتیب مطالبی که می خونم خلاصه وار اینجا بنویسم.
عزیزانی هم که کانادا تشریف دارن لطفا درباره صحت و سقم و همچنین شدت مطالب روشنگری بفرمایند و راهکارهای پیشنهادی ارائه بدن.
[/font]



RE: دانستنی های تازه واردین به کانادا - RO0OZ - 27-05-2015

سلام ودرود
سه مرحله سازگاری
از کتاب Your First Year in Canadaنوشته Efim Cheinis صفحه 41

بر اساس نظر روانشناسان، زندگی هر مهاجر در سال اول به سه مرحله تقسیم میشه:

· مرحله اول
o شما از اینکه بالاخره به کشور جدید وارد شدید خیلی خوشحال هستید. هر چیزی رو که می بینید دوست دارید: گلهای زیبا تو باغ خونه های مجلل،ماشین های گرون،مراکز خرید بزرگ،خیابون ها و لبخند افراد.درباره آینده خودتون رویا پردازی می کنید و تمام چیزهایی که می بینید براتون هیجان انگیز و جدیده.مطمئن هستید که از پس هر مشکلی بر میاید.

· مرحله دوم
oخیلی زود می فهمید تمام چیزهایی که ازشون لذت می بردید مالِ شما نیستن.وسط های سال هست که خسته می شید. روزهای موفقیت با روزهای شکست جایگزین میشه.حس تنهایی و غمگین بودن پیدا می کنید.تازه می فهمید لبخند افراد براتون بی ارزشه و وقتی که ازتون می پرسن"حالت چه طوره" نباید درباره مشکلاتت توضیح بدی .کانادا و کانادایی ها به نظرتون غریبه میان و پیدا کردن کار تو رشته تخصصی تون اصلا ساده به نظر نمیاد.حالا دیگه با خودتون فکر می کنید که مهاجرت شما یک اشتباه بوده.

· مرحله سوم
oتازه شرایط واقعی پس از ورود رو دارید درک می کنید.حس می کنید که می تونید خودتون رو کنترل کنید و درگیر بشید.اون چیزهایی که واسه موفقیت تو کانادا لازمه تازه داره واضح و روشن میشه.دوست پیدا
می کنید،اعتماد به نفستون بالا میره و روش زندگی کانادایی ها رو قبول می کنید.تازه می فهمید چکار باید بکنید تا بتونید کار پیدا کنید و مهاجرت دیگه براتون یه اشتباه نیست.زندگی واقعی کانادایی ها رو می بینید و شروع می کنید به ساختن آینده خودتون به امید اینکه موفق بشید.


RE: دانستنی های تازه واردین به کانادا - RO0OZ - 28-05-2015

12 چالش یک تازه مهاجر
از کتاب
Your First Year in Canadaنوشته [b]Efim Cheinis صفحه 59[/b]
 
چالش اول: زبان رسمی
 
 
پس از طی کردن فرایند مهاجرت و ورود به کانادا اکثر مهاجران فکر می کنن زبان انگلیسی یا فرانسه اونها بقدر کافی خوب هست در نتیجه برای پیدا کردن کار جستجو رو شروع می کنند .هر چند خیلی زود متوجه می شن برای یک کار تخصصی دانسته های زبانشون کافی نیست.خیلی از مهاجران تازه وارد در مکالمات روزمره در خیابون و همچنین در پر کردن فرم ها در مراکز اداری یا کاری مشکلات عدیده ای دارن.علاوه بر اون مشکلات دیگه ای هم در رزومه و مصاحبه وجود داره.
 
 
هیچ چیز تعجب آوری وجود نداره.معیار زبانی که شما با اون پروسه مهاجرت را آغاز کردید برای ارتباط برقرار کردن بدون حضور مترجم کافی هست اما برای رسیدن به یک شغل تخصصی کانادایی کافی نیست.
 
 
طی یک آمارگیری در تورونتو از کارفرماها، مشحص شد دلیل اصلی رد مهاجران در مصاحبه های شغلی کمبود دانش زبان انگلیسی می باشد.این دلیل توسط 87% از کارفرماها بیان شده است.از طرف دیگر اکثر مهاجران گمان می کنند در صورتی که امتحان آیلتس رو با موفقیت پشت سر بگذرانند یا مصاحبه در سفارت را با خوبی تمام کنند، دانش زبان انگلیسی شان کافی است.
 
 
خیلی از افرادی که به کانادا وارد می شوند حتی امتحان زبان را نگذرانده اند: همسر یا شوهر متقاضی اصلی، کسانی که از ویزاهای خانوادگی استفاده کرده اند و پناهنده ها.حتی برای افرادی که امتحان زبان را با موفقیت پشت سرگذرانده اند،توقع کارفرمایان بسیار بالاتر از افسر مصاحبه کننده در سفارت می باشد.
 
 
یک سری توهماتی وجود داره که باید کنار گذاشته بشه مثل اینکه من یه طراح هستم و کارم با نقشه ها هست یا اینکه من یک برنامه نویس هستم و سر و کارم با کامپیوتره.بذارید یه مثال دیگه بزنم:یک دکتر عمومی 9 سال رو صرف تمیز کردن خونه های مردم کرد فقط به خاطر اینکه زبان انگلیسی ضعیفی داشت.مثال دوم: یک کارشناس فروش که 6 سال در تورونتو به عنوان کمکی در یک پروژه ساختمانی به دلیل ضعف زبان کار کرد.
 
 
آیا باید یک جوشکار انگلیسی بنویسه؟
 
 
خوب بذارید یه نگاهی بندازیم به سطح زبان انگلیسی مورد نیاز مشاغل در کانادا:
 
 
جدول زیر بر اساس معیار زبان انگلیسی کانادایی CLB بیان شده است.

[عکس: tgaf_12.jpg]
منبع:
 
 
 
علاوه بر جدول بالا شما برای حضور در دانشگاه یا کالج باید CLB9 داشته باشید.
 
 
پس اگر پس از گذراوندن آیلتس نمره شما CLB 6-7 هست و می خواهید تو یه شغل حرفه ای ، کار کنید باید سطح زبان انگلیسیتون رو خیلی سریع بالا ببرید.
 
 
مهاجران کجا می تونن انگلیسی یاد بگیرن؟
 
 
خوشبختانه در کانادا مهاجران موقعیت های زیادی برای یادگرفتن زبان دارن.سیستم LINC دروس رایگان رو برای سطوح CLB 5-7 و ESL برای سطوح CLB 8-9 برگزار می کنه.زبان انگلیسی پیشرفته CLB 10-12 اصطلاحات حرفه ای رو بیان می کنه. این برنامه برای کارشناسان تکنولوژی اطلاعات، مهندسان، مدیران، پزشکان، کارگران حرفه ای و بازاریابان وجود دارد.
 
 
شما اگر خیلی سخت انگلیسی بخونید طی یکسال می تونید 4 سطح بالا برید و این خودش یعنی غلبه کردن بر چالش اول.



RE: دانستنی های تازه واردین به کانادا - RO0OZ - 20-06-2015

از کتاب  Your First Year in Canadaنوشته Efim Cheinis صفحه 60
 
چالش دوم – گواهینامه کاری (LICENSE)
  • چه تعداد مشاغل کنترل شده در کانادا وجود دارد؟
    1. [dir=RTL]آیا می دانید چند شغل کنترل شده در کانادا وجود دارد؟
    2.  آیا می دانید تعداد زیادی از مهاجران به دنبالِ داشتن مدرک یا گواهینامه  برای کار کردن در این رشته ها  می باشند؟
    [/dir]
بنا بر آمار ، 20% از کل مشاغل کانادا ، کنترل شده می باشند.آیا این بدین معنی است که از هر 10 مهاجر تنها دو نفر بایستی بر چالش کسب گواهینامه کاری فائق آیند؟
به نظر  من عکس این مطلب صادق هست: از هر ده نفر مهاجر، هشت نفر برای به دست آوردن گواهینامه باید تلاش کنه.واقعیت اینه که لیست مشاغلی که با اونها می توان پروسه مهاجرتی رو آغاز کرد، شامل تعداد زیادی مشاغل کنترل شده می باشد.

آیا برای یک تازه مهاجر به دست آوردن گواهینامه آسان است؟
اگر حرفه شما جز مشاغل کنترل شده هست و شما قصد دارید بدون به دست آوردن گواهینامه در همین حرفه در کانادا ادامه بدید، موفق نخواهید شد.شما باید تجربه کاری و تحصیلات خود رو که در خارج از کانادا به دست آورده اید اثبات کنید و در رسیدن به هدفتون مصر باشید.همچنین شما باید بر سیاست های محافظه کارانه کانادا که کارشناسان حرفه ای محلی رو در برابر خارجی ها محافظت می کنه و صادقانه اقرار کنیم که در تمامی کشورها وجود داره، پیروز بشید.

متاسفانه اصلا ساده نیست که شما به عنوان یک تازه مهاجر، یک گواهینامه حرفه ای بدست بیارید.برای دوست من که یک پزشک عمومی بود هشت سال طول کشید تا گواهینامه طبابت در نیویورک رو کسب کنه.چنین حالات مشابه نیز در کانادا وجود دارد.هر خواننده ای احتمالا دوستان یا نزدیکانی داره که نمی تونن گواهینامه کسب کنن.برای مثال در زمینه مهندسی فقط یک نفر از پنج نفر گواهینامه حرفه کسب می کنه. در بخش پزشکی وضعیت دشوارتر هست.هر چند بنابرآمار دانشکده پزشکان و جراحان انتاریو در چهار سال گذشته، آمار کسانی که گواهینامه پزشکی دریافت کرده اند از تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه تورونتو بیشتر می باشد.

چگونه گواهینامه حرفه ای کسب کنیم؟
پس از ورود به کانادا شما باید با مرکز کنترل حرفه ها(regulatory body) ارتباط برقرار کنید و بفهمید از کجا باید شروع کنید.معمولا دریافت گواهینامه شامل سه مرحله میشه:
  1. ارزشیابی مدارک دانشگاهی؛ در صورت ناکافی بودن مدارک شما، از شما درخواست میشه که در دوره های مرتبط شرکت کنید.
  2. ارزشیابی تجربه کاری؛شما باید تجربه کاری در حرفه خود و حداقل یکسال سابقه کار کانادایی داشته باشید.
  3. امتحان گواهینامه
 
در اکثر سایت های (regulatory body) قسمتی با عنوان Internationally Educated Professionals (IEP) وجود داره که می تونید مراحل و روند انجام کار رو مشاهده کنید.
برنامه های آموزشی وجود داره که شما با طی کردن اونها می تونید گواهینامه حرفه ای به دست بیارید.این برنامه ها توسط regulatory body پس از ارزیابی مدارک شما ممکنه بهتون پیشنهاد بشه.