آکادمیا کافه
شانس پذیرش پزشکی از دانشگاه های آلمان - نسخه قابل چاپ

+- آکادمیا کافه (https://www.academiacafe.com/pf)
+-- انجمن: کشورها (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7)
+--- انجمن: کشورهای اروپایی (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DB%8C)
+---- انجمن: آلمان (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86)
+----- انجمن: تحصیل در آلمان (https://www.academiacafe.com/pf/Forum-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86)
+----- موضوع: شانس پذیرش پزشکی از دانشگاه های آلمان (/Thread-%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%D8%B4-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86)

صفحات 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


شانس پذیرش پزشکی از دانشگاه های آلمان - Violet - 24-02-2011

آمار نشان می‌دهد که اغلب شهرهای آلمان در حال حاضر با کمبود پزشک روبرو هستند. در سال‌های آینده این کمبود محسوس‌تر خواهد شد. از جمله به این دلیل که تنها ۶۰ درصد فارغ‌التحصیلان پزشکی در آلمان، به کار پزشکی می‌پردازند.

تحصیل در رشته‌ی پزشکی در آلمان، دوباره رونق پیدا کرده است. دیپلمه‌ها و دانشجویان رشته‌ی پزشکی می‌توانند بلافاصله پس از پشت‌سر گذاشتن امتحانات عمومی و تخصصی، هم مطب باز کنند و هم در بیمارستان‌ها یا کلینیک‌ها مشغول به‌کار شوند. بر خلاف گذشته، بازار عرضه و تقاضا در این رشته چنان به سود پزشکان جوان تغییر کرده است که آن‌ها می‌توانند حتی در شهرهای بزرگ هم مطب بزنند و کار کنند. تا چند سال پیش، پزشکان جوان مجبور بودند به‌خاطر وجود تقاضای زیاد، به کسب جواز کار در شهرها و مناطق دورافتاده بسنده کنند.

امتیاز انتخاب شهر محل کار

پزشکان شاغل در کلینیک‌های دولتی در سال ۲۰۰۶ برای بهبود اوضاع کاری و بالابردن حقوقشان دست به یک سری حرکات اعتراضی زدند

فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی مثل اقتصاد صنعتی یا علوم انسانی به خوبی می‌دانند که انتخاب شهر محل کار در آلمان، امری بدیهی نیست. این متخصصان، اگر مایل به احراز شغلی باشند، باید "قابلیت تحرک زیادی" از خود نشان دهند و برای یافتن کار، آمادگی رفتن به این و آن شهر را داشته باشند. این امر به‌ویژه برای کسانی که ۳۵ تا ۴۵ سال دارند و در فکر تشکیل خانواده یا خرید ملک شخصی هستند، چندان ساده نیست. از این‌رو گزینش شهر محل کار برای پزشکان جوان، یک امتیاز فوق‌‌العاده محسوب می‌شود. آن‌ها می‌توانند حتی شهرهای پر جاذبه‌ای مثل کلن، دوسلدورف، درسدن و پتسدام را به عنوان محل کار خود برگزینند، چون این شهرها هم با کمبود پزشک روبرو هستند.

پزشکان مهاجر

آمار نشان می‌دهد که در سراسر آلمان، تنها در رده‌ی پزشک عمومی، ۲۱۰ مطب بدون پزشک مانده‌اند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که در سال‌های آینده بر این تعداد افزوده خواهد شد، زیرا از شمار پزشکانی که پروانه‌ی مجاز دارند، به‌طور محسوسی کاسته می‌شود؛ به این دلیل که تنها ۶۰ درصد فارغ‌التحصیلان رشته‌ی پزشکی در آلمان، به کار پزشکی می‌پردازند. بقیه برای کسب حقوق بیشتر یا به کشورهای ایرلند و سوئیس مهاجرت می‌کنند یا جذب صنعت داروسازی می‌شوند. از سوی دیگر هر روز بر تعداد پزشکانی که به دوره‌ی بازنشستگی نزدیک می‌شوند، افزوده می‌شود.

شماری از پزشکان آلمانی برای کمک به نیازمندان به کشورهای فقیر می‌روند، از جمله ماتیاس هروبی، در دافور

پزشکان بازنشسته

حدود ۶۰ درصد پزشکان عمومی‌ای که در حال حاضر در آلمان مشغول به‌‌کارند، بالای ۵۰ سال سن دارند و تنها کمتر از یک‌درصد آنان، جوان‌تر از ۳۵ سال هستند. وضعیت در مورد پزشکان متخصص هم بر همین روال است. به ویژه حد متوسط سن پزشکان اعصاب و جراحی بسیار بالاست. به این‌ترتیب در سال‌های آتی، شمار زیادی از پزشکان مسن بازنشسته می‌شوند. آمار نشان می‌دهند که کمبود پزشک در همه‌ی رشته‌ها وجود دارد: از چشم‌پزشک گرفته تا متخصص زنان و پوست. چندی است که در رشته‌ی جراحی نیز کمبودهای محسوسی دیده می‌شود.

مطب شخصی یا مشترک

با این‌حال آرزوی این‌که پزشکان جوان بتوانند پس از پایان تحصیل مطب شخصی بزنند، کمتر به واقعیت تبدیل می‌شود. در حال حاضر تأسیس "مطب مشترک" که چند پزشک در آن کار ‌کنند، بهترین شکل اشتغال است. "شراکت کاری" در این گونه مطب‌ها به "شرکا" امکان می‌دهد، نیمه‌وقت کار کنند و بقیه‌ی اوقات خود را به دلخواه بگذرانند.
استخدام شدن در مطب یا کلینیک خصوصی، یکی دیگر از شکل‌های اشتغالی کنونی در رشته‌‌ی پزشکی است. این شکل به‌ویژه برای خانم‌های دکتری که می‌خواهند حرفه‌ و خانواده‌ی خود را با هم داشته‌باشند، از جاذبیت خاصی برخوردار است. هنوز هم می‌توان گفت، پزشکی، رشته‌ای است که هم نام نیک به‌همراه می‌آورد و هم آینده‌ی شخص را تأمین می‌کند؛ چه برای پزشکان زن و چه مرد.

ساختار تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه‌های آلمان با ایران تفاوت دارد. ورود به دوره‌های تخصصی پزشکی نیز با موافقت استاد راهنما میسر خواهد بود و در قالب کار در کلینیک‌ها و مراکز درمانی ادامه می‌یابد.
تفاوت عمده در تحصیل در رشته پزشکی در آلمان و ایران، در نوع مدرک و مقطع تحصیلی است. در حالی که رشته پزشکی در ایران به صورت یک مرحله‌ای، پس از قبولی در کنکور سراسری تا اتمام دوران تحصیل و دریافت مدرک دکترای پزشکی تعیین شده است، در آلمان دوره تحصیل در رشته پزشکی معادل کارشناسی ارشد پیوسته (Staatsexsamen) محسوب می‌شود.
دوره تحصیل در رشته پزشکی عمومی در آلمان، غالبا ۱۲ نیم سال تحصیلی (معادل شش سال) خواهد بود. دوره کارشناسی ارشد پیوسته در رشته دامپزشکی غالبا ۱۱ نیم سال و در رشته دندان‌پزشکی ۱۰ ترم را شامل می‌شود. دانش‌آموختگان پس از اتمام دوران تحصیل و قبولی در امتحانات پایانی، با مدرک کارشناسی ارشد اجازه کار خواهند داشت. نوع مدرک و مقطع تحصیلی ذکر شده، شامل رشته‌های دامپزشکی و دندان‌پزشکی نیز می‌شود.

مراحل پذیرش در رشته پزشکی
برخلاف رشته‌های غیرپزشکی که روند پذیرش (در صورت عضویت دانشگاه در اونی اسیست) از طریق اونی اسیست انجام می‌شود، پذیرش در رشته‌های پزشکی متفاوت است. تصمیم‌گیری در این زمینه با دانشگاه است.
افرادی که با قبولی در دوره‌های روزانه و شبانه دانشگاه‌های سراسری و یا مدارک دانشگاهی در رشته‌های غیرمرتبط اقدام می‌کنند، می‌بایست پس از دریافت پذیرش در دوره یک‌ساله کالج و سپری کردن این دوره، از طریق مرکز توزیع سهمیه‌های دانشگاهی (ZFS) اقدام نمایند.
اما برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه بن، مدارک تحصیلی دانشجویان خارجی را در صورت داشتن مدرک قبولی در دانشگاه سراسری و یا مدرک کارشناسی از دانشگاه آزاد، مستقیم و بدون واسطه بررسی خواهند کرد. راه سومی نیز وجود دارد و آن ارسال مدارک به اونی اسیست است. مانند رشته‌های غیرپزشکی، این مرکز اقدام به پذیرش خواهد کرد و نتیجه را به صورت کتبی به اطلاع داوطلب خواهد رساند.


پذیرش در دوره دکترا در رشته‌های پزشکی
دانش‌آموختگان رشته پزشکی پس از اتمام تحصیل به اختیار خود می‌توانند در مقطع دکترا تحصیل کنند. این تصمیم اما شخصی است و دریافت پروانه پزشکی با مدرک کارشناسی‌ارشد صورت می‌گیرد.
دوره دکترا در رشته پزشکی، مانند سایر رشته‌های غیرپزشکی در آلمان برگزار می‌شود. این بدان معناست که شخص داوطلب با انتخاب موضوع و پس از موافقت استاد راهنما با طرح رساله‌، شروع به تحقیق خواهد کرد. پس از نوشتن رساله دکترا و قبولی در آزمون شفاعی، مدرک دکترا به دانشجو اعطا می‌شود.


پذیرش در دوره‌های تخصص
تحصیل در دوره‌های تخصص پزشکی در آلمان نیز با روال معمول در ایران تفاوت دارد. ورود به این دوره نه از طریق کنکور، بلکه با موافقت استاد راهنما که در این مورد خود یک پزشک متخصص است، صورت می‌پذیرد. این دوره در کلینیک و تحت نظارت پزشک متخصص برگزار می‌شود.
بنا به اطلاعات منتشر شده توسط مرکز تبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) داوطلبان گذراندن دوره تخصص پزشکی بایستی پس از موافقت استاد راهنما، برای دریافت اجازه کار اقدام نمایند.
امکان تحصیل در رشته پزشکی در ۲۶ دانشگاه در آلمان وجود دارد که در این بین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. دانشگاه بن، هامبورگ، گیسن، دانشگاه گوته در فرانکفورت، دانشگاه صنعتی درسدن، دانشگاه مونیخ، آخن، مونستر، وورسبروگ، ماگدبورگ، گوتینگن، کیل، لوبک، دانشگاه آزاد برلین، دوسلدورف، زاربروکن، فرایبورگ و ارلانگن.



RE: رشته پزشکی در آلمان - Shihan - 30-06-2012

در خصوص پزشکی در آلمان



الان تخصص پزشکی در المان برای پزشکان عمومی امکان داره ولی به 2 صورت است


یکی اینکه مدرک 800 ساعت زبان داشته باشی+6 ماه دروس ماژور و تو بیمارستان بخونی بعد امتحان می گیرند


اگه قبوا شدی به عنوان پزشک عمومی می تونی کار کنی و معمولا با 1 سال کار کردن میتونی دانشگاه برای تخصص پذیرش بگیری که حقوقی معادا 2400 یورو در ماه داره


ولی اکثر ایرانیها از حالت دوم استفاده می کنند و اونجا پزشک مهمان می شوند .یعنی نامه فرمالیته بورسیه از ایران واسشون میفرستند و بدون اینکه حقوق بگیرند تخصص را میگذرانند.
البته در این حالت هم بستگی به مدیر گروه و رشته تخصصی بعد یک سال شاید ماهیانه مبلغی را دادند ولی تضمینی نیست در رشته های کشیک دار به ازای هر کشیک بعد سال 2 50 تا 70 یورو می دهند


در رشته های رادیولوژی و پوست تا به حال ندیدم به کسی پول بدهند.


به عبارتی باید آماده واسه 5 سال از جیب خوردن باشی و تبلیغات بعضی آژانس ها که پولهای چند 10میلیونی میگیرند


و قول حقوق 2400 یورویی از ابتدا یا از سال 1 را می دهند اکثرا کذب است.و کلاهبرداری های فراوانی در این خصوص اتفاق افتاده است.


در حالت اول نیز امکان قبولی در آزمون علمی زنان داخلی جراحی بعد 6 ماه دوره نیست.


وقتی شما پزشک مهمان می شود فقط در آخر دوره تخصص یه امتحان شفاهی ازتون می گیرند و مدرکتون رو می دهند.


* برای دوره های Residency هم با سوال و هزینه و حقوق در یافتی در لینک زیر:
مشاهده لینک


RE: رشته پزشکی در آلمان - Shihan - 27-07-2012

رشته دندان پزشکی در آلمان:


رشته دندان‌پزشکی در دانشگاه‌های آلمان همانند رشته‌های پزشکی، دامپزشکی و داروسازی در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته ارائه می‌شود. علاقه‌مندان به دریافت مدرک دکترا، همانند سایر دانشجویان رشته‌های غیرپزشکی، پس از دریافت مدرک کارشناسی ارشد، با انتخاب موضوع و پذیرش آن توسط استاد راهنما، به تحصیل در مقطع دکترا مشغول می‌شوند. اما برای اجازه کار مدرک کارشناسی ارشد کفایت می‌کند.
طول دوران تحصیل در رشته دندان‌پزشکی ۱۰ نیم سال تحصیلی در نظر گرفته شده است. تحصیل در این رشته را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. بخش اول که پنج ترم اول را شامل می‌شود، به دوره پیش از ورود به مراکز درمانی اطلاق می‌شود.
در این مرحله دانشجویان با مبانی علوم پایه، همچون فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی و جانورشناسی آشنا می‌شوند و در دو نوبت امتحان نیز شرکت می‌کنند. مرحله اول امتحانات پس از ترم دوم تحصیلی و شامل مبانی علوم پایه می‌شود.

مرحله دوم امتحانات، پس از نیم سال پنجم تحصیلی و در ارتباط با واحدهای تخصصی دندان‌پزشکی است. دانشجویان پس از پشت سر گذاشتن این دو مرحله از امتحانات وارد دوره دوم تحصیل خواهند شد که به دوره حضور در کلینیک و مراکز درمانی اطلاق می‌شود. در این دوره، دانشجویان در مراکز درمانی به گذراندن دوره‌های کارآموزی و آشنایی بیشتر با مبانی تخصصی رشته دندان‌پزشکی مشغول می‌شوند. پس از گذراندن این دوره، مرحله پایانی امتحانات که در در دوره‌ای شش ماهه برگزار می‌شود، آغاز خواهد شد.

تحصیل رایگان در رشته دندان‌پزشکی
تحصیل در برخی از دانشگاه‌هایی که رشته دندان‌پزشکی را در آلمان ارائه می‌کنند، بدون شهریه و رایگان است. این دانشگاه‌ها عبارتند از: دانشگاه درسدن، دانشگاه مارتین لوتر، دانشگاه ینا، دانشگاه گرایفس‌والد و دانشگاه کیل.

از جمله سایر دانشگاه‌هایی که تحصیل در رشته دندانپزشکی در آن‌ها امکان‌پذیر است، می‌توان به این‌ها اشاره کرد: دانشگاه هامبورگ، دانشگاه گیسن، دانشگاه گوتینگن، دانشگاه دوسلدورف، دانشگاه مونستر، دانشگاه آخن، دانشگاه بن، دانشگاه ماینس، دانشگاه فرانکفورت، دانشگاه زاربروگن، دانشگاه فرایبورگ، دانشگاه مونیخ، دانشگاه ارلانگن، دانشگاه اولم و دانشگاه وورسبورگ.



RE: رشته پزشکی در آلمان - یاسی - 02-01-2013

سلام برادر من پزشکی عمومی را از چک گرفته چندین سال پیش.چند سال از طبابت
دور بوده الان قصد داره برای تخصص به آلمان بیاد چطور باید اقدام کنه که
سریعتر پذیرش بگیره و هزینه های تحصیل در رشته پزشکی در آلمان چقدر است؟و
اینکه چند سال از پزشکی دور بوده ممکنه که بهش پذیرش ندن؟


RE: رشته پزشکی در آلمان - Shihan - 03-01-2013

(02-01-2013, 08:44 PM)یاسی نوشته: سلام برادر من پزشکی عمومی را از چک گرفته چندین سال پیش.چند سال از طبابت
دور بوده الان قصد داره برای تخصص به آلمان بیاد چطور باید اقدام کنه که
سریعتر پذیرش بگیره و هزینه های تحصیل در رشته پزشکی در آلمان چقدر است؟و
اینکه چند سال از پزشکی دور بوده ممکنه که بهش پذیرش ندن؟
دروود.
دوست عزیز، اگر مطالب بالا رو مطالعه می کردید جوابتون رو می گرفتید. برادر شما در ابتدا باید به زبان المانی تسلط داشته باشه و اینکه برای پیدا کردن شغل از شرکتهای معتبر المانی که در زمینه پزشکی و کاریابی فعال هستند کمک بگیرید بستگی به سن برادر شما داره البته فکر نکنم مشکلی داشته باشه. در ضمن تخصص پزشکی‌ در آلمان یک دوره دانشگاهی نیست که شهریه داشته باشه. شما استخدام بیمارستان میشید و در حین کار تخصص میگیرید در اکثر موارد حقوق هم میگیرید.


RE: رشته پزشکی در آلمان - yasmary14 - 03-01-2013

با داشتن کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی، اگر بخواهیم برای پزشکی اقدام کنیم، امکان دارد؟ هزینه اش حدودا چقدر است؟


RE: رشته پزشکی در آلمان - Shihan - 03-01-2013

(03-01-2013, 12:04 PM)yasmary14 نوشته: با داشتن کارشناسی ارشد در رشته های مهندسی، اگر بخواهیم برای پزشکی اقدام کنیم، امکان دارد؟ هزینه اش حدودا چقدر است؟
دوست عزیز.
بدلیل مرتبط نبودن رشته شما بهم و از اونجایی که سیستم اموزشی المان این موارد رو نمیپذیره باید از ابتدا به پزشکی اقدام کنید و حتماً به زبان المانی باید تحصیل کنید چون دوره های رزیدنتی و تخصصی در علوم پزشکی تنها به زبان المانی ارائه میشه. هزینه در بیشتر دانشگاهها رایگانه و اگر موفق به کار پیدا کردن بشید از حقوق خوبی برخوردار خواهید بود.


RE: رشته پزشکی در آلمان - spd - 06-01-2013

سلام
من دانشجوی پزشکی مقطع علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی اصفهانم.تمایل دارم در صورت امکان بعد از علوم پایه ادامه تحصیلم را در المان طی کنم...اما هیچ اطلاعی از امکان پذیر بودن این موضوع...و در صورت امکان روش های در خواست ندارم!...لطفا راهنمایی کنید


RE: رشته پزشکی در آلمان - Shihan - 06-01-2013

(06-01-2013, 02:11 PM)spd نوشته: سلام
من دانشجوی پزشکی مقطع علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی اصفهانم.تمایل دارم در صورت امکان بعد از علوم پایه ادامه تحصیلم را در المان طی کنم...اما هیچ اطلاعی از امکان پذیر بودن این موضوع...و در صورت امکان روش های در خواست ندارم!...لطفا راهنمایی کنید
دوست عزیز.
مطالب پستهای بالا را بدقت مطالعه کنید جواب رو خواهید گرفت.


RE: رشته پزشکی در آلمان - yasmary14 - 06-01-2013

(03-01-2013, 01:53 PM)Mr-Voltage نوشته: دوست عزیز.
بدلیل مرتبط نبودن رشته شما بهم و از اونجایی که سیستم اموزشی المان این موارد رو نمیپذیره باید از ابتدا به پزشکی اقدام کنید و حتماً به زبان المانی باید تحصیل کنید چون دوره های رزیدنتی و تخصصی در علوم پزشکی تنها به زبان المانی ارائه میشه. هزینه در بیشتر دانشگاهها رایگانه و اگر موفق به کار پیدا کردن بشید از حقوق خوبی برخوردار خواهید بود.
منظورتون از کار پیداکردن، بعد از اتمام تحصیلاته؟ و یا در حین تحصیل هم میشه کاری پیدا کرد و قسمتی از هزینه های زندگی رو پوشش داد؟
بجز داشتن مدرک زبان آلمانی، امتحان ورودی اولیه ای (مثل کنکور ما) نداره؟ شرط سنی هم که نداره؟